Každý den s dvouleťákem je pro mě utrpení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5814
7.11.21 18:29

… já mám děti tři, z toho právě nejmladší syn je zhruba stejně starý jako ten tvůj :) Naši bydlí taky zhruba těch 60 km od nás - máme teda velký dům, takže aspoň nejsme prostorově limitovaní bytem jako ty :) Tvůj syn mi připadá jako normální trochu živější kluk, prostě rošťačí, to ten můj občas taky :) Asi bych to taky řešila nějakou dětskou skupinou na třeba dvě dopoledne týdne, on mu ten sociální kontakt jedině prospěje (můj syn teda už dobře mluví, ale myslím, že dobrá dětská skupina bude fajn i pro tvého, co si s mluvením dává na čas :)). A jinak prostě vydrž - holkám je osm a šest a jsou to už úplně samostatné jednotky, co mě skoro vůbec nepotřebují - ono to i u tvého syna přijde :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
7.11.21 18:35
@Anonymní píše:
@niki V Ano ano Ono se říká že kluci celkově jsou takový divočejší a já mám pocit že můj už je docela extrém. Zrovna včera jsem se snažila s ním něco kreslit ukazovala jsem mu pastelky a on místo aby kreslil na papír tak začal čmárat po stolech když jsem řekla ne ne ne tak ty pastelky vzal a začali rozhazovat po celé místnosti samozřejmě jim ulámal tuhý tak se vztekal že mu to nemaluje já nějak nemohla nikde najít ořezávátko tak už byla v vztekacka :cert: pak zase začal skákat po gauči a lest na stůl… Pokud jde o ty knížky tak jich plno zničil a roztrhal i když ho od malička vedu k tomu aby se ke knížkám choval hezky tečka zezačátku jsem ty poničené knížky lepila ale pak už jsem to vzdala a prostě když je něco hodně zničené hodím to do koše protože to bych měla doma za chvíli fakt skladiště. :roll: hraček taky plno zničil polámal tak manžel to co se dá opravit opraví ale takový ty pochroumaný uz prostě vyhazuji.
No a jinak aby toho nebylo málo tak manžel už začíná mluvit o tom že by bylo fajn kdyby měl malý sourozence. Ale popravdě vím že dvě děti bych nezvládla a myslím že malý prostě bude jedináček. Jasně Ono je hezké mít dvě děti s malým věkovým rozestupem ale zase já si myslím že nemá cenu dělat něco za cenu totální sebedestrukce.
… mezi dcerama mám rozestup 20 měsíců - a jo, z určitého úhlu pohledu má tvůj muž pravdu, sourozenec opravdu prospívá a třeba moje holky jsou teď už úplně jako dvojčata :) :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
7.11.21 18:39
@Dobrej_tym píše:
Pěkná blbost, dvouleťák nemá kapacitu na přemýšlení typu „protože to bolí mě, bolí to i ostatní“. Baví ho reakce okolí. Vlasy svázat nahoru, trpělivě dávat ruku pryč, a nenechat se vytočit. Lehce se to říká, mě syn umí vytočit doběla.

Vidíš a já s tebou nesouhlasím. Dvouletý dítě dobře ví, že něco pálí, že něco studí, nebo bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.11.21 19:06
@Anonymní píše:
Já mám právě Občas pocit že jsem Buď já matka na baterky nebo mám asi vadné dítě. Prostě se mnou kolikrát vůbecnechce spolupracovat ať už se jedná o nějaké to mluvení a opakování nebo třeba stavění stavebnice. Babička mu koupila takovou úplně základní stavebnici vhodnou pro malé děti rozhodně žádné složité Lego nebo tak něco že jo :mrgreen: a malému jsme jako ukazovali jak ty dílky pasují do sebe jak to má spojovat a jeho jediná reakce byla že to začal cucat eventuelně rozhazovat a nějaké spojování ho prostě nezajímalo a fakt jsme to do něj hustili 2 pomalu a v klidu. Jenomže občas už toho má člověk prostě dost takže místo abych mupo 150. ukazovala jak se staví stavebnicetak ho prostě občas nechám ať s tím hází hlavně když nic neničí. A pak mám právě pocit že jsem totálně neschopná matka protože jiné dítě už by z toho jistě postavilo domeček zatímco moje si stím hází vesele dál. Omlouvám se za překlepy i za chaotický styl psaní ale mezitím co tu píšu tak se pokouším honit dítě které odněkud vyndalo tatínkův voltmetr a testuje co vydrží :P

Promin, ale tohle je cely blbe.
Dite neni ani robot, ani cvicena opice.

Ty do nej nemas co hustit nejake dovednosti.

Dite se uci SAMO bud napodobou, nebo zkousenim a objevovanim pokus-omyl, do toho patri i to cucani a hazeni stavebnici.

Zasadni je si uvedomit, ze cilem neni „postavit stavebnici“, ale vyzkouset si, co vsechno se s tim da delat.

Dej mu stavebnici, ukaz, jak se to sklada, a zbytek nech na nem. At si to treba sklada do kose na pradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
7.11.21 19:34

Nečetla jsem diskuzi, ale …
Mám kluka podobně staryho a věř mi, nejsi v tom sama :hug:
To ze mate babičku v baráku a bere si ho tak často je super! Fakt velká výhoda :) Zkus ten čas místo uklizeni věnovat sama sobě a trochu se odreagovat, potrbeujes to.
Upřímně, mě tohle období taky nebavi. Malej nemluví (stejně jako vás ), ma teda par slov a pak zvuky a teda moje nervy :nevim: Ja mám teda ještě pětiletou dceru, která brachu hodně táhne dopředu a i se spolu zabavi, když jsme všichni dohromady, tak se dá i celkem hrát. Bez toho většího dítěte bych se s mrňousem hrozně nudila, i když to zní blbě :D
Pro mě je nejlepší být venku co to jde, i když ten podzim tomu moc nepomáhá, ale proste se nabalit a vyrazit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.11.21 22:08
@zrcadlo píše:
@Dobrej_tym No kolem mě prostě i mladší než dvouleté děti okamžitě varovaly ostatní, když šlo např. jiné dítě k zapnuté troubě, tzn. to spojení „zapnutá trouba = bolest a zranění = nesahej tam“ uměly přenést na všechny osoby, neplatilo to jen pro ně. Stejně tak s tím taháním. Věděly, že se to nemá, protože to bolí, a měly tendenci v tom bránit i úplně cizím lidem, nebo to komentovat tak, že to bude bolet. Já bych opravdu neomlouvala dítě tahající ostatní za vlasy tak, že je ještě malé na empatii vůči ostatním. Ale každý to dělá po svém. A znovu opakuji, měla jsem kliku na děti velmi dobře komunikujici už od nějakých 18m ve větách, takže když někdo nenajde s dítětem nějaký alternativní komunikační kanál, tak je to mnohem obtížnější. Ale je to podle mě o hranicích, za které dítě nemůžu pustit.

Ne, nechapou to.
Oni jen velmi dobre napodobuji chovani dospelych, kteri tohle proste delaji.
Nechapou ani cizi bolest, ani to, ze kojenec pri spanku potrebuje ticho, ani to, ze kocku boli tahani za nohu. Fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová