Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
Po deseti letech už s tím stejně nic neuděláš, ani z hlediska zákonů ani z hlediska morálky. Od dítěte se jen tak neodmiluješ, to už vezmeš za své, ale manželka by u mě skončila. A pokud bych neměl vlastní dítě, začal bych shánět nějakou, která by mi ho porodila.
Chudak… Nechtela bych byt vybrana na zaklade chovu ![]()
@zoidberg píše:
@brumdinka : no spíš bys neměl žádnou partnerku
Taky dobře, pokud by to nedokázala pochopit
A dite taky ne, nebo jen obcas
@strýček sally píše:
@jipo
když budu hodně slušný, tak to řeknu asi tak, že s holkou která má na seznamce zaškrtlý sex a flirt, bych rodinu určitě nezakládal. U těch ostatních, co to tam nemají sice nevím, ale už dost to vylučuje aspoň padesát na padesát.. Popravdě jsem rád, že mě se to už netýká.
Hele neni to vubec tak snadny, Spouta holek hraje na vaznyho zajemce divadlo a dela Zagorku. A pritom si to pravidelne rozdavaj s borcema na diskotekach apod. Zensky jsou proste prohnany. Takhle to nemuzes brat, ze kdyz s tebou nejde hned a kdyz ma pekny reci, ze je to hodna holka. ![]()
@Nimie píše:
To teda nemůže, zvlášť v případě, že o šíření věděl, tak jde o trestný čin i kdyby to nebylo jeho. Nehledě na to, že zdravotní náklady pak může zaplatit on nezávisle na tom, čí to děcko vlastně je.A předpokládat, že jde o kukačku pokaždé, když si chlap řekne o testy… sorry, ale vzhledem k tomu, že mám zkušenost spíš takovou, že chlap vytahuje nevěru partnerky, aby tím zakryl tu svou, tak bych to tak černě neviděla. Ano, stává se to a ano, je to relativně časté, ale časté to bylo i v minulosti, na tom se vůbec nic nezměnilo.
Navíc účelem testů přeci není za každou cenu zjistit, že mám pravdu, ale zjistit pravdu, to je rozdíl, takže do té doby než se to zjistí, jsou oba dva ve stejné pozici a chlap, který by po mě požadoval test otcovství a sám by odmítnul jít s pravdou ven, by u mě skončil
Hele sice uplne mimo zas, nevim jak ses dostala k chorobam.
Ale uplne s klidnym svedomim bych zensky dodaval testy pohlavnich nemoci, kdyby na tom trvala. ALe na oplatku cekam, ze ona bude taky otevrena. ![]()
@Venetia píše:
Chudak… Nechtela bych byt vybrana na zaklade chovu
Přesně tak, chudák ženská, když po ní chlap chce, aby mu porodila jeho vlastní děti. Důležitý je, jestli to doma klape a rozumí si a ne jestli ženská nosí kukačky.
@Scarabeuss píše:
Hele sice uplne mimo zas, nevim jak ses dostala k chorobam.Ale uplne s klidnym svedomim bych zensky dodaval testy pohlavnich nemoci, kdyby na tom trvala. ALe na oplatku cekam, ze ona bude taky otevrena.
Jednoduše. Chlap chce potvrzení, že se žena nekuvila a tudíž že on nebude do konce života vychovávat kukačku, tak žena má plné právo chtít potvrzení, že se chlap nekuvil, nebo přinejmenším ne tak, aby ohrozil ji a dítě. Ty bys s tím problém neměl, tak v pořádku.
Mě akorát hodně pobouřilo, že někdo vůbec dokáže vypustit z pusy něco takového, že kukačka doma je pohroma, ale komplikace nebo nedejbože mrtvé dítě (ne-li dítě s matkou) v důsledku nevěry vlastně není nic závažného…
Zdravím zakladatelko!
náhodou jsem narazila na tuto diskuzi. nečetla jsem jí celou, koukám, že se to nějak zvrtlo v řešení asi něčeho jiného…
každopádně ti chci dodat odvahu, nebo podporu, nevím, jak to přesně vyjádřit - nebo možná prostě jenom můj názor.
