Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Livius Titus píše: Více
Většina pivařů u jednoho piva nezůstane. Buď rád, že ti nechutná. Ale pro člověka, kterému chutná, tak je menší utrpení si nedat vůbec, než si dát jedno. Proto většina pivařů si dává postupně víc a víc. Protože co stačilo předtím, je najednou málo.
@asddsa píše: Více
Kde ty furt beres tu většinu
podle tveho tvrzeni by vsichni pivari 50+ museli pít minimálně deset kousku denně a spotreba alkoholu v ČR by se musela rok od roku zvysovat.
@j.a.n.i1 píše: Více
Zvyšovat se nemusí. Těm, co pijou nejvíc, to nakonec podlomí zdraví a musejí okamžitě přestat nebo umřít. Mezitím jim vyrůstá nějaký následovník kolem třicítky.
@j.a.n.i1 píše: Více
Zvyšovat se nemusí. Už tak je dost velká. Ono je taky hodně lidí co nepijou vůbec a spotřeba piva v ČR se počítá na hlavu. Takže ti pivaři, co jich denně dají 3-5-8-10, ti logicky chlastají i za ty ostatní co vůbec nepijou.
@Anna766 píše: Více
No, pokud vetsina, co chlastaji neustale svou spotrebu zvysuji, tak by se zvysovat musela, zas tolik jich ročně neumře…
Ale musela by, když tvdis, ze spostrebu zvyseje betsina z nich… Protože zas tolik jich neumre…
Takže ono to bude spis tak, ze se u vetsiny tech co piji zas az tak ten objem nezvyšuje.
Nesnesla bych to.
Já to vidím u souseda a je to děs. Každý den piva a než si dá, je protivný a mrzký. Jako rodina nikam nechodí, nejezdí, výlety nula. Stýkají se jen s kamarády co popíjí stejně.
Blbé je, že pít přestal a vydržel to 2 roky. Byl aktivní, milý, ale bohužel stačil jeden večírek kde si výjimečně dal a je tam kde byl. Taky říká že je to jediný relax po práci. Ale vidím jak se mu mění povaha, jak je jiný než když nepil.
Česko je v tomhle hrozně posunuté. Tři piva denně jsou velký problém, a že to naše společnost toleruje, to nemění.
Tak nezapadam do stavu, opravdu vyjimecne si davam vice.
Můj pije cca 5 piv denně a téměř denně panáka na trávení. Dřív jsem s tím bojovala, pak jsem si zvykla. Občas je v náladě, ale není agresivní ani zlej ani vulgární. Taky je to pro něj relax. Ale taky vím, že když je potřeba, tak si pivo nedá a je s tím v pohodě. Nevadí mu celý den řídit nebo jít na túru a pít jen vodu. Dá si pak večer a je s tím ok, nepodrizuje pití program.
Má kamaráda, kterej pil třeba 15 piv za den, když u toho pracoval. Nebo jen tak. Pak si našel jinou ženu, mají dítě a dá si max tři piva.
Ne vždy se to musí horšit. Za mě je podstatně, jak se chová, když pivo nemá a jak tráví čas svůj nebo váš společný.
Co vidim ja, tak se to nemusí zvyšovat. Ano, u jednoho piva pivar opravdu nezůstane. Ale. Jsme na male vesnici, kde je hospoda otevřená 3× tydne. Ti, co chodí pravidelně, si dávají max. treba 4 piva. Nekdo jde 2× tydne a dá si 3. Tzn. 6 piv tydne. Žádné zvyšování. Ani za roky.
Ti, co zvyšují a jedou pak uz velke dávky, neni vetsina. Ale jednoho takového tady taky mame.
Ja sama mam pivo rada a kdyz uz jdu (cca 1× za 2 týdny), tak si vždy dám aspoň dve
, spíš tři.
@Anonymní píše: Více
To musí mít po 5 pivech a panáku dech po fialkách ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak to je kalorií, jako kdyby sežral každý den velký burger a hranolky ![]()
Vždyť musí mít pupek jak globus, ne? To ti nevadí? ![]()
Ja bych v tom nemohla zit.. alkohol je jedna vec a druha to jak se chova a co ti rika. 😕 Muj byvaly pil v prumeru minimalne 3 piva denne, nikdy jsem mu nic nerekla a byla jsem zvykla, ale zpetne musim rict, ze je to nechutny. 😬 Ani ty blby flasky si neuklidil, jednou za cas jsem je vezla vratit ja a propada jsem se hanbou ze musim vypadat jak totalni alkac. Dikybohu ted manzel doma nepije vubec a venku prumerne tak jedno pivo za mesic. Kdyz ma obcas nejakou akci s kolegama kde si toho sa trochu vic, treba i “jen” 3 piva, tak mam problen mu dat i pusu jak to z neho tahne.
Nechapu jak jsem v tom mohla zit nekolik let.. Jinak to ze je to fajn na odreagovani a clovek se uvolni chapu a taky by se mi to hodilo, ale alkohol kvuli tomu pit pravidelne proste nebudu.
@RajaMatangi píše: Více
Nutne nemusi, muj byvaly toho pil podobne a byl a porad je hubeny.. Asi rychle spalovani a asi zas tak moc nejedl, zaplacnul se tim pivem..