Kdo je socka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
2.4.13 18:40

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dobrý téma :palec: to zas bude bitka :mrgreen:. Já slovo socka používám často a ráda :lol:. Nemá to až tak pejorativní význam, jak to asi chápeš ty, když o tom zakládáš diskuzi, prostě takový vtipný expresivní pojem. Socka je prostě nejspíš každý, záleží na situaci, v jaké se to slovo použije. Např. já jsem socka, neb jsem u móře na pláži byla naposled asi tak před 10 lety a poté, co jsem dělala pořádek ve fotoalbech jsem s hrůzou zjistila, že mé oblíbené a často používané kousky oblečení se jaksi vyskytovaly v mém šatníku již v roce 2005 ba i dříve :oops: Samosebou jen ty elastické :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.4.13 18:44
@Ali-Ali píše:
Tak to asi dost zalezi, podle toho kdo hodnoti :lol:podle nekterych jsou socky vsichni, kdo jezdi MHD a nemaji iPhone ;)

No tak jasně, Pražská MHD = socka. To taky často používám, že jedu sockou. Jenže při dnešní ceně jízdenek - nevím nevím - to prostě jsem zas já socka, že po Praze jezdím autem kde to jde neb to ve finále vyjde levněji :mrgreen:
Jo a ve Zlíně se prej říká MHD „potupák“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
2.4.13 18:54

Socka má pro mě dva významy:
1. MHD
2. obechcávač dávek

• Citovat
  • Upravit
22004
2.4.13 18:55

Slovo „socka“ beru jako synonymum pro pražskou MHD.

Vlastně ani ne proto, že bych to myslela nějak hanlivě - já nijak extra špatné zkušenosti nemám, přestože ji používám denně - ale prostě je to tak nějak vžité.

V jiném smyslu to nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
2.4.13 18:56

Já jsem socka = sociální pracovnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
2.4.13 18:58
@ivana-domca píše:
Socka - člověk na sociálních dávkách, který je zdravy, má moznosti, ale na práci nehrabne, protože nechce makat :think:

Taky to mám tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
2.4.13 18:59

Socka je člověk, co prohulí a prochlastá sociální dávky a děti obléká v sekáči. Když je něco zdarma, stojí frontu, soutěží o výhry, ochutnává zdarma ochutnávky, nemaká, nebo maká málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
2.4.13 19:00

Pro mě výraz socka taky neznamená člověk, co nemá moc peněz, ale snaží se něco dělat jak jen to jde. Je to pro mě člověk, co nedělá nic a ani dělat nic nehodlá. Za to ví, kde co vyběhat, aby bylo na cigára a krabičák.
A pak takhle říkám i MHD :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7854
2.4.13 19:00
@Gina108 píše: ...... Samosebou jen ty elastické :mrgreen:

No proto :cert: už jsem se lekla, že se to tu zvrhává v provokaci od hubeňourů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
2.4.13 19:04
@antikamila píše:

Sociální pracovnice mě napadla jako první :mrgreen:, asi deformace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.4.13 19:05

No já si představím primárně mhd :lol:

Myslím, že to závisí na tom, jaký máš životní standard a co za standard považuješ. :nevim: Pro někoho jsou socky všichni, co si nemůžou dovolit dovču u moře v létě a v zimě v Alpách (nebo je to naopak? :think: ). Pro mě je socka asi člověk, který nemá na zaplacení základních životních nákladů (nájem, jídlo, ošacení, boty, poplatky u lékaře)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
2.4.13 19:06
@antikamila píše:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
2.4.13 19:09
@antikamila píše:

taky tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
2.4.13 19:11

Vždycky, když se mě někdo ptá na práci, odpovím, že jsem socka a oni na mě čučí. Tak musím vysvětlovat, že ne ta socka, ale zaměstnaná socka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
2.4.13 19:14

Pro mne socka není nikdo, je to hnusná urážka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie