Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne proto jsem se neptala. Kdyz je ital tak to budes mit mnohem snazsi. Mi jsme se s Andreem museli vzit no chteli jsme se vzit, ale ne tak brzo, ale kdyz jsme byla tehotna tak jsme se vzali. Po narozeni ditete ma Alberto automaticky italske obcanstvi, karticku pojisteni a bydliste. Ja mam jen bydliste a karticku pojisteni, ale s tim jsem musela na citadelu. Je to tady dost chaoticky pro nas cesky, rumunky, magarky. Kdyby jsi byla napr,extracomunitaria tak mas vse zdarma i lekare a porod. Pokud ti budu moc nejak pomoct rada ti pomuzu. Vim jak je to tezky a hlavne me to ztalo plno nervu a energie.
Albymari píše:
Ne proto jsem se neptala. Kdyz je ital tak to budes mit mnohem snazsi. Mi jsme se s Andreem museli vzit no chteli jsme se vzit, ale ne tak brzo, ale kdyz jsme byla tehotna tak jsme se vzali. Po narozeni ditete ma Alberto automaticky italske obcanstvi, karticku pojisteni a bydliste. Ja mam jen bydliste a karticku pojisteni, ale s tim jsem musela na citadelu. Je to tady dost chaoticky pro nas cesky, rumunky, magarky. Kdyby jsi byla napr,extracomunitaria tak mas vse zdarma i lekare a porod. Pokud ti budu moc nejak pomoct rada ti pomuzu. Vim jak je to tezky a hlavne me to ztalo plno nervu a energie.
no ja nevim mam tady jen gynekologa a neplatim nic…uz jsem i lezela v nemocnici.....tak ja nevim co jedine platim je za leky v lekarne a ne vzdy kdyz mi da doktor predpis. a tak to nema ani asi cenu se nekde prihlasit na etracomunitaria?musim se opravdu poptat pritele protoze jsem se ptala jestli budu platit za porod a rikal ze ne tak nevim…
No tak to mas fajn. To mas ted nasi karticku pojisteni. To je neco jineho. To ja nemela. Ja se odhlasila, nechtela jsem do Cech neustale posilat penize na pojisteni, kdyz bydlim tady.
ja mam prave porad ceskou karticku a cekame az porodim tak zdravotni vsechno tam zrusim. jeste dva mesice vydrzet, ale jak jsem byla ted v cesku v prosinci, tak mi rekli na pojistovne, ze pokud dolozim, ze nevyuzivam v cesku zdravotni a jsem tady a mam tady gynekologa ke kteremu chodim kazdy mesic,tak mi ty mesice skrtnout.tento tyden si to vyzvednu u doktora a poslu to do ceska takze doufam, ze mi tech 9 mesicu uznaji a nebudu platit nic v cesku.
Tak to je super. Konecne jsem to u tebe pochopila.
A jak se vede? Co brisko? A citis miminko hodne v noci?
vsechny holky co jste z italie a mate facebook dejte si me do pratel - Sandra Postlova a ja vas pridam do nasi skupiny cesky a slovenky zijici v Italii uz nas je tam pres 700 holek…na ruznych mistech…ja jsem konecne nasla hned 5 holek kolem me pobliz a se dvema uz jsem se setkala, konecne tady nejsem uplne sama a mam kamaradky a jeste cesky
a treba se taky najde v okoli vase nekdo ![]()
no holkyyyy tak kde jste vsechny proc to tady tak upadlo.....
piste piste
Ahoj holky, já jen zdravím z Prahy. Náhodou jsem narazila na vaši diskuzi, v Itálii jsem byldlela několik let, ale vrátila jsem se do Čech. Dlouho mi Itálie chyběla, ale nakonec jsem si našla přítele žijícího v Praze a jsem štastná! Jak se vám tam žije? Nechybí vám čechy?
Falen píše:
Ahoj holky, já jen zdravím z Prahy. Náhodou jsem narazila na vaši diskuzi, v Itálii jsem byldlela několik let, ale vrátila jsem se do Čech. Dlouho mi Itálie chyběla, ale nakonec jsem si našla přítele žijícího v Praze a jsem štastná! Jak se vám tam žije? Nechybí vám čechy?
Ani nemluv jak mi chybi..jeste ze ted jedu do ceska na Vanoce, Uz se moc tesim ![]()
a kde jsi tady bydlela v IT?
S.a.n.y6444 píše:Falen píše:
Ahoj holky, já jen zdravím z Prahy. Náhodou jsem narazila na vaši diskuzi, v Itálii jsem byldlela několik let, ale vrátila jsem se do Čech. Dlouho mi Itálie chyběla, ale nakonec jsem si našla přítele žijícího v Praze a jsem štastná! Jak se vám tam žije? Nechybí vám čechy?Ani nemluv jak mi chybi..jeste ze ted jedu do ceska na Vanoce, Uz se moc tesim
a kde jsi tady bydlela v IT?
Doma je doma, že jo? Bydlela jsem v Miláně. Když jsem se vrátila do čech, tak mi hrozně chyběla Itálie, ale rodina je t nejdůležitější, takže jsem ráda, že je mám tak blízko ( i když bydlím 200 km od rodičů) …
Ano presne tak doma je doma
uz se moc tesim jedeme na vanoce do ceska..vzdy si to tam maximalne uziju. ja bych prala kazdemu jak nadava na nas stat,materskou,zdravotnictvi a jak je vse drahe, at jsi jdou bydlet do zahranici. nikde se nebudou mit tak dobre jak v cesku. Ani takovou materskou v zivote nedostanou.
Presne tak!!! A jen kdo si to poznal, jaký to je v zahraničí (obzvlášt v Italii) tak to dokaze ocenit!!!
Falen píše:
Presne tak!!! A jen kdo si to poznal, jaký to je v zahraničí (obzvlášt v Italii) tak to dokaze ocenit!!!
Ahoj holky,
Tak jsem ze Zlina,v Italii ziji skoro 2 roky.Ted jsem konecne zamestnana i na smlouvu,sice jen part time ale v tehle krizi lepsi nez nic…Takze jsem si prestala platit pojisteni do zahranici kdyz jsem ted zamestnana…sice mam smlouvu jen do prosince.Jinak jsem ted ve 3 mesici tehotenstvi.....tak bych se taky moc rada dozvedela nejake ty veci ohledne porodu a penez.....chtela jsem jit dorit do Cech ale mam pocit ze tam zadne penize nedostanu…mam na mysli rodicovsky prispevek atd…tak nevim jestli rodit tady nebo doma…bUDU RADA ZA KAZDOU RADU CO MI NAPISETE.....jinak bydlim ve Vastu asi hodinu od Pescary a 3 hodiny od rima .....Budu rada kdyz napisete…Taky tay nemam zadnou kamaradku a jsem z toho docela k.o je to tezky ale neda se …Mejte se pekne papapap
iliska87 píše:
Ahoj holky,
Tak jsem ze Zlina,v Italii ziji skoro 2 roky.Ted jsem konecne zamestnana i na smlouvu,sice jen part time ale v tehle krizi lepsi nez nic…Takze jsem si prestala platit pojisteni do zahranici kdyz jsem ted zamestnana…sice mam smlouvu jen do prosince.Jinak jsem ted ve 3 mesici tehotenstvi.....tak bych se taky moc rada dozvedela nejake ty veci ohledne porodu a penez.....chtela jsem jit dorit do Cech ale mam pocit ze tam zadne penize nedostanu…mam na mysli rodicovsky prispevek atd…tak nevim jestli rodit tady nebo doma…bUDU RADA ZA KAZDOU RADU CO MI NAPISETE.....jinak bydlim ve Vastu asi hodinu od Pescary a 3 hodiny od rima .....Budu rada kdyz napisete…Taky tay nemam zadnou kamaradku a jsem z toho docela k.o je to tezky ale neda se …Mejte se pekne papapap
ahoj mas facebook?