Kdo je socka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
nikol.ondrášovka
2.4.13 19:16

Socka - to je zřejmě osoba která bude dřív nebo později navštívena sociální pracovnicí třeba :think:

No jednoduše řečeno, bez peněz, bez hygieny a zásad? :think:

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
2.4.13 19:16

Jo a my to teda na základce používali když byl někdo lakomý :D

• Citovat
  • Upravit
580
2.4.13 19:19

Pro bývalého byla socka ta osoba, která neměla auto dražší než za cca 200 tisíc, neměla na sobě značkové oblečení a nechodila na jídlo do restaurací. Po tom, co jsme se rozešli, jsem tedy pro něj např. socka já :roll:. Pro mě je socka člověk, který by mohl pracovat, nýbrž nepracuje, živoří někde na ubytovně, žebrá a to, co dostane, utratí za chlast a cigarety. ALE lidi, kteří makají od nevidím do nevidím za pár korun, nemají značkové věci, nemají třeba ani na nové věci, chodí obyčejně oblíkaní, nejezdí na dovolené, jí to nejlevnější jídlo za socky rozhodně nepovažuji. Každý je sice svým štěstím strůjcem, jenže někteří mají tak špatnou startovní pozici, že se prostě v životě nevyšvihnout někam výše i kdyby tiskráckráte chtěli :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
2.4.13 19:31

Já tohle slovo občas používám pro lidi-jak už se zde řeklo-,kteří by mohli pracovat, ale raději jen pobírají dávky,„chlastají“ od nevidim do nevidim, v do MHD se chodí jen ohřívat, ale díky tomu, že o sebe nepečují, je to s prominutím na poblití s nimi cestovat, tím spíš, že si já si ještě tuto cestu musím platit a díky ním, musím kolikrát vystoupit a počkat na další MHD.Pak to samé je možné použít pro ženy, které se chovají obdobně, děti „sekají“ jedno za druhým, jsou špinavé, nemyté, smradlavé, bezzubé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
2.4.13 19:33
@colafit píše:
Pod slovem socka si představuji hanlivé oznařčení sociálně slabého. Nicméně jej nepoužívám, protože nikdy nevím, kdy se sama dostanu na dno a určitě by mi nebylo milé, že jsem takto označována.To, co bylo uvedeno v příspěvcích výše, považuji za něco jiného - povaleč, vyžírka… Sociálně slabý člověk na státu nemusí parazitovat, nemá na výběr, naopak bohatý člověk na státu parazituje a nikdo by ho takto neoznačil.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
2.4.13 19:39

Socka je člověk, který smrdí už na dálku, většinou s pivem nebo cigárem v puse..neupraven ve špinavém oblečení..takže pro mě asi bezdomovec, nebo někdo, kdo využívá azylový dům a má 20dětí a nepracuje je jen na dávkách a děti jsou nezajištěny..asi tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
2.4.13 19:39

Koukám jak jsou tu všichni „hyperkorektní“ a socky jsou lidé na dávkách atp.
Z mého okolí mám zkušenost, že sockou je nazýván člověk, který není „in“ - chodí v obnošeném oblečení, které mělo svůj vrchol někde na konci minulého století, jezdí ve felicii či dokonce ve starý stodvacítce a telefonuje nějakou starou pixlou. Třebas má na účtě miliony a ti, co vypadají jako zosobněné poslední výkřiky módy žijí třeba z úvěrů, tak prostě sockou jsou pro okolí ti „ošuntělí“.
Tak mi to přijde. :think:

Když se nad tím zamyslím, pro mě sockou není nikdo, kromě tohoto příspěvku slovo socka nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.4.13 19:46

Za mého dětství se slovo socka vždycky používalo pro lidi, kteří nemají poslední výstřelky módy, takže v dnešní době bych to viděla na lidi, co jezdí v autě starším než felda, nejezdí na dovolenou, nemají značkové oblečení, každý rok nový mobil a notebook, případně tablet, ipad a xbox, takže my jsme vlastně taky takové socky :mrgreen: :mrgreen: a těžkou hlavu si z toho nedělám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
2.4.13 19:50

Předpokládám, že v tomto smyslu to používají ty děti v MŠ, ZŠ a to je opravdu hodně smutné.

