Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@estrela to je dobře, že to nepropuklo
Mě bohužel hrozí něco horšího, ale malíčková je skvělá a hodně mě podpořila v tom abych bojovala za vlastní miminko. Takže hodně riskuji. Snažím se nic špatného nepřipouštět. ![]()
@Danny001 píše:
@estrela to je dobře, že to nepropukloMě bohužel hrozí něco horšího, ale malíčková je skvělá a hodně mě podpořila v tom abych bojovala za vlastní miminko. Takže hodně riskuji. Snažím se nic špatného nepřipouštět.
to je dobře
@milas a ty máš ještě jednoho sněhuláčka tak až se dáš do pořádku tak půjdeš na KET?
Holky moc vam vsem, co jeste bojujete drzim palce!!! MUDr. Malickova je jedna z nejlepsich lekaru co jsem kdy v zivote potkala i po lidske strance. janvana - ja jsem uz sice uprostred 12 tt, ale klidna stejne nejsem, spis naopak jak se blizi screening, tak zacinam byt vic nervozni…
@estrela Pane jo… to je teda síla… takový nervy. Já přišla o mimi na zač. 5. měsíce, bojím se dalšího těhotenství teda s těmito hodnotami, ale není nějak na co čekat… bude to asi čím dál horší.
Napsala jsem MUDr. Malíčkové předevčírem v noci odpověď, že léčbu beru a že se chceme snažit přirozeně, ale zatím neodpověděla. Přehodnotím to asi na IVF a poprosím naše, jestli nám půjčí prachy. I když oni teda nechtějí, abych ještě něco podstupovala, mají o mě šílený strach, přece jen jsem měla krevní ztrátu víc jak 3 l a to se běžně ani nepřežívá. Měla jsem hodně na mále a naši a manžel trnuli strachy.
@Tinakaterina spíš bych na tvém místě zkusila nativní cyklus, je to i levnější, nebo minimální stimulaci…protože mě při tom třetím nepovedeném IVF pravděpodobně hormony rozhodily imunitu. Při čtvrtém jsem měla clostík a občas dopíchnut Merional, ale jen 75j a tuším jen 3×.
Rodiče chápu, ale šla bych do toho na tvém místě znova, pravděpodobnost, že by se něco takového opakovala je hodně malá.
![]()
@estrela To by se neopakovalo, to jistě ne, ale spíš, že to moje zdraví je už tak podlomené. Ale já bych do toho šla, jen finance nemáme… HOlky, nevíte, jak to je, když si najdu honem práci (snad to při léčbě hormonama zvládnu) a pak půjdu třeba po třech měsících to zkusit, tak jestli je nárok na PN? ![]()
Jinak mě folíky rostou samy, takže by to asi taklhe, jak píšeš, šlo. To je super nápad, díky moc.
BTW, kam chodíš Ty prosím Tě do CAR? HOlky, já už nevím, který CAR zkusit… chodila jsem do dvou Sanusů a teď k Apolináři, ale tam jsem byla zatím jen jednou. Jsme z východních Čech…
@Tinakaterina chodila jsem do Gennetu v Praze na Letné k primářce Branjdeské…taková milá ženská, nebrání se tvým nápadům ( v podstatě čtvrtou stimulaci jsem si naordinovala sama…teda s pomocí Mudr. Machače z Brna, kterého jsem požádala o radu).Řekla jsem Brandejské, že bych to chtěla zkusit a ona…že proč ne, že v Brně co ví s tím mají úspěch…no a měla úspěch i ona…já mám teda i problém s nízkým AMH. V Gennetu, když máš nativ tak platíš postupně - podle toho kam se dostaneš…zvláš´t UTZ+OPU, oplodnění, ET…
@estrela A můžu se Tě zeptat, na kolik Tě to teda vyšlo?
JInak Machač to je zase Reprofit Brno, ne?
Na ně jsem slyšela taky jen chválu a dokonce známá odtud tam taky jela, říkala, že tam jela jen dvakrát, na UTZ chodila sem normálně ke gyndovi. No a už má roční holčičku. Tak nevím, kam teda jít… pro mě je teda rozhodjící kvalita a i cena ale…
@estrela můžu vědět jakou stimulaci sis s pomocí Machače naordinovala?
@Tinakaterina nativní cyklus v gennetu stojí 10 000kč(a to je rozdělené do položek, kyž nedojde k OPU, tak platíš tuším jen 3 000kč, když OPu, tak 6 000kč atd.ale už si nepamatuji jak přesně to mají) + metoda oplodnění a případné léky. Když necháš vše na přírodě, tak se oplodnění neplatí, my měli ISCI a to v gennetu stojí 7000kč, teda stálo když jsme ho nechávali dělat, léky podle toho co máš, vše od našeho pokusu podražilo, clostík je na recept, takže jen 30kč. On je gennet dražší, já právě měla už termín k Machačovi do Brna, kdyby tenhle pokus nevyšel, protože tam tu cenovou politiku mají trošku jinou, třeba ISCI počítají od vajíčka tzn.1vajíčko-1000kč, gennet má těch sedm tisíc, ať máš jedno či tři či deset…ale to u mě nehrozilo, já měla maximálně dvě.
@maraida clostíkovou
a ob den 75j merionalu. Výsledek dva folikuly, jedno vajíčko spinakjící mi v postýlce. Při normální stimulaci jsem na tom byla stejně, akorát mi ty vysoké dávky vždy rozhodili imunitu a ještě mi po nich bylo blbě.
@estrela Děkuji za vysvětlení. : )
MUDr. Malíčková mi odepsala, že je až do neděle mimo pracoviště.
Moje nálezy mě jinak nijak neohrožují, jen v případě gravidity..
Ach jo, tak nevím, mám se léčit a jít do IVF nebo počkat… je mi skoro 32 už a všechno se to táhne…