Káva v těhotenství, když mám nízký tlak

Napsat příspěvek
Velikost písma:
480
7.5.09 20:38

Zari, to je zajímavý, hodně holek píše, že když zvracely, tak kafčo nemohly. Já mám zas pocit, že jediný co ve mě za poslední dny zůstane je to kafe. Každá to má úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
7.5.09 21:06

Já bych řekla jenom: Poslouchej dobře svoje tělo, ono si samo řekne, co potřebuje a co nechce. :) A pak nad tím nemusíš vědecky přemítat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
8.5.09 09:00

Ahoj, kafe jsem u obou těhotenství pila (Nescafe 3v1, nebo obyč rozpustné s mlíkem) a na mých dětech to následky nezanechalo:-) Mrkni na www.kojeni.net, je to tam krásně popsaný. 2 slabší kafča klidně bez obav můžeš. Tak krásné těhulkování!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
8.5.09 09:39

hkac V čem je zelený čaj ještě horší než černý? Já ho před těhu pila cca litr až litr až půl denně a teď si dávám jen půllitřík ráno. Bez něj jsem jako mátoha.. Navíc vůbec nevím, někde píšou, že se může, někde píšou, že ne… Jsem z toho jelen a bojím se, abych nějak mimískovi neublížila… Kávu nepiju vůbec a šípkový čaj mi s těhu chutnat přestal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.5.09 10:19

Ahoj, odpovim drive nez si prectu ostatni odpovedi - nestiham. Moje kamaradka trpi na velmi nizky tlak, tak ji gynekolog primo doporucil CocaColu, zpocatku jsem udivem malem omdlela, ale je fakt, ze to bylo jedine co ji udrzovalo „pri zivote“ a pila ji skutecne dost. Ma 2 krasne zdrave a chytre kluky. Ja osobne nakonec taky pila kofein (kavu) behem tehotenstvi a jedla ostre papricky a syn je taky vporadku. Moje gynekolozka me jen upozornila, ze prisun kavy ma byt minimalni, ale nemusi byt zcela vyloucen. Pokud ale kavu chces pit ve sve „zdravejsi“ forme, chod do kavarny, kde pouzivaji vyborny pristroj a nechej si delat kavu bez kofeinu! A neboj - 9 mesicu je fofr. :P

• Citovat
  • Upravit
10.5.09 01:11

Bez kafe??

Ahojky, v prvnim trimestru jsem pila po douskach i cocacolu, pomahala mi pri nevolnostech a ted si dam jednou tydne i kafe, ale tady ve Spanelku tomu rikama LecheLeche (mlekomleko) je to kondenzovane mlekove spod hrnicku, kava a uslehane teple mleko, jsem na tom primo zavisla…

""http://tickers.baby-gaga.com/p/dev300pr___.png:http://tickers.baby-gaga.com/…300pr___.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
10.5.09 08:57

Ahoj,
já jsem v obou těhotenstvích na kafe ze začátku vůbec neměla chuť, takže jsem s ním přestala (ale ani předtím jsem nebyla žádný kafař, maximálně jedno denně). Když jsem čekala Zuzku, měla jsem místo kafe příšernou chuť na kakao (nejspíš kvůli tomu, že je z mlíka), tak jsem si ho dávala místo toho. Teď si kafe výjimečně dám, presso půl napůl s mlíkem nebo capuccino (v tom je kofeinu tak málo, že se to ani nedá počítat :wink: ).
Ale mojí tchýni prý vařily kafe i sestry na udržování ve špitále, protože byla silná kafařka (klidně 5 šálků denně) a na těhotenství přišla až někdy ve 12. týdnu. Prý lepší si dát, když je tělo zvyklé, než mu nedat nic a být z toho nervózní.
Víno jsem v prvním těhotenství nepila vůbec, teď jsem nepila v 1. trimestru, pak občas decku ano (ale tak jednu do měsíce).
Já myslím, že všeho s mírou neškodí :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.5.09 21:41