@Virginia píše:
Koukám jak jsou tu všichni „hyperkorektní“ a socky jsou lidé na dávkách atp.
Z mého okolí mám zkušenost, že sockou je nazýván člověk, který není „in“ - chodí v obnošeném oblečení, které mělo svůj vrchol někde na konci minulého století, jezdí ve felicii či dokonce ve starý stodvacítce a telefonuje nějakou starou pixlou. Třebas má na účtě miliony a ti, co vypadají jako zosobněné poslední výkřiky módy žijí třeba z úvěrů, tak prostě sockou jsou pro okolí ti „ošuntělí“.
Tak mi to přijde. :think:Když se nad tím zamyslím, pro mě sockou není nikdo, kromě tohoto příspěvku slovo socka nepoužívám.
  • Citovat
  • Upravit
2677
2.4.13 19:56

Socky jsou všichni, kdo neprávem odsuzují lidi, když neznají jejich život. :mavam:
Asi lidi nemají co jiného na práci, než se starat o ostatní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
2.4.13 19:59

Slovo socka je urážka pro lidi, kteří mají hluboko do kapsy, nebo žijí z dávek a taky podle toho vypadá jejich bydlení, oblečení, auto, styl života apod.. Takhle to vnímám ve svém okolí, takhle to podle mě bere většina lidí…

Jinak puberťáci a děti berou jako socku kdekoho, kdo nemá značkový hadry, novej foun, jehož rodiče jezdí Feldou, nejezdí každý rok na hory a k moři apod…

Pro lidi, kteří čerpají všechny možné dávky od státu, veřejně se „chlubí“ tím, že mají invalidní důchod jen tak ze známosti s doktory a nemakají, používám výraz příživník.

• Citovat
  • Upravit
Reyne
2.4.13 20:00
@Leni78 píše:
Socka je člověk, co prohulí a prochlastá sociální dávky a děti obléká v sekáči. Když je něco zdarma, stojí frontu, soutěží o výhry, ochutnává zdarma ochutnávky, nemaká, nebo maká málo.

hmm, tak to jsem socka. Dětem dávám oblečení ze sekáče za celých pět káčé. Sice nehulím, nepiju…ale ten sekáč. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10726
2.4.13 20:02
@klafina123 píše:
Já tohle slovo občas používám pro lidi-jak už se zde řeklo-,kteří by mohli pracovat, ale raději jen pobírají dávky,„chlastají“ od nevidim do nevidim, v do MHD se chodí jen ohřívat, ale díky tomu, že o sebe nepečují, je to s prominutím na poblití s nimi cestovat, tím spíš, že si já si ještě tuto cestu musím platit a díky ním, musím kolikrát vystoupit a počkat na další MHD.Pak to samé je možné použít pro ženy, které se chovají obdobně, děti „sekají“ jedno za druhým, jsou špinavé, nemyté, smradlavé, bezzubé..
socka je spíš soc. případ, chudý,snaží se
to co popisuješ, je spíš asociál
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.4.13 20:09

Občas z legrace tak označím sebe, a to když vidím, jak jsou někteří rodiče ochotni dát za oblečení pro děti spoustu peněz, já kupuju v Lidlu, v Kiku, v bazarech, takže občas se označím za socku:-) (ale děti mám pěkně moderně oblečené)

Jinak je pro mě socka ten, kdo je nemytý, smradlavý, ve špinavém oblečení…jsou lidé, kteří jsou na pracáku, ale dokážou vyjít s tím málem, jsou čistě oblečení, to pro mě socky nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.4.13 20:11

@nety78 přesně tak, taky jsem socka.. děti mají oblečení ze sekáče, já nakupuju u ťamanů a v kauflandu ochutnávám drahé sýry v ochutnávce :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová