Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivana-domca píše:
@Pudloslava tak já slovo socka taky nepoužívám, ale znám pár takových o kterých si myslím své, na hlas nic nevyslovuji, za prvé nevím kdy mě starší dítko může slyšet, to má uši a oči všude a za druhé co je mi do lidí, každý svého štěstí strůjce
v tom souhlasim - taky si vic davam pozor na hubu. postrehy o sousedech si sdelujeme zasadne v nepritomnosti deti (jako treba „neodpovedeli mi na pozdrav“ a pod. - abys nemyslela, ze drbu)
Slovo socka nepoužívám, u nás se používal „socka bus“ (autobus zdarma, co jezdil do nákupních center, a byl velice často zneužíván jako mhd
).
Jinak mám pocit, že si to děláme sami, jak se chováme, mluvíme před dětma… Děti už od miminka sladění v oblečení od Nextu (nejlíp poslední kolekce), Gap apod. Maminky se předhánějí v tom, jak dokonale děti vystajlují, nakupují obnošené oblečení, ale hlavně, že je to vyhlášený NEXT! Na cvičení s dětmi si maminky vykládají o dovolených, kdo kam jede k moři, kdo nejede, tak není in. Už v té školce je vidět, jací jsou rodiče, děti je jenom kopírují. Taky máme ve třídě jednoho chlapečka trochu jednodušších rodičů, kluk se neustále vychloubá před ostatními, jaké má skvělé adidas tenisky (můj pětiletý syn ani neví, co to je Adidas), jak mu tatínek koupil novou čtyřkolku, dvdčko, hry na pc atd. Otec ho poslouchá a ještě se stupidně usmívá, jak oni jsou skvělí. Snažíme se našim dětem vštípit, že důležitější než hry na pc jsou společné zážitky, výlety, lyžování, ale je mi jasné, že časem ocení spíše ty materiální věci
.
@sunnyho.motylek a my čekáme třetí ![]()
Některý lidi si fakt nevidí do pusy ![]()
Když na to mají, tak ať svým dětem koupí nové a značkové, ale ať neurazi jiné slušné lidi, které se o své děti starají ![]()
To by me taky zajimalo podle ceho ostatni usoudi ze je clovek socka…Ja napriklad kdyz jdu do kramu, jdu oblecen uplne obycejne casto i v zablacenych botach a vlacim zablaceny kocarek bahno pred vraty a neda se mu vyhnout) Jsem nenamalovana poradne neucesana, syn je obleceny ve vecech na ven a takhle vyrazime na obycejny nakup. Verte ze lidi na nas cumi jako na nejvetsi socky. Jenze ja jdu do kramu pro jidlo a ne se tam predvadet. Lidi jsou posledni dobou hrozne povrchni a jakmile nema clovek hypoteku, auto aspon za trista tisic,, znackove obleceni, smuky od svarowskeho (ci jak se to pise), nejnovejsi mobil, tak je socka…A od koho pak deti chytaji moresy? Preci od povrchnich rodicu…Je to hrozny tahle doba…Kamaradce sikanovali ve skole dceru, protoze nemela znackove ponozky…sila
@julie74 Třeba moje děti. Pracuji v dětském domově a moje děti děti z děcáku znají. Ví, jak se děti do děcáku mohou dostat a jak mít domov, není tak samodřejmé. Vědí, že někdo může žít na hranici života a nouze. Své hračky průběžně třídí a předáváme je dál, potřebnějším. Máme pár přátel, kteří mají děti se zdravotním postižením, i s postižením, které je neléčitelné a tudíž syn např. nebude mít svého kamaráda navždy. Syn se sám narodil se zdrav. omezením(né mentálním) a díky častým pobytům v nemocnici a s následným seznámením jak jsem psala našich známých, i pro něj není zdraví samodřejmost. Není pro něj problém se zastat spolužáka, kterému se třeba jiný spolužák směje třeba právě proto, že nemá nejnovější mobil, i když naštěstí u syna ve třídě, je tam takový rozvraceč jen jeden. A abych nezapoměla..jezdíme ještě přispívat do jednoho psího útulku. A pár maminkám tady z e-mimina občas posílám oblečení na děti. Nejsme žádní boháči, já i přítel pracujeme ve státním, ve zlatě se netopíme. Svoje děti, se snažím vychovávat tak, aby věděli, že peníze jsou potřeba, ale např. zdraví a cítění pro druhé, je v životě taky potřeba. Já prostě taková jsem od přírody, co si pamatuju, bývala jsem taková i jako dítě. Ale třeba s mojí mámou jsem s mým myšlením na štíru, protože její odpověd vždy je…a co z toho mám. Mojí odpověď…dobrý pocit, ale nechápe.
Pod pojmem socka si představím někoho, kdo chodí v obnošených zastaralých šatech (nemusí to být sekáč, v sekáči se dá sehnat pěkný oblečení a ve značkovym mají kolikrát hnus, takže původ šatů je mi jedno, hodnotím podle toho, jak to vypadá), kdo o sebe příliš nedbá (třeba mastný vlasy, drdol, brejle, špinavý nehty a beďary, sexy to kombinace), kdo neustále mluví o tom, kde je co drahý a tak podobně, víc mě te´d nenapadá. Nepřipadá mi to jako urážlivý výraz
dnešní doba je nějak vztahovačná ![]()
@Pudloslava píše:jo a socka je taky synonimum pro MHD
asi jsi myslela synonymum ![]()
Socka- moje paní na sociálce, socka-mhd, socka -člověk odkázanej na soc dávky pobíram rodičák ![]()
Člověk, co nosí brýle, je socka?? Aha.. asi se půjdu zahrabat ![]()