Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ginuš nečetla jsem celou diskuzi. Vy se snažíte o druhé mimi a léčíš se u paní doktorky?
@lucyfree ano, no spíš jsem ve 23tt, mám za sebou 5 potratů a jedno dítě
@Reaskiller
Chápu..mám stejně pocity..sebralo mi to tolik let v nejlepším věku…
@Reaskiller píše:
O adopci se zatim nebavime, lekar rekl, ze klidne muzeme mit sve deti, po PGS zdrave akorat moje deloha proste rika ne.. nejsem ale ani pripravena na adopci jako takovou proto to ted odmitam ale clovek nikdy nevi.. vse je mozne.. Muz me premluvil jeste na jeden test ktery je ve Spanelsku tak si udelame vylet ale neberu to jako neco co by mohlo pripadne ovlivnit vysledek..
Jen pro info, u adopce se čeká na mimi i roky pokud nepřijme člověk třeba s hendikepem nebo jiné etnikum. Věkový rozdíl mezi mimi a adop. mami je tuším max 30 let, tak je dobré si spočítat plusy a mínusy za včasu. Kamarádka se rozhodla před 40, myslela, že to bude hned a ejhle - malé mimi skoro bez šance a do 10 letých dětí nechce jít. ![]()
@Ginuš jee tak to moc gratuluji
, i když jsi si teda prošla peklem
.
@Dolina píše:
@Reaskiller
Chápu..mám stejně pocity..sebralo mi to tolik let v nejlepším věku…
A ted se ptam „Stalo to za to“? rikala jsem si kdysi, zatim ne ale cas ukase.. ted uz jen rikam „Ne nestalo, zdravi v haji a psychika uz nikdy nebude Ta stejna“..
@Lisianne píše:
Jen pro info, u adopce se čeká na mimi i roky pokud nepřijme člověk třeba s hendikepem nebo jiné etnikum. Věkový rozdíl mezi mimi a adop. mami je tuším max 30 let, tak je dobré si spočítat plusy a mínusy za včasu. Kamarádka se rozhodla před 40, myslela, že to bude hned a ejhle - malé mimi skoro bez šance a do 10 letých dětí nechce jít.
Jj, o adopci neco vim, mam v okoli lidi s ad. detma ale prozatim se na to necitim… proste to tak nekteri mame nastavene tak, ze do toho musime dospet.. je mi 33 let a nemyslim si, ze bych musela hned na adopci..
@lucyfree píše:
@Ginuš jee tak to moc gratuluji, i když jsi si teda prošla peklem
.
Děkuji, jsou na tom holky i o hodně hůř. Přála bych všem, aby se jim zadařilo… Je to boj
@Reaskiller
Ja jsem si právě dala deadline do 35 a pak zazadame a to mi bude v únoru…ale žádost už je podána…
Nevim..stále cítím, že pokud dojdu do toho cíle mít vlastní dítě…i když u mě dost nepravděpodobné, tak by to stálo za to.
@Ginuš
Pamatuji si tě z diskuze o opakovaných potratech.nyni jsi opět měla PDG?
@Dolina my měli pgs, ale po 5 potratu (po pgs) jsem řešila důkladně tu imunologii a zjistilo se, že je průšvih tam. Riskli jsme embryo bez pgs a vyšlo to
@Ginuš ahoj, koukam co mas za sebou, muzu se prosim zeptat co presne ti nasli jak te lecili? Pises ze mas protilakty proti vajickum? Myslis zona-pellucida? Tu totiz nasli ted nove u me, mam za sebou 5× ket a bez vysledku…
@Kveetko ahoj, v roce 2012 jsem byla na imuno v Plzni, tam našli protilátky zona-pellucida. Napsali Medrol 5mg a víc se neřešili. Donosila jsem 1 dítě. Pak byl KET ivf s pgs a potrat, pak mi tu jedna holčina poradila ať zkusím dr Malíčkovou a byla to trefa. Našla mi víc protilátek a hlavně testuje i během těhotenství. Mám i protilátky proti placentě, NK buňky a možná ještě něco, ale už si to nepamatuji. Pomohl Medypred (kortikoid) měla jsem 8mg a chvilku i 16mg, tělo se hodně bránilo.
@Dolina píše:
@Reaskiller
Ja jsem si právě dala deadline do 35 a pak zazadame a to mi bude v únoru…ale žádost už je podána…
Nevim..stále cítím, že pokud dojdu do toho cíle mít vlastní dítě…i když u mě dost nepravděpodobné, tak by to stálo za to.
Proc nepravdepodobne? Je Pravda, ze to stejne si myslim taky..jeden vejcovod, dva vajecniky, levy je vic aktivni, imunita v haji, PGS prozatim kladne ale stejne..deloha proste odmita vsechno..a kdyz ona odmita vsechno, tak ja odmitam stresy a psychickou zatez.. ![]()