Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tuco píše:
celkem i jo…Tebe ne?
mě ne, já jsem jen nerad řízenej ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
tak tomu úplně nerozumím, v čem jsou finance důležitější než osud rodiny/výchovy dětí a podobně…finanční poradce má nějaké cíle, které se nemusí protínat s cíli klienta, tedy opatrnost na místě
i nejbližší partnerka má někdy cíle, který se nemusí prolínat s cíli partnera, dokonce někdy, jakoby ztrácela svoji obvyklou psychologii, osobnost jak ji muž zná.. existuje pro to plno výrazů „neuvěřitelně silná chemie“ (alias chtěla jsem si zašukat a ten chlápek/expartner se mi líbil) nebo „vzbouřily se ve mně hormony hormony“ (alias to dítě jsem chtěla za každou cenu s kýmkoliv)
nebo, jak se o tom tady často mluví - úplná změna člověka, dáš se s někým dohromady, supr člověk, nekuřák, na rukou by ji/ho nosil, a najednou žena otěhotní a z chlapa se stává nemilující, buranské monstrum,
no a když vidíš, jak takové zásadní situace zasahují do vztahu není úplně paranoidní být připraven, respektive reflektovat možnost, že tvoje partnerka si udělala dítě s někým jiným, a co je to oproti nějaký blbý nemovisti, dítě je snad cenější než nějaký finanční záležitosti
Jo, s posledním odstavcem souhlasím, být opatrný, zvažovat, mít oči dokořán, ale zároveň nebýt paranoidní, chápete? Už toho asi necháme, máte své vidění světa, ve kterém ženy nejsou zrovna nevinné bytosti, a já vám to nevyvracím. Můžeme o tom podebatovat přes SZ, už jsme silně OT.
@Ploskutáček píše:
Jo, s posledním odstavcem souhlasím, být opatrný, zvažovat, mít oči dokořán, ale zároveň nebýt paranoidní, chápete? Už toho asi necháme, máte své vidění světa, ve kterém ženy nejsou zrovna nevinné bytosti, a já vám to nevyvracím. Můžeme o tom podebatovat přes SZ, už jsme silně OT.
ženy jsou stejně (ne)vinné jako my, jen v zrovna v týhle oblasti nehrajeme se stejnejma důkazníma kartama
@Ploskutáček ja jsem tak rada ze tu jsou lidi jako ty…
![]()
Fajn lidi tě formujou pozitivně, šmejdi negativně.
![]()
Diskuzi jsem nečetla.
No zakladatelko, myslím, že dítě bude spíš manželovo, moralizovat nechci, jsi potrestaná dost. Jen si neodpustím- ty spíš půl roku s milencem bez ochrany?? Nejen, že můžeš otěhotnět, což teď sama nevíš čí to je, ale co když tě něčím nakazí a ty pak manžela? Ty víš, s kým milenec ještě spí? Omlouvám se, ale tohle nechápu, kor když jsi se snažila s manželem o dítě, ten kondom jste si s milencem pořídit měli.
@Helisek27 píše:
@Ploskutáček ja jsem tak rada ze tu jsou lidi jako ty…![]()
![]()
Fajn lidi tě formujou pozitivně, šmejdi negativně.
![]()
![]()
no ještě když nad tím přemýšlím, vypadá to, že zakladatelka všechno zatluče, otcovství řešit nebude a bude spoléhat, že se na nic nepřijde..
a třeba najednou, po x letech se to zjistí.. co se stane..zásadně to naruší vztahy v celý rodině matka - otec, otec - dítě, i kdyby spolu zůstali jako rodina, pro dítě i pro jeho tátu to bude strašně bolestivý, dítě může začít rešit pravýho otce, atd. atd.
