Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Caty ,fetáci ,alkoholici atd .nemají žádnou vůli.Když v tom už jedou tak se nedívají kolem sebe ,jak všem ubližují a už vůbec neberou,že si ubližují sami.Pro ně je podstatná a první věc, když se ráno probudí ,sehnat nějak to co potřebují.Bohužel musí spadnout na dno ,a bud se z něho odrazí ,nebo skončí špatně.Malimké mě bylo hrozně líto ,jen se narodí a už musí bojovat s takovým svinstvem .Je to nespravedlivé ,vždyt to malé to nechtělo ,nemohlo se rozhodnout.A Bůh podle mě není .Přece by nedovolil tolik utrpení nevinným lidem a dětem.Dívám se pravidelně na MOdré z nebe .Je to pořad na Markíze .Tam je tolik utrpení ,lidé se modlí a stejně jim to nepomůže.Možná mě někdo odsoudí za muj názor .Já jsem pokřtěná ,mám i svaté příjmání .I svatbu jsem měla v kostele .Ale poslední dobou ,když vidím jak se k sobě lidi chovají ,kolikrát to jsou právě ti ,co jsou třikrát týdně v kostele tak mě ta víra opouští .
Sthan, ale je přece tolik feťáků, alkoholiků a jim podobných, co dokázali se z toho svinstva vyhrabat, tak to musí být o tom prostě chtít, ne?
A Bůh není, to spíš ďábel ne? Moc ráda jsem třeba koukala na kriminálku New York, LA,sběratelé kostí, myšlenky zločince, ale už toho násilí je všude tak strašně moc, že si ted večer pustím Tisíc a jednu noc a je mi krásně. Že existuje pořád něco jako láska, pochopení a zkrátka ten hezký život, ne jen násilí, vraždy, loupeže a podobně.
Caty ,to procento uplně vyléčených a abstinujících je strašně malinké.Jsou to tak čtyři procenta co dokáží přestat uplně.Sposta se vrací do léčeben zpět ,prostě to nevydrží .Mám tři děti a taky se děsím co přinese jejich dospívání .Vedle našeho domu je takové zastrčené místečko .a tam hlavně v létě se schází skupinka mladých .Tak čtrnáct ,patnáct let .A co ti tam dělají ,to je děs.Ráno tam vždy uklízíme bordel .když jsem na ně zavolala policajty ,protože tam řádili do noci a děcka nemohli spat ,tak nám zapálili maskovací sít ,co máme na plotě, aby nám tam nebylo vidět.A bude to čím dál horší .
Caty píše:
Sthan, ale je přece tolik feťáků, alkoholiků a jim podobných, co dokázali se z toho svinstva vyhrabat, tak to musí být o tom prostě chtít, ne?
A Bůh není, to spíš ďábel ne? Moc ráda jsem třeba koukala na kriminálku New York, LA,sběratelé kostí, myšlenky zločince, ale už toho násilí je všude tak strašně moc, že si ted večer pustím Tisíc a jednu noc a je mi krásně. Že existuje pořád něco jako láska, pochopení a zkrátka ten hezký život, ne jen násilí, vraždy, loupeže a podobně.
Já si naopak nemyslím, že jich je TOLIK, myslím si, že je jich pár. A jsou to právě ti nejsilnější, kteří to dokážou. Tak jako někdo dokáže přestat s kouřením ze dne na den, jiný toho schopný není…
Jinak přemýšlím, zda ten dokument nemám pustit své 10 leté dceři… myslíte, že je brzo?
Se mnou se na to díval devítiletý syn ,sice asi tak jedním okem .A nijak zvlášt ho to nezajímalo.Možná je ještě malý ,ale každé dítě je jiné.Ale nedávno jsme byli v parku u školy,a ležela tam stříkačka .Hned věděl co se má dělat .Oni asi i ve škole se tomu věnují.
Koukám na to a je fakt hoodně špatně
Ona měla tolik šancí, tu největší dostala snad od Pánaboha v podobě zdravého dítěte a oan to prostě zahodí. Kolik je holek, co se o miminko snaží a mít nemůžou, co by za to daly..
Ale je fakt, že oni s tím nepřestanou, máme známou, byla na heroinu, pak se na odvykání v Děčíně, dlouho byla relativně v pohodě, pak se vrátila do ČB, měla přítele, práci.. Pak se nějak rozešli, byla po podnájmech a najednou jsme na ní neměli kontakt a pak zmizla. No zase v tom jede, krade po obchodech a je zcela evidentně ve špatném stavu. Naposledy jsem jí viděla loni na podzim a od té doby ne, takže se obávám nejhoršího.. A její sestra byla taky závislá, v podstatě příběh hodně podobný Katce, nakonec umřela v nějakém skvotu v Pze. Holčičku má v péči její máma, takže sama není. Ale je to hrozný, drogy jsou svinstvo..
Je mi do breku když to vidím
Je mě líto dítěte…měla tolik šancí jak se z toho dostat a být ze svou dcerou a vyprdla se na to
Ale jak psala Vykyna oni nepřestanou nikdy
Hmm, tak nakonec to nedopadlo nijak, zajímalo mě, co je s holčičkou.. A mám pocit, že tahle ženská mi neustále lezla do vlaku a já jí pořád vyhazovala
. Nebo jí bylo hooodně podobná. Ale určitě jsem jí na Hlaváku viděla, sedali ve Fantovce a my chodili kolem, fuj, ty byli vždycky hnusný
.
Holky, nezlobte se, že vám lezu do diskuze, ale jsem úplně šokovaná dokumentem. Já jsem nikdy drogy nebrala, nepiju, nekouřím a před 14. dny jsem potretila. Od 5. týdne jsem brala utrogestan. Katce stačil pervitin. Také by mě zajímalo, co je s Terezkou. Máma jí dala do vínku celoživotní závislost.
Ahoj,taky jsem koukala.
Je to síla,ale evidentně,komu není rady,tomu není pomoci.
Taky by mě zajímalo,jak dopadla…
Já si myslím, že holčičku někdo adoptoval, moc bych jí to přála
.
Emino, to mě moc mrzí
, život je nesparavedlivý, viď
?
Taky jsem se právě dodívala, naprosto úděsný příběh. Pokud vím, tak o Terezku se stará babička, tedy Katky máma… Říkám si, jestli ji dokáže dobře vychovat, když u dcery jí zřejmě něco uteklo… Svým klukům v patřičný čas tenhle film určitě pustím, měl by být na školách povinný… Ke konci filmu jsem na Katku byla naštvaná, na druhou stranu si říkám, že závislost musí být neskutečně silná věc, když dokáže vyhrát i nad mateřským pudem…
Tak jsem to taky dokoukala.. taková hezká holka to na začátku byla, Terezka co se jí narodila, byla opravdu nádherná holčička ![]()
Tenhle film mi dal kromě toho, že se mi chtělo
z toho jak podělala život malé (je vůbec zázrak že jí porodila!!) to, že jsem si uvědomila, jak mám krásný domov a krásného zdravého synka, kterého moc miluji. Celou dobu u toho filmu jsem na něho myslela. Doufám, že se o Terezku někdo dobře postará