Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, poradite prosim co muzu dat na kasel 11ti mesicnimu miimi? Byli jsme u dr s horeckou, delala crp, je to viroza. Doporucila jen strikat do nosu a odsavat a nurofen na horecku. Horecka odeznés s spistila se ryma a kasel, je hodne zahlenena. Porad strikam do nosu a odsavam, ale je to takova ta zadni ryma, nic moc neodsaju a teceji to do krku a kasle. Dik za rady
Male je sest mesicu, doktorka nam doporucila stoptussin, kvuli vaze zatim muze jen kapky, sirup je pry az od 10 kg. Je to teda hnus fialovy, ze zacatku po podani 5 minut hystercila, ale ted uz jsme to vychytaly a s psychickou podporou oblibene hracky je to bez revu
Tak na odhlenění Mucosolvan. Když holky nechtějí léky dávám dávám s přesnídávkou nebo jogurtem.
Stoptussin mněla mladší v 4m a dr mi řekla ať jí dám dospělé kapky a do mlíka jsem nakapala pět kapek na lžičku a bylo.
Jo stoptusim mam, ale ten je na odkaslavani, to nemuzu dat na noc. Spis bych chtela neco na sklidneni, aby se vyspala chudak. ![]()
@randr Stoptussin je i na odkaslaní i na zklidneni při drázdivem kasli. Takze to dej i na noc
Ahoj holky, syn (5 měsíců) dostal před pár dny rýmu - nic hrozného, normálně dýchá, jen občas odsaji sopílek a je pořád normálně veselej..
Ale včera začal i pokašlávat, sem tam sice, taky žádná hrůza.. je to takový vlhký kašel..
Ve čtvrtek máme jít do poradny na očkování - to předpokládám kvůli nachlazení nedostane - vadí to? měl to už jednou odložené, kvůli svátkům, jinak by ho dostal 26.12.
Ale můj dotaz.. Mám volat doktorovi, že bysme chtěli dojít dřív, nebo myslíte že stačí ten čtvrtek a nemám plašit?:-) děkujiiii.
Stavila bych se dřív, většina doktorů má na očkování vyhrazenou dobu, kdy předpokládá, že tam příjdou zdravé děti právě na to očkování…aspoň naše MUDr. to tak má…
Já to taky nevěděla, hezky si s malou naklusala do novorozenecké poradny a sestřička mě sprdla na 3 doby…že jsem měli přijít ráno… ale nemusí to tak mít každý doktor…za zavolání určitě nic nedáš…ať je vám brzo líp…
@yweta
a vědět jste to měli jak? ![]()
ZAvolám tedy a uvidíme co řekne..
Děkuji, snad bude brzo OK..:-)
Jsem si to měla přečíst na dveřích (má tam hodiny, kdy ordinuje - nemoce, kdy má norovozence a jiné poradny)…no nezkušená prvorodička ![]()
Ahoj holky, potřebuju uklidnit. Dcera už pár dní kašle. Včera se to zhoršilo, začla u toho nadavovat a nejde jí se u toho nadechnout, protože ji současně teče z nosu. Do dneška neměla zvýšenou teplotu. Dnes jsme byli u doktorky. Poslech čistý, naordinovala nám prospaon. Když jsme odcházeli, dcera mě celou pozvracela (hodně plakala a kašlala). Když jsme přišli domů, dcera byla teplá a celé odpoledne kňourala. Teď měla 38, 4 a spí. Je strašně vyčerpaná. Není divné, že má takovou teplotu a čisté průdušky? Podotýkám, že naše doktorka je pečlivá a velmi dobrá, takže ty průdušky byly určitě ok. Tak nevím, co si o tom myslet. Celou dobu byla v pohodě, vitální, hrává a co jsme byli u dr, tak je jí špatně. Co si o tom myslíte? Měli jste tsky takový zvláštní průběh a co to bylo? Omlouvám se asi za hloupý dotaz, ale opravdu velmi špatně snáším, když děti marodí (asi jako každá maminka
)
@Peťule1013
Klidně se může ten poslech změnit, během dne. Nám to tak dr říkala, že neznamená, když tam jeden den nic není, že to tak bude i druhý den.
Jak se ta teplota bude držet nad 39, tak už bych si myslela, že je to bakteriální.
Každý koho znám teď marodí s hnusným kašlem, my taky
, trvá to dlouho, nakonec jsou téměř všichni na atb, po té co třeba 14 dní kašel neustupuje.
Asi jsou teď tak hnusné nemoci.
Počkala bych a jela znovu na poslech, pokud by teplota neustoupila.
No to bylo teda rychlý. Ve dvě jsme tam byli a ve čtyři už poplakávala a hřála ![]()
Syn taky dlouho kašlal a zkončil na atb. Manžel taky, byla to jen otázka času, než to vleze i na ní. Je ještě malá (9, 5 měsíce), tak stresuju. Nesnáším to
Když byl syn malej, tak jsem taky furt myslela, jestli náhodou nemá něco jinýho, nebo víc nemocí najednou apod. No prostě magorka ![]()