Kde koupit štěně zlatého retrívra bez pp po rodičích s pp?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32281
7.7.26 19:08

@JancaS84 Za mě to vůbec nevadí, pokud se dostatečně proběhne venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15671
7.7.26 19:20
@ircav píše: Více

Proč? Lidi mají i větší psy, v daleko menším bytě.
Když se psovi věnuješ, bude spokojený i v garsonce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
7.7.26 19:26

@ircav co prosím? Záleží jak se mu bude věnovat. Pes na zahradě nemusí být spokojenější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
7.7.26 19:32
@JancaS84 píše: Více

Nevidím jako problém velikost bytu, to ani omylem, ale celkově ten přístup. Nemyslím si, že by pes v bytě musel zákonitě trpět. Znám dobře pár lidí, kteří mají v bytech i ohaře a jde to a to bez nějakých potíží. Já narážím na to, co napsala zakladatelka a že to spíš vypadá jako trolling, protože to snad tohle nikdo vážně nemůže myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42743
7.7.26 19:38
@stinga píše: Více

Nejsou chlívky pro prasata docela nízké? Alespoň náš byl. Ale zase, kdyby se často bouchal do hlavy, mohla si mít jednorožce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42743
7.7.26 19:39

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
7.7.26 19:43

Chovatel chce pro chov dát danému jedinci to nejlepší do výbavy. Tudíž kvalitní jedince nesoucí znaky plemene, povahu, zdraví, atd… Stejně tak vybírá krycího psa. Povahu, vzhled, zdraví, hlasitost, atd… To co chce, aby jeho štěňata nesla v genech dál. Pokud má pes být uchovněn, je s tím plně srozuměn ( navíc vystavit psa vám může někdo jiný a naučit psa základní postoj a chodit v kruhu není věda na roky ).
Asi se tu nechci pouštět do debaty zda ano nebo ne, ale mít PP opravdu není o tom zda jsem nebo nejsem líný jít na výstavu.
Oni jsou i psi, které vystavovávání úplně nebere.
Samozřejmě u některých plemen je pak potřeba mít ještě zkoušku, což je snad jasné proč.
I CHS je potřeba vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42743
7.7.26 19:43
@Trojlístek píše: Více

U nás gastroenteritida s hospitalizací 16K + dobu ještě speciální krmivo.
A měsíční cena jídla taky není nejméně.
Retrívr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
7.7.26 19:50

Pokud chci mít PP psa tak svým štěňatům chci předat to nejlepší z rodičů. T. j. zdraví, vlohy, chuť k práci, povahu, vzhled, barvu, kvalitu srsti / délku atd…
Krycího psa pečlivě vybírám, nemám problém jet krýt stovky km. To k tomu patří, samozřejmě to pak nemusí vyjít, ale to je vžd.
Každému štěněti věnujeme mraky času, od péče po březí fenu, po péči o štěňata a výběr jejich majitelů. A tedy mám je jako vlastní, takže opravdu komunikujeme, hledáme. Štěňata jsou s námi doma, ze začátku s nimi spíme v místnosti, atd…
To že fenu, na které chci mít štěňata uchováním, no jasně.
Samozřejmě a nemoci pro dané plemeno.
Nechci pouštět nemocné psy dál. A tam to taky prostě patří. Někdy se i super PP pes ukáže jako neuchovnitelný. Mám tedy úžasného psa, který je vzhledově a povahově a pracovně super. Dovoz mimo ČR. Využíváme ho k práci ke které byl vyšlechtěn a kterou miluje a je to tedy hlavně člen rodiny. Ale krýt nebude, ne proto že by měl nějakou zásadní vadu. Nemá. Je to jinak naprosto zdravý pes. Ale protože jeho x potomci by se mohla projevit víc a to prostě nechci, protože tam něco je. A umím si představit, že někdo na něm v klidu naprská bez PP jedince, protože on je úžasný. A ty jako zájemce o super levné štěně nepoznáš nic. Ukážu Ti krásného psa, povahově a vzhledově bomba.
Jinak psa si můžeš nechat od někoho vystavit, to dneska není žádný problém. A v tom celém je to naprosté prkotina :kytka:
A naučit psa základní postoj a chodit v kruhu, probůh. :kytka:
Nenutím nikoho vystavovat, chci aby jeho majitelé ho měli hlavně jako super člena rodiny. Ale aby mi pak řekl někdo, že nechce vystavit, protože je to práce a nafrká bez PP psa. U nás manžel klidně toho psa vystaví :-) Stačí komunikovat :-)

Příspěvek upraven 07.07.26 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
7.7.26 19:51
@Orangutanka píše: Více

Budeš potřenovat měsíčně peníze na kvalitní krmivo. Je to velký pes, potřebuje pořádně jíst. Pes není hračka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
7.7.26 20:06

Záleží čím budeš krmit, ale štěně bude mít potřebu kvalitního krmení, případně doplňky stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78186
7.7.26 20:19
@Havlova píše: Více
:mrgreen: nízké to nebylo, ale docela malé pro koně a hrbolatá zem,
rodiče mě posílali na koňské tábory, abych si aspoň trochu těch koňů užila
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
7.7.26 20:20

Už jsem to tu psala milionkrát. Měla jsem doma fenu bez PP, která k nám přišla jako dospělá. Rodiče oba představitelé plemene - vzhledově a povahově. Bohužel majitel chtěl „štěňátka od fenky“ a tak tam hodil zřejmě „kluka od sousedů co je úplně super“. No bohužel oba byli nositelé genu PLL a fena si to nesla dál. Ve 3 letech během 2 měsíců oslepla. Ač jsme byli ochotni zaplatit drahou operaci, jeli to konzultovat. Smůla, feně pomoci nebylo a původnímu majiteli se najednou slepá mladá a jinak aktivní fena nehodila. Jaké překvapení mít doma klidně 10 let totálně slepého psa. Jediná klika že nestihla mít štěňata. Do té doby velmi nadějná fena ve sportu, jen proto že někdo neměl pár tisíc otestovat rodiče. PP jedinci se testují u bez PP ta povinnost není.
Ono to tedy chce používat mozek tak nějak normálně. Taky jsem doma měla fenu sice s PP ale totálně labilní, kdo by se divil, když rodiče byli labilní až na půdu. Taky k nám přisla jako dospělá (vytáhla jsem ji z kotce když majitel ji nechtěl a chovatel se na to vyprdnul), najednou se nehodila, protože se „nestihla socializovat“. :zed: Pořídit štěňata na takové feně no uf. Ale i tak by se dala ukázat jako super mamina, která doma se chovala normálně. :nevim:

Příspěvek upraven 07.07.26 v 20:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78186
7.7.26 20:22
@JancaS84 píše: Více

no u zakladatelky ani tak nejde o ten byt, ale o ten celkový přístup, psa koupí dětem na hraní a možná ho i naučí základní povely, a na to vše okolo má velkorysých 2500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.26 20:32

@stinga 58545838
No tak si utahnem opasky, doted jsme davali velke penize za jidlo, tak ted to dame za psa a zakladni povely jsou jen otazkou casu nic vic, zkratka a dobre penize se vzdy najdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí