Katka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18223
15.3.11 11:04

Viděla a stejné pocity jako ty- na začátku jsem ji věřila a fandila a na konci jsem jen protáčela oči. A jak byla nazačátku pěkná a na konci… Snad by mělo být i pokračování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
15.3.11 11:06
PetiteFillette píše:
Zajímavá úvaha. Opravdu mě nikdy nenapadlo takhle nad tím přemýšlet.Jediný rozdíl, který mě v tuto chvíli napadá je ten, že ve většině případů trpí těmito civilizačními chorobami (cukrovka, alergie, ekzémy, vysoký tlak, vysoký cholesterol apod.) lidi, kteří odvádí státu daně a mají placené zdravotní pojištění. Kdežto člověk, který se živí tím, že krade, okrádá jiné a ještě je přitom ohrožuje na životech (viz případ ze včerejška, jak babička utekla před feťákem oknem i s vnučkou), neplatí žádné daně, nemaká, nemá ani občanku(!) a zdravotní pojištění..člověk, který se nechá ubytovávat v detoxikačních centrech, chodí do det.ambulancí jenom sprostě nadávat, zaměstnává spoustu sociálních pracovníků svými problémy a přitom se ani nepokouší je doopravdy napravit.. to je pro mě člověk, který si rozhodně nezaslouží, aby se o něj tolik lidí zajímalo, snažilo se mu pomoct a aby do něj daňoví poplatníci investovali hromady peněz.

Největšim problemem dnešni doby je že lidi přespřiliš se staraji o to kdo, co a jak by měl a nebo neměl dělat, co je spravné a co není, bere to spoustu energie a způsobuje zbytečný stres, a hlavně potom vubec nemáme čas na sebe :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6453
15.3.11 11:07

Videla jsem a mela jsem stejne pocity jako petite. Holky ale ji nekdo poradil ze kdyz zavola jednou do mesice do kojenaku jak se holcicka ma tak k adopci nepujde!!!!! to tam je nekolikrat videt jak total na kasi vola ani ji neni rozumet. Ale na konci snad resi ze Katku zbavi svepravnosti a to by byla jedina moznost pro tu holcicku jak by se mohla dostat do rodiny. At si kazdy fetuje jak chce je mi to jedno jejich volba ale kurnik tady (a i v jinych pripadech) jde o nenarozene miminko!! Tady jsem nekompromisni. Fetku zavrit starat se o ni potazmo o to dite. Az porodi tak se muze rozmyslet. Dat ji sanci ale jak zacne fetovat dite vzit. Jaky do prcic volano jednou do mesice pod obraz?! Kde to jsme? Chudak miminko jeste v den porodu si pichala krava jedna. Je to nirmakne tyrani nenarozeneho ditete. Vlastne narozeneho kdyz musi projit abstakem. Bulela jsem u toho. Hlavne teda vzteky. Jak je mozny tohle dopustit. Kdyz nekdo udela podvudek za par kacek jde brucet. Krava si picha do tehotenskyho bricha porodi zavisle dite a pak vedome brani adopci a co? Fakt bych pro tehotny fetky udelala spec. Lecebnu kde by ale nemely moznost volby jit ven. Az po porodu to at si delaj co chtej. To je snad liberalni nazor. Mely by vetsi sanci nez kdyz se v tom placaj s idiotem " tatinkem" na ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.3.11 11:12
PetiteFillette píše:
Zajímavá úvaha. Opravdu mě nikdy nenapadlo takhle nad tím přemýšlet.Jediný rozdíl, který mě v tuto chvíli napadá je ten, že ve většině případů trpí těmito civilizačními chorobami (cukrovka, alergie, ekzémy, vysoký tlak, vysoký cholesterol apod.) lidi, kteří odvádí státu daně a mají placené zdravotní pojištění. Kdežto člověk, který se živí tím, že krade, okrádá jiné a ještě je přitom ohrožuje na životech (viz případ ze včerejška, jak babička utekla před feťákem oknem i s vnučkou), neplatí žádné daně, nemaká, nemá ani občanku(!) a zdravotní pojištění..člověk, který se nechá ubytovávat v detoxikačních centrech, chodí do det.ambulancí jenom sprostě nadávat, zaměstnává spoustu sociálních pracovníků svými problémy a přitom se ani nepokouší je doopravdy napravit.. to je pro mě člověk, který si rozhodně nezaslouží, aby se o něj tolik lidí zajímalo, snažilo se mu pomoct a aby do něj daňoví poplatníci investovali hromady peněz.

No dobře, tak když si teda takový člověk nezaslouží, aby se o něj zajímalo tolik lidí (jak píšeš), tak proč jsi založila takovou diskuzi? Nechápu. Aby jsme se tu všichni pohoršovali nad tím, jak si někdo dokáže pos*at život?

Jako jo, je blbost si takhle posmolit život, ale víte někdo, co je to závislost, že tak šmahem odsuzujete?

sorráč pokud se tohle někoho dotkne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
15.3.11 11:16

Raduno ale me je fakt jedno jak si nejaka katka pos, re zivot. Fakt me nezajima. Ale pos*ala zivot te holcicce co porodila. A to mi vadi a jo za to ji odsuzuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
15.3.11 11:24

Raduno,

ale kazdy vi, jake rizika sebou drogy nesou. Je to jejich rozhodnuti a nevim zadny duvod, proc litovat a mit soucit z nekym, kdo si vedome znici zivot a jeste se jeho rozhodnuti promitne i do zivotu blizkych a spousty jinych lidi, kteri se temto slabochum pripletou do cesty.
Zavislost je mrcha, to je jasny, malokdo s ni muze uspesne bojovat. Ja si dokonce myslim, ze je to neco, co ma clovek navzdy. Kdyz se citi stastny, ma spokojeny zivot, je to O.K., ale jakmile prijde neco, co jejich klid, stesti pohodu rozhodi, spadnou do toho znova.
Ale prvni, co je do toho svinstva dostalo, bylo jejich rozhodnuti, jejich blbost. Takze ja s nima mit soucit nemuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.3.11 11:26
radúna píše:
PetiteFillette píše:

No dobře, tak když si teda takový člověk nezaslouží, aby se o něj zajímalo tolik lidí (jak píšeš), tak proč jsi založila takovou diskuzi? Nechápu. Aby jsme se tu všichni pohoršovali nad tím, jak si někdo dokáže pos*at život?

Jako jo, je blbost si takhle posmolit život, ale víte někdo, co je to závislost, že tak šmahem odsuzujete?

sorráč pokud se tohle někoho dotkne…

Rozhodně jsem tu diskuzi nezaložila pro to, abychom se tady hádaly nad tím, co si kdo zaslouží nebo ne.
Založila jsem ji proto, abych inspirovala někoho, kdo by se chtěl na takový film podívat.
Já jí ze začátku taky fandila, doufala jsem, že dokument bude mít pěkný konec, že se z toho dostane a poučí se, že bude mít Terezku u sebe a bude se alespoň SNAŽIT napravit si svůj zpackaný život a potažmo i hnusný start do života svého dítěte.

Ale ona dostala tolik šancí, tolik lidí se jí snažilo pomoct, aby se z té závislosti dostala.. Ona ale neprojevila sebemenší snahu, jen nad sebou naříkala, jak to má v životě těžké. Závislost nezávislost, je to čistě její volba, co s životem udělá. To mimino si vybrat nemohlo. Proto jsem na konci přehodnotila svůj názor a ta ženská si podle mě soucit nezaaslouží. Alespoň ne můj. Názor samozřejmě může mít každý jiný. Netvrdím, že zrovna ten můj je správný.
A jak psala MišMiš, napadlo mě to samé: to, že jednou za čas volala do kojeňáku, byla z její strany čistě sobecká vypočítavost, aby holka nemohla k adopci. Ještě jak říkala, že to má zjištěné a že si to hlídá, aby neprošvihla tu dobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.3.11 11:26
Lena F. píše:
PetiteFillette píše:
Největšim problemem dnešni doby je že lidi přespřiliš se staraji o to kdo, co a jak by měl a nebo neměl dělat, co je spravné a co není, bere to spoustu energie a způsobuje zbytečný stres, a hlavně potom vubec nemáme čas na sebe :kytka:

