Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý téma
to zas bude bitka
. Já slovo socka používám často a ráda
. Nemá to až tak pejorativní význam, jak to asi chápeš ty, když o tom zakládáš diskuzi, prostě takový vtipný expresivní pojem. Socka je prostě nejspíš každý, záleží na situaci, v jaké se to slovo použije. Např. já jsem socka, neb jsem u móře na pláži byla naposled asi tak před 10 lety a poté, co jsem dělala pořádek ve fotoalbech jsem s hrůzou zjistila, že mé oblíbené a často používané kousky oblečení se jaksi vyskytovaly v mém šatníku již v roce 2005 ba i dříve
Samosebou jen ty elastické ![]()
@Ali-Ali píše:
Tak to asi dost zalezi, podle toho kdo hodnotipodle nekterych jsou socky vsichni, kdo jezdi MHD a nemaji iPhone
No tak jasně, Pražská MHD = socka. To taky často používám, že jedu sockou. Jenže při dnešní ceně jízdenek - nevím nevím - to prostě jsem zas já socka, že po Praze jezdím autem kde to jde neb to ve finále vyjde levněji ![]()
Jo a ve Zlíně se prej říká MHD „potupák“
![]()
Slovo „socka“ beru jako synonymum pro pražskou MHD.
Vlastně ani ne proto, že bych to myslela nějak hanlivě - já nijak extra špatné zkušenosti nemám, přestože ji používám denně - ale prostě je to tak nějak vžité.
V jiném smyslu to nepoužívám.
@ivana-domca píše:
Socka - člověk na sociálních dávkách, který je zdravy, má moznosti, ale na práci nehrabne, protože nechce makat
Taky to mám tak ![]()
Socka je člověk, co prohulí a prochlastá sociální dávky a děti obléká v sekáči. Když je něco zdarma, stojí frontu, soutěží o výhry, ochutnává zdarma ochutnávky, nemaká, nebo maká málo.
Pro mě výraz socka taky neznamená člověk, co nemá moc peněz, ale snaží se něco dělat jak jen to jde. Je to pro mě člověk, co nedělá nic a ani dělat nic nehodlá. Za to ví, kde co vyběhat, aby bylo na cigára a krabičák.
A pak takhle říkám i MHD ![]()
@Gina108 píše: ...... Samosebou jen ty elastické
No proto
už jsem se lekla, že se to tu zvrhává v provokaci od hubeňourů ![]()
@antikamila píše:
Já jsem socka = sociální pracovnice
Sociální pracovnice mě napadla jako první
, asi deformace…
No já si představím primárně mhd ![]()
Myslím, že to závisí na tom, jaký máš životní standard a co za standard považuješ.
Pro někoho jsou socky všichni, co si nemůžou dovolit dovču u moře v létě a v zimě v Alpách (nebo je to naopak?
). Pro mě je socka asi člověk, který nemá na zaplacení základních životních nákladů (nájem, jídlo, ošacení, boty, poplatky u lékaře)
@antikamila píše:
Já jsem socka = sociální pracovnice
taky tak ![]()
Vždycky, když se mě někdo ptá na práci, odpovím, že jsem socka a oni na mě čučí. Tak musím vysvětlovat, že ne ta socka, ale zaměstnaná socka. ![]()