Taky mám nízký tlak a obě těhotenství bych bez kafe ráno a dvojky červeného večer (ne každý, ale některý i více dvojek) nepřežila. Usla bych nafurt a zmrzla. Cola a čaje mně neberou, jsem zvyklá na svoje (opravdové picolo presíčko bez čehokoli nebo dobrý čtvrtlitrový turek).
Pokud jsi při kafaření úspěšně otěhotněla není proč na tom v těhotenství něco měnit pokud ti chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
18.6.09 14:19

to ja pila i tri kavy denne(turky) a v pohode…i v nemocnici mi rekli ze pokud nevyppiju denne pet kav muzu normalne pit i pri kojeni.kdysi se nevedelo co je dobre a co ne,maminky pily vsechno,take kourily protoze kdysi se jeste tak nepropagovalo to ze cigarety nejak extra skodi a miminka prezily vsechna(viz nase babicky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
18.6.09 14:21

dnes je vsechno az moc zprisnene a vite proc?protoze se lidi nudi a vymysli sve teorie kterymi se pak proslavi a neco noveho je na svete :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.6.09 14:33

:-)

Zrovna vcera na kontrole jsem se ptala doktorky jestli si muzu dat coca colu nebo kafe. Rikala ze ANO! Ze by vadili jen velike davky. Bezne davky nicemu nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2229
18.6.09 20:00

Jak už tu několikrát zazněl názor - všeho s mírou, hlavně nepanikařit. 1-2 kávy denně nemůžou uškodit, obzvlášť rozpustné. Já jsem před těhu taky pila kávu hlavně kvůli nižšímu tlaku, ale co jsem těhu, tak je tlak v poho a na kafčo jsem neměla zpočátku vůbec chuť. Teď si čas od času dám rozpustné Nescafé s mlékem a dnes jsem si koupila Caro. Ale spíš jen na chuť (včera jsem je měla u kamarádky s mlékem a bylo mňam mňam :D) a pro ten pocit. Klidně si dám i trochu pivka. Před těhu jsem si čas od času dala malé pivko, teď si dám vždy když grilujeme pár loků od taťky - v tak malém množství to nemůže mrňouskovi uškodit. Navíc pivko mi pomáhá na trávení, se kterým mám občas potíže. Co bych si teda nedala ale ani slzu je tvrdý alkohol. To striktně odmítám! Ale troška piva nebo i troška vína čas od času nemůže uškodit. Zkrátka všeho s mírou :) Kdybychom totiž měly všechno zkoumat - co můžeme a nemůžeme, tak bychom za chvíli nesměly nic, protože všude je něco… Ale člověk cítí najednou velkou zodpovědnost a chce pro to maličké to nejlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.6.09 17:19

já jsem taky nemohla kafe v prvních třech měsících ani vidět, a to ho mám ráda…před měsícem,na začátku pátého, jsem začala šíleně trpět na zácpu..nevim,jak vám,ale mě jediný co pomáhá je velký,slabý kafe s mlíkem a medem..doslova projímadlo.. :D

• Citovat
  • Upravit
452
19.6.09 17:38

Na všech těch příspěvcích je vidět, že nám zabírá něco jiného a zaručené rady a teorie jsou na prd. Já u jednoho blila po černém čaji, u druhého po kafi i vodě.

Asi fakt všeho s mírou. Pokud se bojíš kafe pít, tak ho nepij. Mimču ublížíš víc tím strachem a výčitky, že jsi si ho nedejbože dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anděla2
8.10.10 19:48

Káva z automatu

Zjistila jsem, že jsem ve 3. týdnu těhotenství a řeším to samé - kávu z nápojového automatu si taky nemůžu odpustit. Myslím, že jsou horší věci, ale na druhou stranu - nerada bych něco udělala špatně! Všechno bylo v pořádku Lendulo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky