Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@maraida to je fajn, že se vám Viktorka povedla. A teď ještě pořísíte sourozenečka a koukám, že budeš 4 násobnou maminkou
Já jsem otěhotněla jednou a to jsem měla na 7 tt potrat před 2 lety a pak jsem měla ještě jednou biochemické těhotenství. Tak to zkusím ještě jendou po léčbě u Malíčkové a pak asi opravdu ta asopce. Zkusila bych i tu minimálku ale Brno máme 300km a jen ty cesty na 1 IVF nás vyšli na 10 tis.
@Danny001 no jo, měla bych 4
Ale velké děti s námi už nebydlí, tak mám zase jako jedináčka. Sourozenec se buď povede nebo ne, už to tak nehrotím jako dřív a fakt jsem se smířila s tím, že to bude poslední pokus. Už jsem z toho všeho i nějak unavená, furt do sebe cpu nějaké kortikoidy nebo hormony, všechny aktivity se točí kolem toho. Teď nemůžu, to budu stimulovat, teď ne to budu čerstvě po ET, nevím, protože nevím jestli budu těhotná nebo nebudu
![]()
Ale chápu tebe, když ještě žádné dítě nemáš, tak je to jiné. To tomu uzpůsobíš asi všechno…takovou situaci si nedovedu ani představit ![]()
Preju vsem hodne sil a energie
![]()
Příspěvek upraven 27.05.14 v 19:42
@Simi11 píše:
ted se mi to vybavilo. děsně mě tlačil žaludek. fakt téměř pořád. brala jsem k tomu vitamin D a hlavně vápník a potom i na žaludek. bleee. a po ročním vysazení mně luxusně vzala artroza, protože mi medrol rozežral chrupavky v kolenou. parádička![]()
ano, ano aj ja som mala potom problémy s kolenami
@Tinakaterina myslím to tak, že JA mám antofosfolipidové protilátky a som náchylná k trombózam takže MNE to komplikuje aj bežný život, ale ja mám hneď v prvej správe napísané doživotná dispenzarizácia u hematológa.
Záleží čo ti povie Malíčková. TNF rozpoznáva telu cudze látky a ničí ich je to prirodzená obrana tela pred rakovinou, a jelikož embryo je telu cudzie robí to paseku, ale myslím, že na bežný život to vplyv nemá. K ostatným výsledkom sa nevyjadrujem nemala som to pozitívne tak nemám načtené. Ale Malíčková je zlatíčko určite ti všetko vyslvetlí.
Inak ak teraz užívaš lieky je škoda to nevyužiť skúste aspoň IUI keď máš jeden vejcovod. Mužovi nasaď vitamíny veď zázraj je vždy možný.
![]()
@maraida píše:
@Simi11 jestli to půjde vše tak jak má a MS dorazí včas, tak bych měla mít OPU 12.6. a ET 15.6.
júúú tak budem držať palce
![]()
Holky můžu ze zeptat těch co mají nové výsledky v ruce tak zda máte zvednuté normy na to cd 3+16+56 na 31%. No aby toho nebylo málo tak jsem chytila nějakou neplechu na revizi. tak přemýšlím co s tím.
Já ty hodnoty imunologie mám jak na houpačce jak kdy a jak co. Ale s Nk bunkami na 20 jsem nikdy neotěhotněla jen kolem 16 a to bylo nyní. ještě jsem si vyřídila jednu dr. a uvidím co a jak ona na to. Hlavně nyní budeme řešit i manžela / opak. záněty a reinfekce jak virové tak bakteriální a ty mohou zase narušovat mojí imunnitu vůči embryu a podobně. Danny je pravda, že helios ná imunologii na prd. já tam mlěa tři hodnoty zvýšené a přes to jsem šla na IVF a bylo z toho za 55 tis. biopchemické těhu. takže pokud bych to věděla třeba stačil jen prednison a mohla jsem tu už mít mimčo či dvě. ![]()
@janvana Děkuju. A manžel vitamíny jí již dlouho. Problém na jeho straně primárně, teď už i u mě. Bohužel u něj se to jen horší.
@Tinakaterina máme ten samý problém.. primárně u manžela, imuno nám teda vyšlo dobře.. nicméně jsem manžela nahnala k andrologovi a ejhle.. varikokela byla na světě.. dneska už je měsíc po operaci a za 2 měsíce nás čekají kontrolní testy, aby se vidělo, jestli to pomohlo.. do tý doby jsem ho taky dopovala vitamínama a bylo to horší než lepší.. třeba by mu to pomohlo taky?
@Tinakaterina máš podobný problém jako já, stejné hodnoty zvýšené, akorát já je měla ještě vyšší, alfu jsem měla 78,9%. Ty ostatní si už nepamatuji. Autoimunitu mám také pozitivní, po porodu mohlo „propuknout“ zatím je to vp ohodě a doufám, že to tak také zůstane…pro normální život to není nijak omezující. Jediné v čem může být zádrhel je nějaké očkování, třeba při pozitivní autoimunitě se nedoporučuje očkovat proti klíšťatům.
@Danny77 Manžela ani doktoři k urologovi neposlali… řeknu mu, ať se na to ještě zeptá. Ale varikokéla se nějak projevuje vizuálně, ne? Zrovna ve čtvrtek jede do CAR na rozbor, tak mu to řeknu, ať se poptá. ![]()
@estrela Takže Ty jsi otěhotněla i přes tuto špatnou imunitu a jak v těhotenství?
Mě říkala Malíčková, že moje těhotenství by bylo extra rizikové. Tak nevím.. mám řezaný břicho na třikrát, ale jinak teda nevím proč. MInule jsem potratila chybou doktora, miminka byla obě zdravá…
@Tinakaterina píše:
@estrela Takže Ty jsi otěhotněla i přes tuto špatnou imunitu a jak v těhotenství?
Mě říkala Malíčková, že moje těhotenství by bylo extra rizikové. Tak nevím.. mám řezaný břicho na třikrát, ale jinak teda nevím proč. MInule jsem potratila chybou doktora, miminka byla obě zdravá…
estrela otěhotněala až po léčbě u primářky ![]()
@Mandlička píše:
Holky můžu ze zeptat těch co mají nové výsledky v ruce tak zda máte zvednuté normy na to cd 3+16+56 na 31%. No aby toho nebylo málo tak jsem chytila nějakou neplechu na revizi. tak přemýšlím co s tím.
Já ty hodnoty imunologie mám jak na houpačce jak kdy a jak co. Ale s Nk bunkami na 20 jsem nikdy neotěhotněla jen kolem 16 a to bylo nyní. ještě jsem si vyřídila jednu dr. a uvidím co a jak ona na to. Hlavně nyní budeme řešit i manžela / opak. záněty a reinfekce jak virové tak bakteriální a ty mohou zase narušovat mojí imunnitu vůči embryu a podobně. Danny je pravda, že helios ná imunologii na prd. já tam mlěa tři hodnoty zvýšené a přes to jsem šla na IVF a bylo z toho za 55 tis. biopchemické těhu. takže pokud bych to věděla třeba stačil jen prednison a mohla jsem tu už mít mimčo či dvě.
na jakou normu se ptáš? jestli máš nk bunky 31% tak je to hodně, musíš mít pod 18, ale americká norma je 12%. já měla naposledy NK 40% po 4 injekcích kortykoidu 20, chceme před ketem mít kolem 15, tak uvidíme. ![]()