Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Reaskiller
Dík za info. A měla jsi hodně nadlimitní hodnoty? Já mám u těch hodnot jen mírně nadlimitní s tím, že to asi není hlavní příčina neúspěchu, ale před transferem by se to mělo přeléčit.
Já už se v tom totiž totálně plácám, už fakt nevím kudy kam. Dali jsme si teď limit poslední IVF, tak jsem chtěla co nejvíc zvýšit možnost úspěchu. Dr. Malíčkovou jsme si museli vyloženě vydobýt. Gynekolog mi nechtěl dát doporučení s tím, že nemám nárok, nechtěl mi napsat lázně, nic. Prakticky mě za ta léta nikdo na nic nevyšetřil ani neléčil. Jen IVF. Dr. Malíčková mi vyšetření udělala, protože nárok na něj prý mám, moc hezky s námi mluvila, vše super vysvětlila. Prostě odbornice a ještě velmi příjemná. Jenže teď nevím, co dál. Nechce se mi jí otravovat s emailama, už tady z diskuze je vidět, jaký je k ní nával. Musí být hrozně zaměstnaná.
Malickova je super, ona je proste velky odbornik se srdcem na dlani
proste.. jses v dobrych rukach
dulezite je, ze si se tam dostala.. A na lazne narok pri neplodnosti mas
Promin, ale gynekolog je idiot - da se to udelat tak, ze napise jen doporuceni a zbytek ti dopise obvodacka..tecka, nemusi se on s tim matlat.. ale rozhodne bych ho vymenila..
Zpatky k Malickove - pokud uz jste v kontaktu, tak se neboj ji napsat maila.. ma rada prime otazky, ja se u ni naucila prave prime se ptat
Ja mela hodnoty hranicni u prvniho vysetreni (nasazen Dexamed).. po transferu nic.. pak vysetren vzorek z delohy, NK bunky pozitivni (nasazene imunoglobuliny).. transfer neuspesny.. znova vysetreni..hodnoty vysoko a horsi nez predtim..nasazen Metypred a intralipidy a stop KET..po mesici vysledky nadprumerne v poradku a zelena na KET ![]()
Doporucuju si overit jeste jinymi testy, jestli problem neni i jinde, nez v imunite. Ja loni dvakrat potratila, vsechno v pohode, genetika, hematologoi… jen NK bunky proti trofoblastu jsem mela myslim 18, po preleceni metypredem vsechny hodnoty v norme a ted zrovna potracim i potreti. Uplne stejny prubeh jako predchozi dve tehotenstvi. Sama Malickova mi proto doporucila to priste misto prirozene zkusit IVF s genetickymi testy embryi. Nebylo by lepsi tak to posledni IVF zkusit taky?
Pravdu ma @Zuzulli - embrya geneticky testovane jsou zhruba 50% problemu..morfologicky muzou byt zdrave ale „mozek“ je proste nemocny.. takze imunita, genetika mrnat..
predpokladam, ze zbytek mate dodelany jako hemato a stitku.. ![]()
@Reaskiller @Zuzulli
Holky, díky za rady.
Co se týče gynekologa, tak já netuším, jestli mají pak nějaké postihy od pojišťovny, když napíší doporučení. Prostě to nechápu. Ono to doporučení nakonec bylo na tři řádky, takže žádnou velkou práci to nedalo. Spíš jsem viděla, že mi to nechtějí dát. A s lázněma jsem měla pocit, že by to snad platili ze svého. Přitom třeba pobyt bych si zaplatila, jen ty procedůry kdyby šly na pojišťovnu. Nenapadá mě, proč nechtějí. Problém řeším již 9 let, takže nejsem nějaká, co plaší po 2 měsících bez pozitivního testu.
Jinak genetiku embryí velmi zvažujeme.
Příspěvek upraven 10.11.19 v 12:53
Holky můžu k Malickove na vyšetření odběr krve když mi teď nasadily atb? Na horní cesty dýchací? Může to mít nějaký vliv?
