Kdo je socka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2118
2.4.13 21:47

Socka- moje paní na sociálce, socka-mhd, socka -člověk odkázanej na soc dávky pobíram rodičák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
2.4.13 21:48
@Becky00 píše:
asi jsi myslela synonymum :mavam:

stane se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831

Člověk, co nosí brýle, je socka?? Aha.. asi se půjdu zahrabat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.4.13 21:49

@dandysek tak to já taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
2.4.13 21:50

Bedary? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
2.4.13 21:52

@ivana-domca tak já střídám kontaktní čočky s brýlema, přes léto zásadně čočky, ale jako tohleto hodnocení mi přišlo dost trapný, drdol - culík nosím taky běžně, aby mě malej netahal za vlasy,..no,..koukám, jaká jsem socka neuvěřitelná teda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
2.4.13 21:56

Brýle mám taky :mrgreen: mám je ráda, čočky nechci. A jaké ted´„selebrity“ nosí brýle :lol: stačí probrouzdat nějaké módní weby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
2.4.13 21:58
@klafina123 píše:
@julie74 Třeba moje děti. Pracuji v dětském domově a moje děti děti z děcáku znají. Ví, jak se děti do děcáku mohou dostat a jak mít domov, není tak samodřejmé. Vědí, že někdo může žít na hranici života a nouze. Své hračky průběžně třídí a předáváme je dál, potřebnějším. Máme pár přátel, kteří mají děti se zdravotním postižením, i s postižením, které je neléčitelné a tudíž syn např. nebude mít svého kamaráda navždy. Syn se sám narodil se zdrav. omezením(né mentálním) a díky častým pobytům v nemocnici a s následným seznámením jak jsem psala našich známých, i pro něj není zdraví samodřejmost. Není pro něj problém se zastat spolužáka, kterému se třeba jiný spolužák směje třeba právě proto, že nemá nejnovější mobil, i když naštěstí u syna ve třídě, je tam takový rozvraceč jen jeden. A abych nezapoměla..jezdíme ještě přispívat do jednoho psího útulku. A pár maminkám tady z e-mimina občas posílám oblečení na děti. Nejsme žádní boháči, já i přítel pracujeme ve státním, ve zlatě se netopíme. Svoje děti, se snažím vychovávat tak, aby věděli, že peníze jsou potřeba, ale např. zdraví a cítění pro druhé, je v životě taky potřeba. Já prostě taková jsem od přírody, co si pamatuju, bývala jsem taková i jako dítě. Ale třeba s mojí mámou jsem s mým myšlením na štíru, protože její odpověd vždy je…a co z toho mám. Mojí odpověď…dobrý pocit, ale nechápe.

já samozřejmě jenom vybírala příklady, to ty teď taky. Ale mám vážné pochybnosti, jestli se tvé děti budou jednou snadno nad někým ofrňovat, že je socka :mavam: :mavam: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
2.4.13 22:00
@helia píše:
To by me taky zajimalo podle ceho ostatni usoudi ze je clovek socka…Ja napriklad kdyz jdu do kramu, jdu oblecen uplne obycejne casto i v zablacenych botach a vlacim zablaceny kocarek bahno pred vraty a neda se mu vyhnout) Jsem nenamalovana poradne neucesana, syn je obleceny ve vecech na ven a takhle vyrazime na obycejny nakup. Verte ze lidi na nas cumi jako na nejvetsi socky. Jenze ja jdu do kramu pro jidlo a ne se tam predvadet. Lidi jsou posledni dobou hrozne povrchni a jakmile nema clovek hypoteku, auto aspon za trista tisic,, znackove obleceni, smuky od svarowskeho (ci jak se to pise), nejnovejsi mobil, tak je socka…A od koho pak deti chytaji moresy? Preci od povrchnich rodicu…Je to hrozny tahle doba…Kamaradce sikanovali ve skole dceru, protoze nemela znackove ponozky…sila

S tím oblečením do krámu mi mluvíš z duše. U nás na vesnici se chodilo normálně v teplákách, leginách a když jsem se nastěhovala do větší (tisícové) vesnice, nemohla jsem pochopit, proč všichni chodí „svátečně“ oblečení, když jdou sto metrů pro chleba.

A k tomu, co z koho vyroste a jak kdo vychová děti - já vyrůstala v prostředí, kde ty hmotné statky nebyly důležité a jsou pro mě nedůležité i nyní a tak logicky neprahnu po nějakém obřím úspěchu a tak se to posouvá dál. Děti taky vyrůstají v rodině, kde není důležité mít značkové fusekle, když chce puberťák značkový triko, tak si ho koupí, ale tím to končí, mobily sezónně neobnovujeme. Slibuji si od toho to, že děti budou později (anebo doufám i dříve) vidět ty hodnoty člověka a smysl života v něčem jiném než je nový mobil a v pozdější době nový auto a dvacetipokojový dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.4.13 22:05

Co se tu tahle diskuze objevila, přemýšlím, kdo je pro mě socka, a usoudila jsem, že asi nikdo. Pro mě je to hlavně nadávka a slovo strašně těžko posouditelné, asi jako když někdo o někom řekne, že je blbej. Takhle taky nedokážu nikoho ohodnotit. Každej má jiná měřítka, jiné priority, které když se neshodují s hodnotami jiného, můžou vést k dojmu, že dotyčný je „socka“ nebo „blbej“, ale to spíš vypovídá o naší netoleranci než o schopnostech toho druhého.

• Citovat
  • Upravit
47759
2.4.13 22:11

@dandysek čočky jsem nikdy neměla a mít nebudu, takhle flakam nošení brýlí, natož abych se musela každé ráno hrabat v očích a nasazovat si je :lol:
A culik taky nosím běžně, přece si nebudu dělat nějaký extra účes na procházku či do krámu :roll:
Jsme my to ale socky, to je strašný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
2.4.13 22:12

@ivana-domca jj, jsme :D já si kupuju čočky měsíční, i v nich spím, když mě škrábou, tak si je jednou týdně na noc vyndám a ráno zase nasadím a je to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.4.13 23:32
@Pudloslava píše:
Ja tak oznacuji sebe
sice mame barak a auto, ale taky dost splacime, chlap nema dost prace a zijeme z ruky do huby. Z upecenyho kurete z kosti jeste delam polivku. lusteniny mame obden.ale asi by socka mel byt nekdo, kdo zije z davek - aha, my vlastne taky castecne zijem z davek, mam rodicak, takze to sedi :-)

Vidíš, dobrej nápad s těma kostma :palec: :lol: a já je dávám jen tak zbůhdarma kočce :zed: ještě z nich zkusím ten vývar :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.4.13 23:39
@julie74 píše:
Děti na malém gymnáziu (ani to není Praha) jedou na poznávací výlet v primě na konci roku na 4 denní výlet - Rakousko, Německo, Itálie a Svýcarsko, a za dva měsíce jedou na školní výlet na týden do Chorvatska. A v zimě na lyžák samozřejmě. A paní učitelka by nerada viděla, kdyby se našla nějaká socka co nepojede. A ujišťuji Vás, že opravdu jely všechny děti, kdyby si měly rodiče vzít úvěr. :mrgreen: Výchova k přepychu patrně :mrgreen: :mrgreen: takže děti opravdu nejsou rády, když jsou za socku, bože to je děsné slovo.

No právě že tohle rozhodně nebude Praha - takhle si já představuju maloměsto v tom nejhorším slova smyslu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová