Kdo bydlí v Itálii?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1847
24.1.14 08:56

@suik ahoj, ty dostávat RP v Itálii? Ja měla za to ze tam matky nic nepobiraji :think: přítel pochází z Říma a teda neví o to. Ze by tam něco takového existovalo.. Každopádně všem co se chystají stěhovat do Itálie, mnoho zdaru. Momentálně tam není nejidealnejsi situace..,,podle mne ´´

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
24.1.14 10:10

@Jancaqa :mavam:
Mám manžela Itala, ale žijeme v ČR. Pro Rodičák jsem musela jednou ročně dokládat kde se zdržujeme většinu roku. Na úřadě mi říkaly, ať doložím např. pracovní smlouvu manžela, že stále pracuje v ČR nebo doklad od doktorky o očkování dítěte. Ale to spíš bylo o tom, že jsme smíšená dvojice a abychom nepobírali dávky v obou státech. Teoreticky nevím jak by se to na pracáku dozvěděli kde bydlíš, pokud to bude na pár měsíců… Když pojedu na 2 měsíce např. k příbuzným, tak to také nikoho nezajímá, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.1.14 10:48

@barca77 to mě taky, kór když jste oba danově příslušný v ČR, kór když je to jen na pár měsíců.

mě třeba ženský říkaly, budeme vás brát, jako že máte bydliště v Německu, ale doplatíme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.1.14 10:51

@Jancaqa nene, já nemám s Itálií nic společného, žiju v Německu, ale tohle je pro EU podobné. Prostě by se měl nejdřív brát (pokud je), rodičovský příspěvek (nebo jeho obdoba) v té zemi, kde se rodina zdržuje a pak teprv žádat o doplatek. Pokud není a je třeba jen mateřská, tak by rodičák mělo platii česko. Mateřská je vždy z ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
24.1.14 13:18

@terkamo :mavam: jo na úřadech. MUsis doložit ze v jiném statě nic nepobiras, i když se v zemi od kad je tvůj muž nic nepobira. To aby měli jistotu, ze neberes dva. My jsme v Itálii museli na úřad, aby na socialku poslali papír ze tam nic nepobiram. Kroutili hlavou proč nám to musí vyplnit i přesto ze nic nedávají, ale nSe úřady to chtějí!
@suik tak to ju…v Německu se pobírá a celkem slušně, až do 18 let veku dítěte..ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.1.14 15:43

@Jancaqa to jsou přídavky na dítě - kindergeld, jinak rodičák mají do jednoho roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
25.1.14 08:28

@suik aha, ale i tak. Lepší než nic a kolik tam Beneš ťen RP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
26.1.14 13:28

Ahoj kde se tady do italie budete stehovat? a tady v italii musis mit residenci aby jsi dostala jejich dokumenti-jako obcanka a zdravotni karticku. pokud si nebudes platit soukromeho gynekologa tak v italii mas narok jen na 3 utrazvuky..coz je 3 mesic 6 a konec 8 mesice..jinak chodis normalne co dva tydny na odbery krve po cele tehotenstvi..coz je otrava chodit tam davat krev a za tyden si prijit pro vysledky a dalsi tyden znova na krev a zase pro vysledky a porad dokola..zdravotnictvi tady nic moc jsou tak 100let ozadu…jak rikam aby jsi si pridala jak v cesku musis si platit vse…gynekolog stojij od 60 euro nahoru jak kde za jedno vysetreni..ale ja chodila k normalnimu a jak jsem vzdy byla v cesku okamzite jsem si nechala udelat prohlidku fotky 3D video adt..rada ti pomuzu a poradim. klidne se ptej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
26.1.14 13:31
@Jancaqa píše:
@suik ahoj, ty dostávat RP v Itálii? Ja měla za to ze tam matky nic nepobiraji :think: přítel pochází z Říma a teda neví o to. Ze by tam něco takového existovalo.. Každopádně všem co se chystají stěhovat do Itálie, mnoho zdaru. Momentálně tam není nejidealnejsi situace..,,podle mne ´´

v italii mas materskou pokud jsi tam pracovala ale dele nez rok pokud se nepletu ted a plati ti ji jen 8 mesicu…ale ty co tam nedelaly nikdy si muzou zazadat o jednorazovy prispevek a to dela az ve vysi 2 000 euro!!!ale zadat muzes nejpozdeji do 6 mesicu sveho ditete..pak uz je pozde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
27.1.14 12:02

@S.a.n.y6444 dik za info. A nevis jak je to tam s porodem? taky se plati? ja jeste nejsem tehu, a nevim jak to cele dopadne, a kdyz pujdeme tak na sever, manzel se tam presune vramci firmy a ja jsem ted na rodicaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
27.1.14 13:32

@S.a.n.y6444 mateřskou ju, ale RP ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
27.1.14 20:37
@Malinkasom píše:
@S.a.n.y6444 dik za info. A nevis jak je to tam s porodem? taky se plati? ja jeste nejsem tehu, a nevim jak to cele dopadne, a kdyz pujdeme tak na sever, manzel se tam presune vramci firmy a ja jsem ted na rodicaku

ja jsem se normalne prihlasila v italii jako udelal tu residenci..bet te si nemuzes nic koupit v italii jako napr auto mobil atd..normalne jsem se prihlasila na urade a tam jsem se prihlasila i na gyndu..kontoroly vse zadarmo..a porod taky jsem nic neplatila a do ceska na moji pojistovnu mi nikdy nic neprislo..nebo co by te zajimalo ohledne porodu? a kde budete na severu? ja jsem ze severu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
27.1.14 20:38
@Jancaqa píše:
@S.a.n.y6444 mateřskou ju, ale RP ne

myslis rodicovsky prispevek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847