Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejsme svoji ani jeste nemame dite. Bydlime spolu 4 roky. Necely rok bydlime v 3+kk a jedna mistnost je zarizena jako pracovna s posteli (v budoucnu to bude detsky pokojik). Mivame obdobi, kdy pritel spi v loznici a ja v pracovne. Mame uplne jiny rytmus spani- ja rada pred spanim aspon chvilku kouknu na serial, pritel ma rad ticho. Rano si narizuji budik o 10 min drive, musim se rozkoukat, protahnout, pripravit tlak na vstavani (nebo sebou prastim). Kdyz finisujeme projekty, tak ja si povidam ze spani a pritel chrape
Nas partnersky zivot tim nijak netrpi a jsme oba spokojeni, protoze se dobre vyspime.
My momentálně spíme odděleně. Manžel každý den dojíždí do práce a navíc jí má dost náročnou na pozornost, stačí malá chyba a je malér tak spí sám, aby se vyspal. Moc se mi to nelíbilo, ale teď to vyhovuje i mně, když v noci kojim tak si nedělám hlavu s nějakym hlukem, svícením… Spal zvlášť, když se narodila první dcera pak jsme spali zase spolu a teď zase zvlášť tak věřim, že až budou holky spolu v pokojíčku tak zase budeme my spolu v ložnici. Vztah máme normální já jsem taky normální, neodcizujeme se a všechno je normální. Normálně.
Příspěvek upraven 20.11.14 v 18:50
@Anonymní píše:
No tobe taky dekuji za nazor. Promyslim rozvod z duvodu oddeleneho spani i kdyz je vse jinak v pohode
Ja spim 6 dnu v tydnu sama a syn ve svym pokojicku.. (pritel dela ale takhle nocni ) kdyz je doma a ma volno tak spime vzdycky spolu a nevim..asi bych nebyla moc nadsena kdyby si furt hledal neco jako ten tvuj a spali by jsme porad oddelene.. :-/ asi by me to trošku mrzelo…a chybel by mi..proste se rada v noci pritulim..spi se mi tak lip..ale to je mozna i tim ze v noci moc casto doma nebyva ![]()
Kdyz nevytuhnu s mimcem, tak usinam s mojim v obyvaku. Jakmile zacne bejt hlucnej, jdu spat k mimcu.no a rano kdyz se mala vzbudi, ji nakrmim, ona pokracuje ve spanku a ja se vracim k mojemu. Nebo obe ![]()
no snad bude brzo operace at muzeme zase spat spolu.
Jinak zakladatelko, vymluva s wifi? To ma vliv na spanek? Treba potrebuje svuj prostor pri spani. A nebo spi s nim v obyvaku ![]()
@mrs.gendy píše:
Kdyz nevytuhnu s mimcem, tak usinam s mojim v obyvaku. Jakmile zacne bejt hlucnej, jdu spat k mimcu.no a rano kdyz se mala vzbudi, ji nakrmim, ona pokracuje ve spanku a ja se vracim k mojemu. Nebo obe
no snad bude brzo operace at muzeme zase spat spolu.
Jinak zakladatelko, vymluva s wifi? To ma vliv na spanek? Treba potrebuje svuj prostor pri spani. A nebo spi s nim v obyvaku
Vliv ma spanek wifi nema ale k notebooku je jak prirostlej. Ja s nim v obyvaku nespim protoze bych se nevesla
Tak já a přítel spolu spíme odděleně… Dřív před narozením syna jsme spali spolu. Měli jsme atypickou postel, která měla šířku 2,5 metru. Neexistovalo nikdy zádné tuleni v noci nebo spát v oběti… Já to prostě nedávám… Musím mít svůj prostor. Po narozeni syna se odstěhoval do pracovny. Má náročnou práci a msel se vyspat. V roce jsme synovi udelali z ložnice dětský pokoj a já momentálně spím v obýváku a přítel v pracovně na gauči. Ted na víkend byl u nás jeho syn a my spali spolu na gauči. celou noc nalezený na sebe. No a já se nevyspala. Ted máme objednány nový gauc, je mega velký tak budeme zatím spát tam nez se udělá ložnice. Zatím nám to vyhovuje, teda respektive mě.
Teda to koukám
,ja si teda nedovedu představit spát odďeleně můj spí přitulený ke mě zatím
.
@Lejaa píše:
Proboha, snad se nebál, aby od tebe to těhotenství nechytil
Ja si take nedokazu predstavit dlouhodobe spat v jine mistnosti. Myslim si, ze se lide odcizi. Muj nazor, ale kdyz to obema partnerum vyhovuje.
Mě se to zdá divný… kvůli wifi
My jsem v ložnici všichni a až na pár vyjímek - asi 5 nocí - manžel spí s náma.
Ale má tvrdý spaní, děti ho sice vzbudí, ale spí dál.
Manzel spi semnou v loznici. Deti uz jsou vsechny ve svych pokojich tak zustala loznice jen pro nas.
Nekdy strasne chrape a ani nereaguje na mlaskani tak ja utikam spat za dcerou do pokoje a nad ranem se vracim do loznice ze to uz nechrape.
@Mar__tanka1983 píše:
Já se přiznám, že oddělené lože je pro mě první krok k rozvodu (rozchodu)…prostě se ti dva odcizí a jde to dříve či později do kopru.
DOkonce si to myslím až tak, že když jsem ještě byla těhotná a přítel mezi řečí prohodil, že až se malej narodí, tak se na čas odstěhuje na gauč, aby se vyspal, tak jsem mu velice důrazně vysvětlila, že jen přes moji mrtvoluže jsem ochotná jakýchkoliv ústupků, špuntů do uší a nevím čeho všeho, ale že z ložnice se neodstěhuje ani boha…možná je to blbost, ale já to tak cítím.
Jako že se občas někdo zasekne v obýváku u telky, až tam usne, to neřeším, ale dlouhodobé rozdělení spaní - ne-e.
Ano tak nejak to tak vnimam taky.
Hlavne mam potrebu aby mi v noci funel na zada jinak se mi blbe spi
.
Ovsem on umi manzel takovou chrapci hymnu ze ani ty spunty nekdy nepomuzou.
Tak to se potichu vytratim a nad ranem az je klid vratim. Takove noci miva tak 2-3 do mesice podle toho jak moc je unaveny z prace.
Se spunty spavam uz 10 let nekdy jsou ale k nicemu.
Teda koukam kolik z vas chce spat oddelene a vyhovuje jim to. Moji rodice spali oddelene ( kvuli chrapani a prevalovani ) a ja si vzpominam, ze jako diteti mi to docela vadilo. Mela jsem zafixovane, ze rodice patri k sobe. Takze my spime klasicky v loznici spolu a snad to tak i zustane ![]()
Musela jsem nakouknout do diskuse, protože poslední příspěvek byl těsně pod tím z diskuse „kde spí váš pes?“
. Ale koukám, že to není vtip, tak rovnou odpovím- spíme na manželské posteli v ložnici. Akorát prvních pár měsíců po druhém porodu jsem spala na gauči, protože mě z nějakého důvodu na tvrdší posteli hrozně bolela pánev v oblasti stydké kosti, na měkkém gauči ležet šlo (v ložnici jsem nechala s manželem i mimino
).
Jinak bych obecně oddělené spaní zas tak nedémonizovala, jako že konec vztahu apod., dříve to bývalo běžné, ale hlavní, myslím, je, že to musí být na základě dohody a souhlasu obou, aby to nijak nenarušovalo vztah. Takže nevymýšlet přiblblé výmluvy typu wifi
.