To jsem moc nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
15.3.11 11:33
PetiteFillette píše:To jsem moc nepochopila.

Nebudu Ti to vysvětlovat a radejí pujdu upect boruvkový koláč.

Možná toto je to nejlepší vysvětlení :lol: Kdo má uši - uslyši :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6453
15.3.11 11:36

Mam usi a neslysim respektive nechapu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.3.11 11:36

No tak to se ti omlouvám, že nemám uši, ale já vážně nepochopila, jakou to má souvislost s tím, co jsi načala ty sama, a to jaký je rozdíl v tom, kolik nás stojí feťáci a kolik lidi s astmatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
15.3.11 11:40

Holky, sorry chtěla jsem jen řict že se máme v první řadě starat sami o sebe, zamist před svym prahem. Ale podála jsem to možná zbytečně složitě :kytka:

ale to jen z důvodu aby to nevyznělo jako rýpaní…

• Citovat
  • Upravit
15.3.11 11:43

Viděla jsem to minulý víkend. :roll: pocity smíšené. Chvilkama mi jí bylo líto, že má takovýho vola, ale ke konci jsem už věděla, že jí není pomoci :-? Co dokáže fet, to je hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.3.11 12:58
cernus píše:
Raduno,ale kazdy vi, jake rizika sebou drogy nesou. Je to jejich rozhodnuti a nevim zadny duvod, proc litovat a mit soucit z nekym, kdo si vedome znici zivot a jeste se jeho rozhodnuti promitne i do zivotu blizkych a spousty jinych lidi, kteri se temto slabochum pripletou do cesty.
Zavislost je mrcha, to je jasny, malokdo s ni muze uspesne bojovat. Ja si dokonce myslim, ze je to neco, co ma clovek navzdy. Kdyz se citi stastny, ma spokojeny zivot, je to O.K., ale jakmile prijde neco, co jejich klid, stesti pohodu rozhodi, spadnou do toho znova.
Ale prvni, co je do toho svinstva dostalo, bylo jejich rozhodnuti, jejich blbost. Takze ja s nima mit soucit nemuzu.

Cernus,
však já jsem taky psala ve svém 1. příspěvku, že nikomu svůj názor nenutím. Každý si o tom přece může myslet, co chce, ne?
Ty evidentně takové lidi nenávidíš, já je lituju. Píšeš o nich jako o slaboších - souhlasím s tebou - jsou slabí, neumí se bránit zřejmě jinou cestou. Tak proto buď ráda, že jsi taková silná a odoláš takové obraně jako jsou třeba drogy. Někdo bere drogy, někdo chlastá, někdo se zblázní a zešílí, někdo to řeší násilím,…je toho spousta, proč slabší jedinci podlehnou.

Hádat se s nikým nechci, jen to vidím podobně jako Lena F. - prostě se starat trošku víc o sebe, než si zasí*at mozek starostma o druhé a jejich problémy. Můžeme se maximálně poučit z chyb těch druhých anebo jim nabídnout pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
15.3.11 13:18

Radu, neni pravda, ze je nenavidim, jen je nedokazu litovat. :wink:
Spis jsem i dost nastvana, zvlast ted, kdyz nam syna. Kdyby po sobe alespon uklizely, ale ty jejich jehly se daji najit i na detskem piskovisti. :-( Pak to tak nejak nejde, starat se o jen sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí