Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Neporádim, ale osobně si myslím že brát si půjčku, abych splatila půjčku jinou je nesmysl a spoustu lidí na to už dojela. Co třeba si domluvit nějaký splátkový kalendář?
Rdaěji říct partnerovi co máš za blbý nápad. At se pak nediví až zaklepe exekutor ![]()
Jo tak ty na ne nejsi zvedava
takove mam nejradsi. Kolik vydelavas?
Měla jsem za to, že některé banky nabízejí přímo refinancování a sloučení půjček do jedné s výhodnějšími podmínky splácení. Určitě ti ale nedají víc na rekonstrukci. A partnerovi to koukej říct, není ostuda mít dluhy, ale určitě je ostuda zamlčovat je před přítelem.
Nepůjčí a už vůbec ne takovou částku. Nezbyde ti nic jiného, než vybavit být postupně a nebo prostě později. Já třeba chápu, že se člověk zadluží, ale nechápu, že očekává, že mu někdo půjčí, když má záznamy o neplacení. A jinak, partnerovi bych to řekla, jestli s ním plánuješ budoucnost. Jednou to stejně praskne
@unuděná to máš pravdu, ale nenabízejí to těm, které mají záznam v registru neplatičů. Jedná se pořád o úvěr a zkoumají bonitu klienta
Půjčí lichváři. Cesta do pekla. Splácet půjčku půjčkou je na hlavu. Nehledě na to, že nejsi schopna splácet 120tus, ale 300 bys byla jo? Víš kolik preplatis? Když na to nemám, nepůjčují si. Nauč se počítat
![]()
Půjčit si na splacení půjček, to je cesta do pekel a dluhového kolotoče.
Teď by bylo nejlepší o svých dluzích říct přítelovi a prostě dál splácet. Na jak dlouho to splácení ještě máš? Třeba tě přítel překvapí a se splácením ti pomůže nebo alespoň bude chápat, když mu občas řekneš, že tohle nebo tamto nemůžeš, protože nemáš peníze. Existují i dluhové poradny , kde ti poradí. Ale za mě bys prostě měla splácet a dát si pro příště pozor, rekonstrukce teď bude holt muset počkat.
Ve tvém vlastním zájmu, doufám, že. Nikde. V zajmuz partnera doufám, že tě nepožádá o ruku
Najdi si nejbližší dluhové poradny a poslouchej, co ti poradí. Půjčovat si na splacení půjčky je jedna blbost, ale půjčovat si ještě na rekonstrukci v okamžiku, kdy nemáš na splacení té první půjčky už vyžaduje obrovskou mentální gymnastiku
@unuděná píše:
Měla jsem za to, že některé banky nabízejí přímo refinancování a sloučení půjček do jedné s výhodnějšími podmínky splácení. Určitě ti ale nedají víc na rekonstrukci.
Co znám z okolí. Tak to refinancování není až tak k tomu, aby lidem pomohli, ale spíš naopak. Vnutit lidem větší půjčku, s velkým úrokem (ale třeba nižší než co měli jinde) a pořádně to natáhnout, aby byla nízká měsíční splátka. Výsledek je ten, že lidi zaplatí to stejný, jen to splácí po menších částkách, ale delší dobu. A běžně jim k tomu cpali peníze „navíc“ ať si půjčí ještě víc a víc. Na krev, co jim tabulky dovolily. A jelikož lidi neuměli počítat ani u těch prvních půjček, tak u těch druhých už se to přece nebudou učit ![]()
Ty si chceš půjčit víc a zbytek použít na rekonstrukci a nové vybavení bytu, když momentálně nemáš ani na zaplacení svých dluhů? Myslím, že by ses měla ještě jednou důkladně zamyslet a pokusit se dohnat finanční gramotnost
Dobry den, chci se zeptat, jestli nekdo nevi jak pomoci. Nasekala jsem si pred par lety tri „mensi pujcky“ (kreditky) dohromady asi 120 000. Bohuzel pak prisel vypadek zamestnani a ja se s jednou pujckou ocitla v registru SOLUS. Ted bych si rada nekde pujcila 300 000 na okamzite splaceni techto dluhu a zruseni smluv, nasledne zadost o vymaz ze SOLUSu a zbytek vyuzila na rekonstrukci a vybaveni noveho bytu. Partner o techto mych restech nevi, stydim se za ne. Existuje spolecnost, kde mi pujci? Klasicka banka mi vstric nevyjde.. Prosim napiste primo spolecnost a jake mate zkusenosti, dekuji. Jo a komentare typu „nechapu jak se nekdo muze zadluzit“ apod si nachte, na ty zvedava nejsem. Diky.