Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě, kdo je pro Vás socka? Jak na tom lidi musí být, aby je ostatní označovali za socku ![]()
Všimla jsem si, že tenhle výraz se tady vyskytuje celkem často a tak by mě zajímalo, jaký na to máte názor.
Kamarádka co učí ve školce, byla v šoku, že už tenhle výraz zaznamenala i u tak malých dětí.
Já to slovo nepoužívám, tak nevím a jinak u dětí ve školce jsem zaznamenala daleko horší slova
Socka - sociální případ? Špatná výchova a nezajištění dětí, nezodpovědnost, bezdomovec?? Tohle si pod slovem socka představím já
![]()
Socka je pro me kazdy kdo se snazi ocutat stat na davkach. Kazdy kdo ma zdrave ruce (tedy myslim ze je zdravy) a sedi na pracaku. kazdy kdo fnuka s cigarem u huby ze nema penize
Tak to asi dost zalezi, podle toho kdo hodnoti ![]()
podle nekterych jsou socky vsichni, kdo jezdi MHD a nemaji iPhone ![]()
Teda ve školce to je drsný. My říkali ve škole tuším až v 7.třídě že jedna holka je socka. Měla mastné neupravené vlasy smrděla a nosila furt ty samé hadry.Ted v dospělosti je pro mě socka-ožrala co chlastá, nemá prachy, krade atd.
Pod pojmem „socka“ si představím veřejnou dopravu. A to fakt.
Za socky povauju lidi kteří nemakají(dlouhodobě) a ANI NECHTĚJI prostě je ta jejich situace nijak nežere a nehodlají s ní nic dělat, je jim jedno, že žijí v bordelu atd… Myslím, že říkat vyloženě socka někomu kdo nevydělává hodně nebo se momentálně dostal do blbé situace a snaží se z ní vyhrabat je zlé.
@-Sára píše:
Teda ve školce to je drsný. My říkali ve škole tuším až v 7.třídě že jedna holka je socka. Měla mastné neupravené vlasy smrděla a nosila furt ty samé hadry.Ted v dospělosti je pro mě socka-ožrala co chlastá, nemá prachy, krade atd.
No právě, já taky koukám, jak 5 leté dítě příjde na to, že jiné dítě, které třeba nemá tak pěkné oblečení je socka? No jedině, že to slyší doma.
Ale ještě víc mě to točí u dospělých, byla tu jedna diskuze kde zakladatelka hodnotila nějákou početnou rodinu podle vzhledu a hned je označila za socky.
Tak by mě právě zajímalo, kde je u většiny ta hranice, kdy podle vzhledu a majetku někoho označí za socku ![]()
Socka - představím si lidi co nemají peníze
Ale rozhodně to slovo teda doma nepoužíváme, je to hanlivý. A že to říkají děti ve školce
Tak to je síla teda.
Socka - člověk na sociálních dávkách, který je zdravy, má moznosti, ale na práci nehrabne, protože nechce makat ![]()
@Timinka píše:
Socka je pro me kazdy kdo se snazi ocutat stat na davkach. Kazdy kdo ma zdrave ruce (tedy myslim ze je zdravy) a sedi na pracaku. kazdy kdo fnuka s cigarem u huby ze nema penize
Pod slovem socka si představuji hanlivé oznařčení sociálně slabého. Nicméně jej nepoužívám, protože nikdy nevím, kdy se sama dostanu na dno a určitě by mi nebylo milé, že jsem takto označována.
To, co bylo uvedeno v příspěvcích výše, považuji za něco jiného - povaleč, vyžírka… Sociálně slabý člověk na státu nemusí parazitovat, nemá na výběr, naopak bohatý člověk na státu parazituje a nikdo by ho takto neoznačil.
@ivana-domca píše:
Socka - člověk na sociálních dávkách, který je zdravy, má moznosti, ale na práci nehrabne, protože nechce makat
Tak, přesnětohle si představím i já ![]()