Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Martrich píše:
Holky, ohledně výsledků, stačí Malíčkové napsat email, že? Ono se tam krom po až st dopo stejně dovolat nedá, že?
dá do laboratoře. číslo je někde na předchozí stránce.
@Martrich
Já vždy mailem.!jo a včera mi psala nebo předevčírem, že bude v práci až v pondělí.
@Tinakaterina píše:
@Martrich
Já vždy mailem.!jo a včera mi psala nebo předevčírem, že bude v práci až v pondělí.
je možné, že bude až vpondělí, ale většinu je v laborce, což znamená, že pro pacientky je to, jako by tam nebyla. nezastihneš ji tam osobně. osobně je k zastižení pouze dopoledne pondělí až středa. Nicméně může mít opravdu dovolenou nebo cokoli jiného mimo karlák.
a naopak po až st dopo se tam nedovoláš, prostě telefony nebere, nestíhá to ![]()
@Tinakaterina píše:
@Martrich
Aha díky za info já ji psala dnes tak to si možná i do neděle počkám na odpověď
Také jsem jí dnes psala právě, čekám na výsledky. Tak si holt ještě počkám
Ahoj holky, také jsem pacientkou dr. Malíčkové, už celé dva roky. Když to stručně shrnu, mám doma skoro 7 letou holčičku, a poté 3 potraty v řadě. Ten poslední v šíleném 22 tt!!! Původně jsem byla v péči dr. Ulčové-Gallové, s kterou jsem se ale dál neposunula, a v průběhu toho posledního těhotenství jsem se shodou „šťastných“ náhod dostala k paní doktorce Malíčkové. Bohužel už ve stavu, jak ona ráda říká, hašení požár
Bohužel dopadlo, jak dopadlo. Nicméně mi zijstila antifosfolipidový syndrom, s pozitivitou protilátek proti Annexinu V. Mám za sebou léčbu kortikoidy, v případě těhotenství mě čekají imunoglobuliny i. v. Jenže problém, nedaří se otěhotnět. Prý je to právě těmi protilátkami. Zatím se máme stále snažit přirozeně, ale začínám trochu panikařit, věk (36) a psychika hrají proti mně. Jsem ráda za tuhle diskuzi, denně pročítám nové příspěvky a moc nám všem přeju, aby léčba s dr. Malíčkovou byla úspěšná
Já osobně ji strašně moc věřím!!!
@julie.cz píše:
Ahoj holky, také jsem pacientkou dr. Malíčkové, už celé dva roky. Když to stručně shrnu, mám doma skoro 7 letou holčičku, a poté 3 potraty v řadě. Ten poslední v šíleném 22 tt!!! Původně jsem byla v péči dr. Ulčové-Gallové, s kterou jsem se ale dál neposunula, a v průběhu toho posledního těhotenství jsem se shodou „šťastných“ náhod dostala k paní doktorce Malíčkové. Bohužel už ve stavu, jak ona ráda říká, hašení požárBohužel dopadlo, jak dopadlo. Nicméně mi zijstila antifosfolipidový syndrom, s pozitivitou protilátek proti Annexinu V. Mám za sebou léčbu kortikoidy, v případě těhotenství mě čekají imunoglobuliny i. v. Jenže problém, nedaří se otěhotnět. Prý je to právě těmi protilátkami. Zatím se máme stále snažit přirozeně, ale začínám trochu panikařit, věk (36) a psychika hrají proti mně. Jsem ráda za tuhle diskuzi, denně pročítám nové příspěvky a moc nám všem přeju, aby léčba s dr. Malíčkovou byla úspěšná
Já osobně ji strašně moc věřím!!!
Ahoj Julie, to sis teda taky užila, to je mi líto.
Nechodíš nikam do centra? nechceš do toho trošku šlánout? Přece jen nám není 18 a v tomhle věku se nedá moc spoléhat na to, že každé vajíčko každou ovulaci je dobré. NEpřemýšlíš vůbec o IUI nebo IVF?
@julie.cz ahojky len ti chcem povedať, že si v dobrých rukách moja neplodnosť je komplikovaná APS takže som si užila zopár neúspechov po IVF. Teraz mám za sebou 7 pokus konečne úspešný a imunoglobuliny sú moji kamaráti.
@Simi11 Do CAR k Apolináři mě dr. Malíčková poslala už minulý rok, stejně tak na hysteroskopii a další možná vyšetření. Ale jelikož ona sama spolupracuje s Apolinářem, tak lékaři nechali rozhodnutí o případném IVF na ní. No a jelikož jiný problém nalezen nebyl, tak tehdy Malíčková pro IVF důvod neviděla. A stejně nejsem 100% přesvědčena, zda bych do toho šla, ani s manželem v tom nejsme zajedno. Tak ještě počkám léto, a pak to zkusím s dr. Malíčkovou probrat.
@julie.cz ja neviem sama otehotnieť u mňa to bolo iné. Už si párkrát otehotnela a vieš že problém je potom tak si nechajte léto bez stresov možno nejakú dovču a uvidíš ako sa věci vyvinú.
@vverru Ahoj, ráda bych se tě zeptala na ty gamaglobulíny, to je něco jako dexamed? Nebo jako imunoglobuliny? Měla jsi injekci pře a po IVF? nebo pak i něco dál? díky
@Polyxena1
podle me jsou imunoglobuliny a gamaglobuliny to same-pouzivaji se oba nazvy ![]()
Holky, MUDr. Malíčková mi napsala, že v místě bydliště si mám sehnat lékaře, který mi 14 dní po zahájení léčby udělá kontrolní odběry a bude ochotný případné problémy řešit. Moc tomu nerozumím, má to být gynda nebo praktický lékař??? Ke komu jste chodily vy? ![]()
Mám špatné zkušenosti s tím sehnat někoho, kdo je ochotný něco udělat na doporučení jiného lékaře, jakoby asi pak mají problémy s pojišťovnou nebo nevím. Pokud nikoho neseženu, budu prý muset pořád jezdit do Prahy, to je pro mě dálka a každých 14 dní se mi tam nechce… nebo jestli to bude jen po těch prvních 14ti dnech a pak už zase ne… jak jste to měly vy?
@Tinakaterina Máš pravdu je problém nájsť lekára ktorý bude robiť čo mu nediskutuje někdo iní. Ja mám lekára u nás mám to cez celú republiku. Zo začiatku to vyzeralo v pohode, ale teraz sa vyskytli nejaké problémy.