Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4630
28.5.14 06:45

@Tinakaterina otěhotněla jsem po druhém IVF, ale v 11tt přišel spontánní potrat, pak jsem napsala Malíčkový a požádala jí „o pomoc“. Udělala mi vyšetření a našla problém, dá se říci shodný jako máš ty. Následovala léčba, když se čísla dostaly téměř na normu a dostali jsme od ní zelenou, tak jsme šli do třetího IVF, to se nepodařilo, po něm mi zase čísla vylítla do závratných výšin, k Metypredu mi začala píchat Dexamed a pak další pokus, který mi spinká v postýlce. Těhu bylo jak píšeš vysoce rizikové. Dexamed mi píchala až do tuším 9tt, kdy mi potvrdili srdíčko a Metypred jsem v různých dávkách (podle momentálních výsledků) brala až do 26tt.
Na UTZ jsem jezdila častěji, protože když máš potvrzenou autoimunitu, tak miminko může mít kompletní AV bvlok srdíčka, ale je to „jen“ 5% riziko, ale je. Zároveň neustále kontrolují průtoky pupečníkem, protože TNF alfa je dost agresivní a miminko může strádat. No mě UTZ vycházeli dobře, přesto miminko nebylo až tak správně vyživované, ale to nezjistili, rostlo tabulkově…neminula mě těhu cukrovka, ale to spíše kvůli těm kortikoidům, protože ty cukr zvyšují, když jsem měla glukoměr, tak čísla dobrý, ani jsem nemusela držet nějakou dietu, jen jsem ovoce jedla dopoledne a sladké ne. Rodila jsem 34+3 pro preeklapmpsii, malej vážil jen 1640g, ikdyž váhový odhad v den porodu byl něco přes dvě kila.Je prostě vidět, že moje tělo mu dávalo zabrat. Každopádně kortikoidy až do toho 26tt mu pravděpodobně pomohli k lepší poporodní adaptaci (říkal doktor) protože od samého začátku sám dýchal a ani mu nemuseli nijak jinak pomáhat. skóre 9-9-9 a ten bod dole byl za tu porodní váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
28.5.14 08:07

@Tinakaterina mého manžela taky nikdo nikam neposlal.. já jsem začala plašit, když bylo spermio čím dál, tím horší, tak jsem ho objednala k andrologovi.. a ten na to přišel.. ne vždycky to musí být vidět, záleží na stupni.. můj manžel měl tuším 1. stupeň.. ale přišlo se i na jiný věci. hodně kontroloval žíly a vzdálenosti mezi nimi, aby měla krev možnost ochladit se.. a nehledě na to, že to může způsobit předčasný stárnutí..a na to manžel slyšel nejvíc.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
28.5.14 09:06

@estrela no teda to bol příběh tvoje otehotnenie a porod. Znova sí mi potvrdila že Karinka pomáhá k zázraku. Dúfam, že to zvládneme aj my. Zatiaľ žijem od kontroly ku kontrole už chcem mať za sebou 12 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
28.5.14 09:43
@estrela píše:
@Tinakaterina otěhotněla jsem po druhém IVF, ale v 11tt přišel spontánní potrat, pak jsem napsala Malíčkový a požádala jí „o pomoc“. Udělala mi vyšetření a našla problém, dá se říci shodný jako máš ty. Následovala léčba, když se čísla dostaly téměř na normu a dostali jsme od ní zelenou, tak jsme šli do třetího IVF, to se nepodařilo, po něm mi zase čísla vylítla do závratných výšin, k Metypredu mi začala píchat Dexamed a pak další pokus, který mi spinká v postýlce. Těhu bylo jak píšeš vysoce rizikové. Dexamed mi píchala až do tuším 9tt, kdy mi potvrdili srdíčko a Metypred jsem v různých dávkách (podle momentálních výsledků) brala až do 26tt.
Na UTZ jsem jezdila častěji, protože když máš potvrzenou autoimunitu, tak miminko může mít kompletní AV bvlok srdíčka, ale je to „jen“ 5% riziko, ale je. Zároveň neustále kontrolují průtoky pupečníkem, protože TNF alfa je dost agresivní a miminko může strádat. No mě UTZ vycházeli dobře, přesto miminko nebylo až tak správně vyživované, ale to nezjistili, rostlo tabulkově…neminula mě těhu cukrovka, ale to spíše kvůli těm kortikoidům, protože ty cukr zvyšují, když jsem měla glukoměr, tak čísla dobrý, ani jsem nemusela držet nějakou dietu, jen jsem ovoce jedla dopoledne a sladké ne. Rodila jsem 34+3 pro preeklapmpsii, malej vážil jen 1640g, ikdyž váhový odhad v den porodu byl něco přes dvě kila.Je prostě vidět, že moje tělo mu dávalo zabrat. Každopádně kortikoidy až do toho 26tt mu pravděpodobně pomohli k lepší poporodní adaptaci (říkal doktor) protože od samého začátku sám dýchal a ani mu nemuseli nijak jinak pomáhat. skóre 9-9-9 a ten bod dole byl za tu porodní váhu.

