Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to máš pravda, výchova dětí je někde úplně jinde.
Já když jdu s dětma do restaurace, tak nás každý cválí, jak jsou děti BRAVI!! Malému je 5 a půl, tak říkám, že on už je velkej, tak je jasné, že sedí a je v klidu. A Italové mi vždy oponují, že tady 5 leté děti lítají po restauracích a je jim dovoleno vše.
![]()
Na jednu stranu mi to hodně vyhovuje v obchodech, můžu dělat shopping i s Klaudi, nikomu nevadí, že lítá po obchodě a vytahuje boty z regálů. Což u nás by mě asi vypoklonkovali. ![]()
A když už si tady stěžujeme na pubertáky, tak já nesnáším to jejich stání před barem, když jedu s kočárkem, tak oni se ani nepohnou, prostě blokují celý chodník ![]()
Ahoj holky,
tak ja se k vam pridavam ![]()
Myslim, ze ja asi bydlim nejjizneji-na Sicilii v Trapani…za Trapani uz je jenom Afrika-Tunis ![]()
A tady uz je to ale uplnej Kocourkov oproti severu nebo i stredu Italie…proste skoro uz ta Afrika ![]()
Rim znam-pro me nejkrasnejsi mesto a Torino je taky moc hezky-hlavne to okoli s pozadim zasnezenejch Alp
Alessia píše:
Ahoj holky,
tak ja se k vam pridavam
Myslim, ze ja asi bydlim nejjizneji-na Sicilii v Trapani…za Trapani uz je jenom Afrika-Tunis
A tady uz je to ale uplnej Kocourkov oproti severu nebo i stredu Italie…proste skoro uz ta AfrikaRim znam-pro me nejkrasnejsi mesto a Torino je taky moc hezky-hlavne to okoli s pozadim zasnezenejch Alp
jo jo sicilii znam i ja dobre par mesicu jsme tam s pritelem bydleli. Bydleli jsme v Catani. More krasne, ale zapadakov nehorany vsude odpadky a ten chahos na cestach co druhe auto nabourane, sama nikam nesmis ani na krok…jsem rada ze jsem se vratila do italie kazdopadne tam ma muj pritel rodinu.. sestry,bratry tety,strejdy,bratrance,netere atd.takze zase tam urcite pojedem, ale urcite ne uz bydlet na nekolik mesicu. a ty ses tam dostala jak?
Ahoj
ja bydlim v Rovigu provincia Veneto. Najde se nejaka maminka co bydli pobliz?
Albymari píše:
Ahoj
ja bydlim v Rovigu provincia Veneto. Najde se nejaka maminka co bydli pobliz?
ja bydlim v ravenne jsi vcelku kousek odemne
No to jo. To neni takovej kus jako do Rima
. Jak dlouho tady jsi? Ja tu ted budu 3 rok. Mam 6 mesicniho chlapecka. Tady kolem moc cesek neni jak je to u tebe? Ja se jmenuji Martina.
tak na tom jsi stejne jako ja, tady taky nemam nikoho kolem sebe ![]()
a ja jsem ted tehotna a za dva mesice mam rodit, takze budu na tom podobne jako ty
a jinak ja tady jsem teprve rok. Jinak jsem se jmenuji Sandra
Tak to je hezky
. To gratuluji a uz vis co to bude? Ja jsem rodila v Trecente a nemuzu si stezovat. Nemocnice je to mala, ale maji bezva pristup. Ted cekame,aby malej dostal i cesky obcanstvi. ![]()
Albymari píše:
Tak to je hezky. To gratuluji a uz vis co to bude? Ja jsem rodila v Trecente a nemuzu si stezovat. Nemocnice je to mala, ale maji bezva pristup. Ted cekame,aby malej dostal i cesky obcanstvi.
budeme mit taky chlapecka. a ja chci rodit v Lugo tady v ravenne jsou same cizinky a hlavne same cerne a pry pristup hrozny a tam je to jak pises ty malinke a pry skvely pristup ze si muzes vybrat jak chces ty sama porodit. coz se mi zase libi jinak urcite chci taky urcite pro syna ceske obcanstvi, na to se musi nejak cekat nebo co nevim teprve se na to musim poptat. sere me ze ti tady ani stat neda ani korunu kdyz porodis. a navic ze uz na tebe umi jak na vola kdyz chces byt s mimcem rok dva doma..oni jsou tady pro me padli na hlavu davat tak male decka tady do tech jesli…
![]()
Ze stejneho duvodu jsem volila nemocnici i ja. Ne, teda ze by mi vadili cizinky, ale ta nemocnice je desna. Pokoje po trech a ani nemas na vsech WC na pokoji. To v Trecente jsem byla na pokoji sama. Porod jsem mela dost dlouhy a nakonec to bylo cisarem. Moc hezky se tam o me starali.
Mi jsme hned mesic po narozenin jeli do Venezia na konzulat s rodnym listem Bertika. Nechali jsme si ho o apostillovat na prefeture v Rovigu. Na konzulate ti ho prelozi a zaslou do Brna kde se zapisuje do „zvlastni matriky“ a pak do Prahy. Musi se pak cekat cca 4 mesice. Mi cekame uz 5 mesicu a protoze jsme jeli do Chech nechali jsme malymu udelat pas. Ja jsem dostala penize jednorazovy od regione Veneto. Protoze jsem nezamestnana tak mi dala penize to vse si ale musis vyridit na tvym comune a pak na IMPS. Mela jsem stesti a jeste jsem si vyridila i porodne v Cechach. Nemam davky,ale porodny mi poslali.
To mas recht ja chci byt taky s malym doma urcite 2 roky. Nechapu jak maly 4 mesicni deti muzou davat do jesli.
Albymari píše:
Ze stejneho duvodu jsem volila nemocnici i ja. Ne, teda ze by mi vadili cizinky, ale ta nemocnice je desna. Pokoje po trech a ani nemas na vsech WC na pokoji. To v Trecente jsem byla na pokoji sama. Porod jsem mela dost dlouhy a nakonec to bylo cisarem. Moc hezky se tam o me starali.
Mi jsme hned mesic po narozenin jeli do Venezia na konzulat s rodnym listem Bertika. Nechali jsme si ho o apostillovat na prefeture v Rovigu. Na konzulate ti ho prelozi a zaslou do Brna kde se zapisuje do „zvlastni matriky“ a pak do Prahy. Musi se pak cekat cca 4 mesice. Mi cekame uz 5 mesicu a protoze jsme jeli do Chech nechali jsme malymu udelat pas. Ja jsem dostala penize jednorazovy od regione Veneto. Protoze jsem nezamestnana tak mi dala penize to vse si ale musis vyridit na tvym comune a pak na IMPS. Mela jsem stesti a jeste jsem si vyridila i porodne v Cechach. Nemam davky,ale porodny mi poslali.
To mas recht ja chci byt taky s malym doma urcite 2 roky. Nechapu jak maly 4 mesicni deti muzou davat do jesli.
no ja jsme taky nezamestnana, prvni jsemt ady v italii praovala, ale velmi kratkou dobu a potom uz jsem byla doma a za chvili na to jsem otehotnela.
a jak ti muzou poslat porodny to nechapu? vubec se jako tady nevyznam a nevim pokom a co tady muzu zadat…? takze jsem rada za kazdou radu. a co je to IMPS? vubec nevim?
Ahoj Sandro,
taky ve vsem jeste tapu. Mas karticku pojisteni? Mi jsme se kvuli tomu museli vzit, abych nemusela platit porod. Ten Inps je urad ba kterym ti daj ty davky, ale musi tam tvuj manzel nebo pritel donest kolik vydelava a pak taky vypis z uctu i z tvyho. To ti ale vse do podrobna vysvetli tam. Kazdopadne ten tvuj to vi. A kdyz si po porodu zazadas v tvem rodnem meste o porodne mela by jsi ho dostat pokud to nezmenili. Kazdopadne ti hodne poradi na konzulate.
Albymari píše:
Ahoj Sandro,
taky ve vsem jeste tapu. Mas karticku pojisteni? Mi jsme se kvuli tomu museli vzit, abych nemusela platit porod. Ten Inps je urad ba kterym ti daj ty davky, ale musi tam tvuj manzel nebo pritel donest kolik vydelava a pak taky vypis z uctu i z tvyho. To ti ale vse do podrobna vysvetli tam. Kazdopadne ten tvuj to vi. A kdyz si po porodu zazadas v tvem rodnem meste o porodne mela by jsi ho dostat pokud to nezmenili. Kazdopadne ti hodne poradi na konzulate.
Ahojky, tak ja uz nechapu vubec nic…tapu ve vsem totalne, ted jak na schval neni doma, takze se ho nemuzu ted zeptat..ale jak dorazi hned to udelam, jestli je tady nejaka moznost dostat penize, tak proc toho nevyuzit ze. a tady nemam pojisteni, mam ho jeste porad v cesku prave cekam az porodim tayd, ze dostanu tady vsechno, obcanstvi, bydliste, carta identita, codicifiscale sice mam, ale stare a stratila jsem je nekde.takze musim nove. A ja nemam zadny ucet bude to vadit? a to jako az bych prijela do ceska si muzu zazadat o porodne? promin tolik otazek a mozna i stupidnich,ale uplne tady ve vsem tapu… ![]()
Sandro a tvuj manzel je ital? Promin mi tu otazku! A nezlob se, ze odpovidam vzdy se zpozdenim, ale je to jak mi to maly dovoli:-)
Albymari píše:
Sandro a tvuj manzel je ital? Promin mi tu otazku! A nezlob se, ze odpovidam vzdy se zpozdenim, ale je to jak mi to maly dovoli:-)
jo pritel je ital asi se ptas, protoze sim ymslis ze by to mel vedet, ale ja chci mit jistotu a je lepsi slyset ze vsech stran jake jsou moznosti on o nich urcite nema ani paru ze to tak musim napsat..