Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tinakaterina píše:
@Simi11 Takže je vlastně blbost se léčit, když ivf neplánuju a otěhotnět přirozeně nelze. Pro normální život to teda ničemu nevadí…
zaleží aké protilátky máš mne moje vadia a zvyšujú riziko trombózy takže mám nejaké obmedzaenia ![]()
Holky trošku som sa stratila neviem kto sa pýtal Užívala som medrol najskor 8 potom 16mg a chodila som do páce bola som stráášne unavená a po navýšení dávky sa dostavili aj žalúdočné problémy…
@Tinakaterina ještě k těm lékům. Mě Metypred nic nedělal, ale po Pentomeru mi bylo blbě. Návaly, pocity na omdlení a tak.Ale já mám nižší tlak, tak třeba to bylo i tím ![]()
@Danny001 já byla v Cube spokojená. ale teď chci jít už jen na minimálku, protože na pojišťovnu už taky nic nemám, a ta mi cenově líp vychází v Reprofitu.Tak to tam prostě zkusím.
@janvana píše:
Holky trošku som sa stratila neviem kto sa pýtal Užívala som medrol najskor 8 potom 16mg a chodila som do páce bola som stráášne unavená a po navýšení dávky sa dostavili aj žalúdočné problémy…
ted se mi to vybavilo. děsně mě tlačil žaludek. fakt téměř pořád. brala jsem k tomu vitamin D a hlavně vápník a potom i na žaludek. bleee. a po ročním vysazení mně luxusně vzala artroza, protože mi medrol rozežral chrupavky v kolenou. parádička
![]()
@maraida píše:
@Tinakaterina ještě k těm lékům. Mě Metypred nic nedělal, ale po Pentomeru mi bylo blbě. Návaly, pocity na omdlení a tak.Ale já mám nižší tlak, tak třeba to bylo i tím
@Danny001 já byla v Cube spokojená. ale teď chci jít už jen na minimálku, protože na pojišťovnu už taky nic nemám, a ta mi cenově líp vychází v Reprofitu.Tak to tam prostě zkusím.
to jako z prahy budeš jezdit do brna? ty jo mně dělá problém i praha praha
ale reprofit je prý nejlepší, mají obrovský úspěchy ![]()
@maraida tak ti držím palce. Kámoška teď v reprofitu otěhotněla. Měla jedno jediný embryjko a to se chytlo. U 3 IVF se jí nikdy nezadařilo.
Jsemráda, že jis byla v Cube spokojená. Helios v Brně je vyhlášený, ale mě tam trochu zanedbali tu imunologii a navíc je ty cesty už nezvládneme ani finančně. Chci zkusit poslední IVF a pak asi už zbyde jen adopce.
@janvana píše:
zaleží aké protilátky máš mne moje vadia a zvyšujú riziko trombózy takže mám nejaké obmedzaenia
Mám toto:
Autoimunita základ: ANAb IgG: poz. zrn. –
Intracel. cytokiny:
IFNg: 47,7%, TNF ALFA: 64,8%, Interleukin 2: 32,3%
Sekundární sterilita – imunologický faktor. Th1 fenotyp T-lymfocytů, zvýšená ic. produkce TNfa, pozitivita orgánově nespecifických autoprotilátek.
Teď nevím, jak to myslíš, jako trombóza hrozí bez léčby nebo s léčbou? Tlak mám taky nízký, jak tu někdo psal. Většinou mi doktoři říkají, ať si dám kafe. A to že jich piju teda dost… ![]()
Jinak já mám doporučení Metypred 12 mg/den po dobu 14 dnů a pak snížit na 8 mg/den a Pentomer R 600 mg/den.
Známá taky otěhotněla v Reprofitu, jiných x pokusů jinde nedopadlo, ale v Reprofitu Brno na poprvé.
@Tinakaterina píše:
@Simi11 Reprofit je levnější než Apolinář třeba?
fakt netušim. já jsem 3 roky u jednoho car
@Simi11 taky se mi moc nechce, ale co se dá dělat. Ale ono to s tím dojížděním není nakonec tak strašný, byla jsem tam zatím jen jednou na konzultaci, vyfasovala plán stimulace a recepty a teď tam pojedu už jen na OPU a ET.
@maraida píše:
@Simi11 taky se mi moc nechce, ale co se dá dělat. Ale ono to s tím dojížděním není nakonec tak strašný, byla jsem tam zatím jen jednou na konzultaci, vyfasovala plán stimulace a recepty a teď tam pojedu už jen na OPU a ET.
a to bude kdy?
@Danny001 díky ![]()
Naše to už bude taky poslední IVF, navíc mě je už 41 ![]()
@Simi11 Já chodila dva roky do Sanusu, teď chci ale jinam. A státní CARy jsou prý levnější…