Super maličký to. krásně zvládnul za chvíli bude z něj kus chlapa uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
28.5.14 09:45

@janvana Karinka je anděl. Já celé těhu trnula hrůzou, aby vše bylo O. K. to že je srdíčko opravdu v pořádku mi potvrdili až na UTZ v 32tt, každý UTZ předtím říkali…jeví se být v pořádku. Po porodu ještě když byl v inkubátoru, tak mu dělali rentgen protože má šelest na srdíčku (má hodně dětí) a ten s konečnou platností vyvrátil jakoukoliv srdeční vadu.Kdy budeš v 12tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
28.5.14 09:47
@estrela píše:
@janvana Karinka je anděl. Já celé těhu trnula hrůzou, aby vše bylo O. K. to že je srdíčko opravdu v pořádku mi potvrdili až na UTZ v 32tt, každý UTZ předtím říkali…jeví se být v pořádku. Po porodu ještě když byl v inkubátoru, tak mu dělali rentgen protože má šelest na srdíčku (má hodně dětí) a ten s konečnou platností vyvrátil jakoukoliv srdeční vadu.Kdy budeš v 12tt?

Ty jo neboj teď mi při ohss dělali echo a nemám po šelestu ani památku ani jizvičku vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
28.5.14 09:49

@milas a jak ty? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
28.5.14 09:54

Simi mě to zarazilo, že změnila hodnoty v lednu jsem měla 15,6 a norma byla 18 a nyní mám 20,9 a norma se zvýšila na 31.
Minule jsem otěhotněla a prvně měla i srdíčko. tak ted nevím co si myslet. Psala mi, že není třeba nic před dalším pokusem. jenže je to už poslední a chci mít nějaké to mimčo konečně v náruči. ještě pojedu do Plzně a uvidím co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
28.5.14 09:55
@estrela píše:
@milas a jak ty? :hug:

Zítra bude týden co mi dělali revizi, dvojčátka to nevydržela ten silný ohss a asi mi řekli že mám brzo vysadit lémy a oni zamlkli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
28.5.14 09:59

Tak mám výsledky, prý TNF Alfa moc neklesla z 54,8 mám teĎ 53,4. Takže mi zvýšila dávky Metypredu na 8mg a dostanu k tomu ještě Pentomer. Takže IVF odsunu.

@estrela dobře jsi to všechno vysvětlila. Vůbec jsem netušila jak TNF Alfa funguje. Hlavně, že je Jeníček v pořádku a všechno dobře dopadlo :)
@milas to je mi moc líto, že to nedopadlo :hug:
@janvana držím palce aby jste to s miminkem zvládly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
28.5.14 10:11
@Danny001 píše:
Tak mám výsledky, prý TNF Alfa moc neklesla z 54,8 mám teĎ 53,4. Takže mi zvýšila dávky Metypredu na 8mg a dostanu k tomu ještě Pentomer. Takže IVF odsunu.@estrela dobře jsi to všechno vysvětlila. Vůbec jsem netušila jak TNF Alfa funguje. Hlavně, že je Jeníček v pořádku a všechno dobře dopadlo :)
@milas to je mi moc líto, že to nedopadlo :hug:
@janvana držím palce aby jste to s miminkem zvládly

no tak to není žádný pokles. jak dlouho tedka jsi brala mdrol a kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
28.5.14 10:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
28.5.14 10:15

@Danny001 já měla na alfu taky 8mg a pak na ten další pokus plus Dexamed…ona alfa pro běžný život nevadí, prý naopak…Malíčková mi říkala, že rakoviny se bát teda nemusím, že tak vyoská alfa jí nedovolí nic…akorát pro těhotenství je to na prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
28.5.14 10:17

@Simi11 brala jsem prvních 14 dní 8 mg a pak 4 mg. Na kontrole jsem byla 8 týden. Takže mi to teĎ zvedla zase na 8mg a přidala ten Pentomer.
@estrela to mi říkala, že j to léčba jen kvůli mimi. A tobě tam také hrozila nějaká systémová autoimunitní nemoc? Já to právě mám tak se toho dost bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
28.5.14 10:34

@Danny001 ano, mám pozitivní sjogrenův syndrom, což je vysychání sliznic (musela bych kapat do očí kapky, zvlhčovat nosní dírky, hodně pít-netvoří se sliny a při tulení používat gel). Po porodu vlivem hormonálních změn mohl propuknout. Je to jedno z nejlehčích autoimunitních onemocnění, bohužel jedno z těch, které prostě přijdou. Zatím to vypadá, že je vše v pohodě (doufám, že to potvrdí i kontrolní imuno v červenci),takže další mezník bude přechod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí