Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Simi11 super,moc držím palce.
Také mě zajímá koik máš teď tu Alfu?
Tady je závěr z vyšetření
Opakovaný průkaz hraniční sérové koncentra protilátek proti tkáňové transglutamináze, avšak negativní anti-DGP protilátky susp celiakie???
Porucha buněčné imunity a mírnou elevancí i. c. produkce embryotoxického TNFa – může jít o sekundární nález při celiakii.
Doporučení: serologický panel celiakie s odstupem 6 týdnů, lze v místě bydliště, další postup dle výsledků.
moc z toho moudrá nejsem
@Jindřiš možno máš celiakiu, alebo intoleranciu lepku. Treba zopakovať odbery ak to bude znova pozitívne možno ešte nejaké ďalšie vyšetrenie. A budeš držať bezlepkovú dietu.
@Jindřiš
no, celiakie je nesnasenlivost-alergie na lepek-neda se to uplne vyléčit, ale při drzeni bezlepkove diety by měli všechny negativni příznaky vymizet…takze mozna pak není problém otěhotnět a mimi udrzet
-uz jsem o tom pakrat cetla
Příspěvek upraven 06.06.14 v 18:31
@janvana právě, že jen možná a popravdě žádné příznaky nemám, mám kamarádku co jí má a i její dítě to podědilo, tak vím co to všechno obnáší. Myslíš, že na to udělá odběr i obvoďák? Došla bych si na kontrolní odběr tady a pak to přeposlala Malíčkové.
@Jindřiš
příznaky mit nemusíš- mozna ze priznakem je prave to, ze se mimi neudrzi
@Jindřiš snáď by s tým nemal byť problém, alebo ťa ešte može poslať na gastroenterologiu.
Příští týden si obvolám dr.co tady mám jestli bude někdo ochotný mi to nabrat za měsíc, ještě vystikout zprávu od Malíčkové
@Papia tak uvidíme, do mailu mi napsala, že je podezření, ale, že výslekdy vůbec nejsou jednoznačné.
Já nějak stejěn moc nechápu co se pak bude dít, když se neprokáže celiakie, tak co dál
ve zprávě mám 5 hodnot nad limitem, ale to vůbec nevím co je
@Jindřiš tak uvidíš možno sa to ukáže nakoniec iba ako planý polach.
@Jindřiš tomu také moc nerozumím. Ale pokud máš tu celiakii, tak to nemusíš vůbec poznat. Proto bude dobré ty výsledky zopakovat, aby se buď potvrdilo a nebo vyvrátilo a podle toho se určí další léčba. A kolik máš to TNF Alfa?
Tak už jsem našlo co napovídá na tu celiakii, norma je 0,0 - 12 a já mám toho hodnotu 12,5, hledám na netu kde mám zvýšený hodnoty co to znamená
@Danny001 55,2 taky červený číslo, ale není to o moc proti normálu ten je 12-44
@Jindřiš tak tu Alfu máme podobou. Na to beru Metypred. Možná máš jen lehce zvýšené protilátky a nemoc jako taková nepropukla.
@Jindřiš
no kdo vi
…vedet o tom vůbec nemusíš-ale mozna bych i tak tu dietu zkusila…nahoda je blbec ![]()