Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sunnyho.motylek píše:
@claire91 S tímhle by se mělo něco dělat to je hrozný blbá socka![]()
![]()
![]()
Kéž by to šlo. Já vždycky myslela, že mají těm dětem pomáhat.
@sunnyho.motylek píše:
@Wennulka To je hrozný, a co s tím něco dělat?
jenže co s tím dělat?? většinou když to nahlásíte, tak sociálka stejně nic neudělá, řeknou že lepší nějaká máma než žádná,
@Timinka píše:
Socka je pro me kazdy kdo se snazi ocutat stat na davkach. Kazdy kdo ma zdrave ruce (tedy myslim ze je zdravy) a sedi na pracaku. kazdy kdo fnuka s cigarem u huby ze nema penize
To je rozporuplné.
Já jsem na pracáku, doma mám 3,5 letého syna, kterého mi nevzali minulý rok do školky.
A jak ráda bych šla do práce, jenže pro mě, zatím, není. Žádám poloviční úvazek. ![]()
@Timinka píše:
Socka je pro me kazdy kdo se snazi ocutat stat na davkach. Kazdy kdo ma zdrave ruce (tedy myslim ze je zdravy) a sedi na pracaku. kazdy kdo fnuka s cigarem u huby ze nema penize
dobre napsane take si to myslim
@Wennulka píše:
Ze jsou to fetaci, ale detem nic nehrozi a staraji se o ne. I to je mozny.
stejne nechapu i kdyby mely doma sebe lip uklizeno decko s drogama nesmi prijit do styku ani rodicema zavislakama dyt muzou cokoliv chytit..muze se neco stat az budou nafetovany..divny socialna by je mela odebrat at decka miluji jak chteji kdyby je tak milovaly nebraly by drogy ![]()
Pro mě je socka člověk, který si hraje na něco lepšího než ostatní, ale neskutečně lpí na každé koruně. Např. když se u nás doma griluje, každý donese něco a nikdo neřeší, jestli toho snědl nebo vypil víc než co odpovídá finanční hodnotě toho, co přinesl. V sobotu u nás byla jedna kamarádka, která řešila jestli zůstalo nebo nezůstalo něco z 10 housek, které přinesla a málem nás s mým přítelem obvinila, že jsme jí snědli její sýr a vypili její víno. A není na tom přitom nijak zvláště ekonomicky špatně. To je u mě skutečná socka. Ne člověk, který nemá peníze, ale „křupan“, který nemá špetku soudnosti a společenského taktu. Žiju sice také z dávek, ale chovat se takto, hanba by mě fackovala.
@julie74 píše:
Děti na malém gymnáziu (ani to není Praha) jedou na poznávací výlet v primě na konci roku na 4 denní výlet - Rakousko, Německo, Itálie a Svýcarsko, a za dva měsíce jedou na školní výlet na týden do Chorvatska. A v zimě na lyžák samozřejmě. A paní učitelka by nerada viděla, kdyby se našla nějaká socka co nepojede. A ujišťuji Vás, že opravdu jely všechny děti, kdyby si měly rodiče vzít úvěr.Výchova k přepychu patrně
![]()
takže děti opravdu nejsou rády, když jsou za socku, bože to je děsné slovo.
panebože…nějaké soukromé gymnázium? Já vůbec netuším, kde bych na takové výlety pro dítě brala a to si zas tak špatně nežiju…také jsem učila a výlety jsme s kolegyněmi a s vedením vybíraly vždy citlivě a hlavně co nejlevněji, aby i chudší děti mohly jet…a vždycky jsme říkaly-svačiny s sebou, protože nám bylo jasné, že ne všichni rodiče mají lováky, aby mohly dětičky na obídek do reštyky
velice snadno by vznikla situace, že bohatší děti by si debužírovaly v restauračce a chudší seděly venku se svačinou a byly za „socky“.Navíc, já bych v tomto maminky chápala, raději ušetřím a dám svačinu z domu (zdravou - v rámci možností),než nechat dítěti peníze, ať se jde nacpat někde bůhví čím ![]()
Jako socka si připadám momentálně já. jsem v kolektivu v práci na nejnižší pozici (i platově),přestože mám VŠ vzdělání, kolegové jezdí na výlety mauricius, thajsko, atd.-každý rok a já jsem ráda, že ušetřím na itálii nebo chorvatsko, popř. v zimě na hory. nicméně, doufám, že už brzo půjdu pryč, takže si to nějak moc nezabírám
právě kvůli nízkým financím chci odejít… ![]()
Myslím, že tohle není třeba řešit, pokud nemáš miliardy tak se vždy najde někdo pro koho budeš socka, otázka je jestli to je nějak jako směroplatné
Mě by zajímalo kdy to slovo vzniklo, pohybovala jsem se léta jen mezi studenty VŠ a poprvé jsem to slyšela až v přítelově rodině resp. té části bez vzdělání. Podle mě ho ve smyslu osoby s nižší životní úrovní používají jen docky (d od slova dno příp. duševní mrzák), není normální škatulkovat lidi na základě jejich příjmu. Já ho nepoužívám nikdy a když to od někoho slyším tak vím, že to je člověk s úplně diametrálně odlišným žebříčkem hodnot a nenavazuju s ním bližší vztahy.