Bojim se chci do Prahy za ní už 6.11.
@milas ovlivní to výsledky. Pokud máš léky, nebo jsi nachlazená, nemocná, tak se přeobjednat. Já i po revizi 14 dnů jsem se musela přeobjednat až za 9 týdnů od revize.
@milas teď čtu že jdeš až za měsíc. Asi bych určitě zavolala a domluvila se na recepci
@evelisi Jj po revizi vím že 3 měsíce a četla jsem že minimálně měsíc když tak tak ji to povím… myslím že by to neměl být problém tehdy mi taky říkala že měsíc neva… uvidime
Ahoj holky, v úterý jdu na kontrolní odběry k Malíčkové (beru metypred) a včera se mi udělal opar. Myslíte, že opar může ovlivnit výsledky?
Psala jsem paní doktorce email, ale nevím, jak rychle odepisuje.
@veri77 podle mě určitě ovlivní, je to virové a taky infekční
@milas píše:
Holky můžu k Malickove na vyšetření odběr krve když mi teď nasadily atb? Na horní cesty dýchací? Může to mít nějaký vliv?
Bojim se chci do Prahy za ní už 6.11.
Ahojka, ATB nasadi v pripade anginy takze pocitam ze mas i teploty.. Ja resila neco podobneho akorat bez ATB a Malickova napsala, ze jediny problem je kdybych mela teploty nebo nedejboh horecky…v pripade ATB by ale videla problem..
@veri77 píše:
Ahoj holky, v úterý jdu na kontrolní odběry k Malíčkové (beru metypred) a včera se mi udělal opar. Myslíte, že opar může ovlivnit výsledky?
Psala jsem paní doktorce email, ale nevím, jak rychle odepisuje.
Pani doktorka odepisuje hodne rychle.. takze bych se nebala
opar - myslim, ze muze ovlivnit ale na to Ti spis odpovi doktorka sama..
@Reaskiller jo atb je u ní problém jak dlouho před odberem? Nevíš? Mám měsíc před konzultaci u ní…
Jinak pokud bych musela mít ještě příští týden tak bych asi uvažovala o přesunutí ale potim se a ale teplotu už opravdu nemám…
@milas píše:
@Reaskiller jo atb je u ní problém jak dlouho před odberem? Nevíš? Mám měsíc před konzultaci u ní…
Jinak pokud bych musela mít ještě příští týden tak bych asi uvažovala o přesunutí ale potim se a ale teplotu už opravdu nemám…
Vzdy je lepsi se ji zeptat, ona odpovi, jen to formulovat jasne a strucne, nekdy napise ze nerozumi otazce
mesic, vzhledem k tomu, ze ATB maji ucinek jeste 10 dni po vysazeni tak by to mohlo zasahnout ale rozhodne ne nejak moc, fakt je lepsi se ji zeptat..
@Reaskiller
Dík za info. A měla jsi hodně nadlimitní hodnoty? Já mám u těch hodnot jen mírně nadlimitní s tím, že to asi není hlavní příčina neúspěchu, ale před transferem by se to mělo přeléčit.
Já už se v tom totiž totálně plácám, už fakt nevím kudy kam. Dali jsme si teď limit poslední IVF, tak jsem chtěla co nejvíc zvýšit možnost úspěchu. Dr. Malíčkovou jsme si museli vyloženě vydobýt. Gynekolog mi nechtěl dát doporučení s tím, že nemám nárok, nechtěl mi napsat lázně, nic. Prakticky mě za ta léta nikdo na nic nevyšetřil ani neléčil. Jen IVF. Dr. Malíčková mi vyšetření udělala, protože nárok na něj prý mám, moc hezky s námi mluvila, vše super vysvětlila. Prostě odbornice a ještě velmi příjemná. Jenže teď nevím, co dál. Nechce se mi jí otravovat s emailama, už tady z diskuze je vidět, jaký je k ní nával. Musí být hrozně zaměstnaná.