Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@andelka111 píše:
Sranda vid, mě to příjde hrozně sympatický
Pro mě má slovo socka několik různých významů…
je to sociální pracovnice
je to MHD (nevim, kde sem ten výraz vzala, nicméně se ujal, mmch taky s ní jezdím)
a pak je to osoba, co se radši bude flákat po hospodách na soc. dávkách, než aby si sehnala nějakou práci a živila se sama…mám takovou známou, se dvěma dětma „žebrá“ po kamarádech o pětistovku do „výplaty“, aby měly děti na jogurt a za hodinu ji potkáš v hospodě u čtvrtýho piva, čtyřletý děti zamčený doma v bytě ![]()
no a občas si připadám jako socka já, minimálně se na mě tak leckdo kouká, páč i když vyděláme s přítelem dohromady pomálu 40 tisíc, tak jedem z výplaty do výplaty, nový oblečení sem si nekoupila asi tak pět let, malý zásadně věci ze sekáče a o dovolené si můžem nechat zdát…ale zase budeme mít dluhy splacené o pěkných pár let dříve…
Jo a mám silně sockoidně vypadající kočárek
, má vyšisované barvy a vypadá to dost bezdomovecky
, je to asi 8 let starý model Hoco Big foot, ale luxusně se s ním jezdí, je takový bytelný a ty kola
můžu s ním chodit pekelně rychle ![]()
Něco jako auto s nadupaným motorem, ale zvenku vypadající trochu odraně
@tessy píše:
Jo a mám silně sockoidně vypadající kočárek![]()
, má vyšisované barvy a vypadá to dost bezdomovecky
, je to asi 8 let starý model Hoco Big foot, ale luxusně se s ním jezdí, je takový bytelný a ty kola
můžu s ním chodit pekelně rychle
Něco jako auto s nadupaným motorem, ale zvenku vypadající trochu odraně
pche, ja mam dokonce kocarek od popelnice
deltim travel, byl jak novej a na vylety nema konkurenci
Běžně se socka používá pro MHD… vesměs se to používá pro výraz,,jedeme sockou,, ale v poslední době MHD je skutečně pro bohaté lidi, když sečtu cenu jízdenky a čas, který v tom strávím, připočítám to, že stojím, v letě je v tom horko jak kráva, plno smradlavých lidí, tak MHD je výsadou boháčů..
Šiš holky co blbnete?
Nepsala jsem, že ten, kdo vypadá „normálně“- boože teď mě zas budou sjíždět za to, co je definice normálně
- a má k tomu jen brejle, vypadá jak socka. Psala jsem kombinace brejle, beďary, mastný vlasy, hadry a tak dál, jako že v tomto smyslu- a netřeba se chytat každýho slova jako ho.no košile
Třeba já když se cítím blbě, jako že by o mě nikdo neopřel koště, tak tomu říkám brejle-drdol-mastný vlas a nemusím mít zrovna to všechno, prostě jako že v tom smyslu. Takže kdo chce pochopil, kdo chce dál rýpat, nechť rýpe, neb každý máme své úchylky a tím je to pro mě vyřízený. Urazit jsem nikoho nemínila, protože už jsem psala, že pojem socka neberu jako nadávku. amen
@Leni78 píše:
@tessy Kočárek co vypadá bezdomovecky? Tak to bych nesnesla.
náhodou Dado - je to cca dva roky, na Aukru jsem koupila kočárek za korunu. Starší Trend line - prostorný, krásně houpací. Jelikož moje holky kočárky milují, dostaly ho jen tak pro panenky, ale občas jsem v něm vezla i tříleťáka. Ač pro někoho sockoidní, za mě to byl nej kočárek ![]()
@Pudloslava píše:
pche, ja mam dokonce kocarek od popelnice
Hoco vozí páté dítě a technicky je super, jenom je prostě vyšisovaný, ted´jsem ho celý vydrhla a vydezifikovala, o to je vyšisovanější. Je fakt že většinou jezdím s Philem, který je jak nový.
Ono to bylo proto, že jsem chodila pracovat do baráku na Smíchově, kde nebyl výtah a pohybovali se tam dost cikáni a nemohla jsem ho tahat ručně po schodech do 5. patra, nechávala jsem ho tam dole u schodů, tak aby mi ho nikdo neukradl.
Kamarádce ukradli v činžáku na Žižkově zamknutý kočárek z chodby. Mnohem větší „šmejd“, byl jako nový, po jednom dítěti takže dobře vypadal.
Pro mě je socka Ornela
chce jen milionáře ![]()
ne fakt tahle duiskuze je trochu ujetá, aspoň jsem se zasmála, pro nás byli socky sousedi…celý rok v jednom oblečení, děti neznaly jak chutnaj bonbóny, neměli ani telku doma, když jsme na pískovišti daly něco dětem, tak jsme pokaždé přinesly i jejich dětem…mysleli jsme že jsou opravdu chudí…no rok s rokem a tatík přifrčel s novým autem, ještě mu ukapávala snad i barva z kapoty
a pak kdo je socka
Taky nemáme televizi
a to nám jich nabízeli asi osm
![]()
V nové Betynce je úvodník šéfredaktorky na toto téma
že vídá rodiče v nových autech s krásným barákem mají děti oblečené ve starším oblečení a že do dětí investice potřeba. Ona tu investici halt vidí v novém značkovém oblečení
, má totiž tři holky, tak jí to asi přijde důležité. Mně nové značkové oblečení nejdůležitější investice do dětí nepřipadá ![]()
Značkové oblečení pro děti??? no fuj, k čemu vyhazovat peníze, na jak dlouho?? Třeba dupačky za 4 tisíce..ta je dobrá, do školy měly novější oblečení, nevím jestli něco bylo značkové, ale spíš ne, na ven jsem kupovala v sekáčích, někdy dědily po sobě.
Pro me je socka treba zenska co bydli vedle v baraku.Dve deti ma v detskym domove a ted se ji narodilo treti. Strida chlapy jako ponozky, nepracuje, bydli na ubytovne a kdyz ji potkam tak je mi blbe. Modry stiny, mastny vlasy, spinavej kocarek.Jela se mnou autobusem a jak hazela s tim kocarkem, div ta mala asi 5 tydeni nevypadla
pak vystoupila, zapalila si a cigaretu polozila na boudu kocarku. Nerekne ani dekuju kdyz ji clovek pomuze s kocarkem z autobusu.Dole v kosiku mela lahvace.To je pro me socka ![]()