ale kdyby chlap si udělal preventivně testy hned po narození, mohl by na to přijít hned a mohl by se rozhodnout zůstat/nezůstat, dítě by bylo vychovávaný jak by se dohodli - třeba by to chlap překousnul a bylo by to transparentní, nebo by se rozešli a matka by si hledala nového partnera, který by mohl fungovat jako otec nebo jen partner..ale bylo by to podstatně méně bolestivé i pro to dítě
Příspěvek upraven 25.04.16 v 18:07
mě ne, já jsem jen nerad řízenej
I to se dá časem zlomit… ![]()
@Tuco píše:
I to se dá časem zlomit…
jo ty nejen ráda lidi řídíš, ale i lámeš ![]()
no ještě když nad tím přemýšlím, vypadá to, že zakladatelka všechno zatluče, otcovství řešit nebude a bude spoléhat, že se na nic nepřijde..a třeba najednou, po x letech se to zjistí.. co se stane..zásadně to naruší vztahy v celý rodině matka - otec, otec - dítě, i kdyby spolu zůstali jako rodina, pro dítě i pro jeho tátu to bude strašně bolestivý, dítě může začít rešit pravýho otce, atd. atd.
ale kdyby chlap si udělal preventivně testy hned po narození, mohl by na to přijít hned a mohl by se rozhodnout zůstat/nezůstat,dítě by bylo vychovávaný jak by se dohodli - třeba by to chlap překousnul a bylo by to transparentní, nebo by se rozešli a matka by si hledala nového partnera, který by mohl fungovat jako otec nebo jen partner..ale bylo by to podstatně méně bolestivé i pro to dítě
Příspěvek upraven 25.04.16 v 18:07
Oba vime v cem je problem.
Prece nebude zenska riskovat, ze chlapek odejde a ona bude na vsechno sama. Ne to radsi bude zatloukat a doufat, ze se na nic neprijde. A kdyby nahodou prislo, tak je proad sance, ze chlap zustane, nebo aspon bude se o dite starat a paltit alimenty. ![]()
jo ty nejen ráda lidi řídíš, ale i lámeš
No lidi obecně zase tak moc ne…spíš jen ty s tim pindíkem..ti to potřebují jako sůl ![]()
@Scarabeuss píše:
Oba vime v cem je problem.Prece nebude zenska riskovat, ze chlapek odejde a ona bude na vsechno sama. Ne to radsi bude zatloukat a doufat, ze se na nic neprijde. A kdyby nahodou prislo, tak je proad sance, ze chlap zustane, nebo aspon bude se o dite starat a paltit alimenty.
no a navíc, když ho tááák strášlivácky miluje, tak by přece nedopustila, aby bylo riziko, že bude vychovávat cizí dítě.. a snad z týhle diskuze pochopila, jak je to pro chlapy strašně důležitý.. protože krev není voda… ale vono to asi s tou láskou nebude tak horky, když v době „snažení o miminko“ paralelně vyšukává bez šprcky s ex
@Tuco píše:
No lidi obecně zase tak moc ne…spíš jen ty s tim pindíkem..ti to potřebují jako sůl
to si pleteš ale vztah s výchovou psa ![]()
to si pleteš ale vztah s výchovou psa
kdo tu mluví o vztahu…? Do tohohle mě netahej ![]()
no a navíc, když ho tááák strášlivácky miluje, tak by přece nedopustila, aby bylo riziko, že bude vychovávat cizí dítě.. a snad z týhle diskuze pochopila, jak je to pro chlapy strašně důležitý.. protože krev není voda… ale vono to asi s tou láskou nebude tak horky, když v době „snažení o miminko“ paralelně vyšukává bez šprcky s ex
Prave a jeste se bude nekdo divit memu skepticismu, nebo teda spis realismu. ![]()
@Scarabeuss píše:
Mas bratra, nebo dokonce zachovaleho tatku? Nejakyho bratrance?Jo nevera muze byt i v ramci rodiny.
Trošku jsem váhal, jestli na tenhle „výron“ mám reagovat, ale budiž.
Podívej se, my v rodině nemáme ve zvyku lézt na partnery svých příbuzných, jestli u Vás jo, tak to tě lituju. ![]()
Asi tomu nebudeš věřit, ale já byl u toho, když byl můj syn počat. Byl jsem u toho, když rostl manželce v bříšku. A byl jsem u toho, když se narodil a žádný test nemůže potvrdit nebo vyvrátit, že jsem jeho táta. ![]()