Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moc vam dekuju za nazory.
Zatim jsem zase jednou zkusila na to privest hovor. Zase zesmutnel, vyslechl si me a mlci. Proste ani slovo k tematu. Mam pocit, ze to jde hloubeji, ze za tim neco je, a uprimne mam obavy, ze on me proste uz nema rad a ze je mu to lito a nechce to rict, aby neublizil.
Jinak sama pryc chodim velice malo, ale kdyz uz, tak se postara a jak prijdu odchazi do sveho. Take mam pocit, ze jedine, co mu vadi na tom, ze tady nejsem, je, ze se musi sam postarat o deti.
No nic, zkusim trvat na nejake odpovedi a podle ni - pokud teda nejakou dostanu - zvazit tu poradnu. A zauvazuju i o tom casteji vyrazit z domu. Mozna mate pravdu - i kdyz mam obavy, ze bude pouze rad, ze tu nejsem. ![]()
LauraS. píše:
A zauvazuju i o tom casteji vyrazit z domu. Mozna mate pravdu - i kdyz mam obavy, ze bude pouze rad, ze tu nejsem.
Upřímně - toho bych se taky bála
Pokud s tebou prostě nechce být, tak mu asi bude jedno, kde trávíš večery ty, a jen ho bude štvát, že se bude muset start o děti. Omlouvám se za upřímnost, ale píšu, jak to cítím. Snad se to vyřeší ke spokojenosti vás všech.
Tak jsem to z nej vytahla a happy end se nekona. ![]()
Pry to mezi nami nema cenu, nejsme spolu stastni atd. No, nerekl nic proto, ze pry mel obavy z nasledku (???) a nechtel ublizit. Pry bychom se meli rozejit, ale nechce, abych se odstehovala pryc (???). Musim rict, ze jsem z toho zcela paf. Neco tusit a vedet je holt o necem jinem.
Netusim, opravdu netusim, jak na tohle reagovat ???
Mam pocit, jakoby se mi pred ocima nahle rozpadla rodina. Vlastne to tak je. Vzdyt jeste pred kratkou dobou tak planoval do budoucna ???
Lauro - tak to me moc mrzi.:-( A myslis, ze nekoho ma? Nehazej flintu do zita, treba to spolecne prekonate. Musite o tom spolu mluvit. Co mu vadi, proc neni stastny atd. Pokud se mate radi a budete oba dva chtit, ustojite to a bude zase dobre. Drzim moc palce. Jana.
Stejně bych zkusila tu poradnu, kdyby chtěl opravdu odejít, tak už to udělal a možná dávno, třeba nakonec odejde, ale třeba potřebuje pomoc, jakou ty mu dát nemůžeš. Třetí strana by vám mohla pomoct krizi vyřešit. Zkus se zeptat, jestli by byl ochotný udělat pro váš vztah ještě jednu věc, jít do poradny. O tom přeci nemusí nikdo vědět, hlídání na tu dobu vysvětlíte něčím jiným. A jinak bych šla do poradny aspoň sama, pokud bych ještě měla zájem vztah zachránit.
Eva
No, tak to je fakt šok. Tohle jsem nečekala. Až tak natvrdo? To je mi líto. Ale nechci, aby to vyznělo tak, že je mi líto tebe. To ne, protože maminka mi vždycky říkala, že je lepší, když ti lidi závidějí, než když tě litují.
Zkus si s ním popovídat o tom, co ho k tomu vede, že chce od tebe. Hlavně nebrečet a nevnucovat se! Řekla bych něco ve smyslu: „Chceš jít? Tak jdi. Miluju tě, proto ti nechci bránit ve štěstí…“ Uvidíš, co on na to. Hlavně bych asi nepřistoupila na to, že byste nežili SPOLU, ale VEDLE SEBE.
Moc držím palce, ať to dopadne ke spokojenosti tvé i tvých dětí!!!
Ach jo, v kostech jsem cítila, že je to něco takovýho, ale moc ti přála, aby nebylo… Ať je brzo líp a možná brzo zjistíš, že někde čeká ten pravý ![]()
Janine24, vidíš, jak se setkáváme v různých diskuzích? Jak tak nad tím přemýšlím - ono se to tak dobře radí ostatním, ale když se podívám na to, co mám doma, tak bych se musela stydět. To jsou ale situace - každá jiná, přitom ale v podstatě v něčem stejné.....
lulje píše:
Janine24, vidíš, jak se setkáváme v různých diskuzích? Jak tak nad tím přemýšlím - ono se to tak dobře radí ostatním, ale když se podívám na to, co mám doma, tak bych se musela stydět. To jsou ale situace - každá jiná, přitom ale v podstatě v něčem stejné.....