Sice nejsem doktorka, ani nic podobného, nemohu to tedy tvrdit s jistotou, ale co vím je toto:
Spermie vydrží v ženském těle přibližně 3 dny, v ideálních podmínkách až 5 dní. Z toho usuzuji, že těch 7 dní už by byl asi opravdu extrém. Další věc je, že pokud to bude kluk, tak je celkem jisté, že to je manželovo mimčo, jelikož klučičí spermie jsou rychlejší, ale dříve „zemřou“. Takže klučičí spermie by určitě nevydržely čekat týden. Holčičí jsou pomalejší, ale zase déle vydrží.
A co se týče tvé nevěry, myslím, že sama ses už natrápila dost a máš z toho ponaučení, tak už se tím nenič. Vím, že se mnou spousta lidí nebude souhlasit, ale myslím, že se dějí mnohem ale opravdu mnohem hroznější věci než nevěra. Zvlášť pokud, jak říkáš, v tom nešlo o nějaký vztah a city, prostě jsi neodolala. Nedělala jsi ze svého manžela blbce a podobně. Myslím, že naopak z toho teď máš novou zkušenost, která ti třebas pomůže zapracovat na vztahu s manželem.
Držím palce, ať jsi spokojená a ať je mimčo zdravé!
@Anonymní píše:
Dobrý den, předem se chci omluvit a vím, že bude spousta z vás mě moralizovat a odsuzovat. Sama jsem vytrestaná už více než dost. S manželem máme už jednu dceru. Pak jsme chtěli druhé dítko, jenže jsem měla problémy otěhotnět - nedozrávaly mi vajíčka - zjištěno při neúspěšném IVF. Začala jsem užívat kotvičník i manžel + vitamíny. Za dva měsíce od toho jsem byla těhotná. Ale…Jak jsme měli krizi v manželství (moje chyba - přiznávám se) jsem na nátlak bývalého přítele mu podlehla. Trvalo to s ním asi půl roku, věděl, že miminko s manželem chci, že od manžela nikdy neodejdu, že ho miluji, a šlo jen o sex.,tak si dával pozor. Ale jednoho dne si pozor nedal.Byla to sobota ráno, a já plodné dny neměla. V tu chvíli mi došlo, že dělám šílenou chybu a už jsem ho od té doby neviděla - uplně jsem s ním přetrhala kontakty. Výčitky mě šíleně trápily, ale byla jsem ráda, že jsem to ukončila. A manželem jsme se milovali ten den večer, potom v úterý a ovulace byla další pátek večer (poznám podle bolesti) a to jsem se také milovali a pak ještě v sobotu. Za 12 dnů jsem od posledního styku s manželem jsem zjistila, že jsem těhotná. První veliká radost, že se konečně povedlo, pak mě přepadly pochybnosti, co když není jeho? Vždyť ve stejný měsíc byl styk i s bývalým? Sice týden před ovulací, ale četla jsem, že spermie můžou přežít prý i týden, což mi gynekolog sice vyvrátil, že to je hloupost, ale i tak. Navíc bývalý je ten typ co bez sexu nemůže být a denně si to dělá sám min. 2× a jeho životní styl není ideální aby měl nějaké superpremiové sperma. Co myslíte? kdyby se to manžel dozvěděl, byl by konec a to já nechci. Moc ho miluji a denně se trestám za svoji blbost a mrzí mě to. Navíc jsme brali oba ten kotvičník a vitamíny na plodnost, tak doufám, že je to manželovo. Ale pochybnosti mám. Jedno ale vím, že si nejsem jistá, jestli chci vědět pravdu. Ta by mě žrala asi víc než nejistota. Co myslíte, je velká šance že je to od bývalého?
Ahojky zakladatelko,
jak Tvůj příběh pokračuje, jestli to není tajné…? ![]()