To určitě, cizí chyby vidíme hned a správný reakce máme taky v mžiku
Ale u mě to je hodně o tom, že jsem si dostkrát nabila čumák a tak sebou už nenechám vorat
A stydět se nemusíš, jen vymez mantinely a trvej na jejich dodržování. Nejsi ničí otrok ani podčlověk ![]()
Potápka píše:
Tak my máme taky oddělené ložnice a klidně se přiznám, že nic lepšího neznám![]()
Po večerech pracujeme oba, takže čas na sebe si vyšetříme přes den a absolutně bez problémů.
Jediný problém jsou dovolené, kde spíme spolu a nějak už nejsme zvyklí![]()
Má slova
Také spíme odděleně a když jsme byli na dovče, tak to jsem se vůbec nevyspala, takže dovolená totálně otrávená, nehledě na to, že můj partner má rád při spánku teplo, což já totálně nesnesu a partner chrápe, což už vůbec nesnáším.
Já nemám ráda spát s někým v místnosti, mám 7. měsíců chlapečka a spím vedle v místnosti a máme mezi sebou otevřené dveře, pláč bezpečně uslyším, mám lehký spánek, takže v tomhle jsem v poho. Začala jsem od dítěte spát teprve asi měsíc.
Jinak si dovolím říct, že oddělené ložnice nejsou vůbec nic špatného a nespolečenského, ba naopak, každý má své soukromí a relax po svém, což je dost důležité. Pokud partneři si chtějí udělat ero-chvilku tak přeci to nemají k sobě daleko ne? Těch pár metrů do druhého pokoje není žádná zátěž a obtěžování
![]()
Nevím proč se některé z vás podivují nad rozděleným spaním ![]()
První 4 měsíce řval syn od 16 do 01 h nonstop
, to má jako manžel poslouchat se mnou a pak jít v 05 h do práce s úsměvem na rtech ???
Navíc malej zdárně bojkotuje postýlku, takže momentálně jsem ve fázi ho to naučit i za cenu slziček (no upřímně za řevu paviána
) a to navíc malej už měsíc řve kvůli zubům, tak čekám kdy se jako pořádně vyspím já ![]()
Ináč manžel chrápe jak puštěná cirkulárka, ale probudí se na každé šoupnutí dveří, co máme malýho spím lehce, takže mám děsný problémy pak usnout, to už mám ale od narození, takže babo raď. Problémy jak se nerušit v ložnici jsme měli vždycky, dost často jsem byla nucena rezignovat do obýváku a dospat tam, abych v práci neusla.
Být raději vyspaná a vpohodě, nebo utahaná a protivná ????
Ale vadilo by mi, kdyby to bylo bez udání důvodu, jak píše zakladatelka, to už by ve mě hlodal červík pochybností.
to je divný
ba ne hele já taky sem tam valmi ráda zdrhám z ložnice do obýváku… mám své biorytmy které s těmi mé polovičky nelícují, mám ráda svůj klid a svůj prostor tak proč se omezovat když je ta možnost se vypařit
samozřejmě to mám ráno hned na talíři, že proč s ním jako nespím ale už to jakžtakž chápe.. a myslím, že chlapi mají dvojnásob (někteří) potřebu vlastního prostoru, vlastní seberealizace a duševního klidu pokud je více dětí a tak tak si prostě vydechnout… asi bych v tomto extrémním případě hledala prapříčinu v jeho dětství… třeba je větší samotář a miluje vás všechny jak si zasloužíte ale nenutila bych ho do něčeho co nechce, čeho ani není schopen, pokud to jinak klape.. nech ho být
myslím, že až vám jednou dítka vypadnou z baráku a budete už jen samy dva tak bude ještě rád, že tě má a opět jen sám pro sebe ![]()
Téééda dámy, obdivuju vás všechny, které máte dobrovolně oddělené lože…to já trpím, když je doma TD a jeden z nás trucuje na gauči…byť třeba jen jednu noc. Hrozím se toho, až jednou budou děti a můj drahý se bude třeba stěhovat jinam, aby se pořádně vyspal…
My se oba v noci rádi tulíme ![]()
Lauro - to je dobry napad jak pise Terulka. Zkus se parkrat nekam vecer vyparit ty. A kdyz se bude ptat, rekni mu, ze te nebavi byt sama… Treba se pak „chytne za rypak“.
Jestli jsi mu rekla, ze ti to vadi a on nechce, aby ses trapila, ale stejne s tim nic nedela, tak to je divny. Mozna potrebuje neco razantnejsiho, aby pochopil. Treba kdyz parkrat odejdes, bude pak s tebou jeste rad a bude si te velice hlidat, abys mu neutikala pro zmenu ty.;-)
Chlapi jsou nekdy vazne natvrdli. Verim, ze te ma opravdu rad, jenom mu proste nedochazi, ze tebe to HODNE TRAPI. Ja bych to toho sla.:-)
Jana.