Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nespím, protože jsem se vzbudil- o půl sedmé. Někdy mě vzbudí Anička, dnes jsem jí vzbudil já. Mám, bohužel, budík v hlavě, ve čtvrt na šest vstáváme do školky, do práce. ![]()
@mrav píše:
Nespím, protože jsem se vzbudil- o půl sedmé. Někdy mě vzbudí Anička, dnes jsem jí vzbudil já. Mám, bohužel, budík v hlavě, ve čtvrt na šest vstáváme do školky, do práce.
Tak teď musíš být na OČR nebo pracuješ z domu? ![]()
@Russet píše:
Tak teď musíš být na OČR nebo pracuješ z domu?
Jsem s malou doma. Už je to dlouhé. ![]()
Uvědomuji si, že to není rada těm, co mají atypickou potřebu spánku.
Pro takové obyčejné noční sovy jako já je to ale aplikovatelné. Nebyla jsem schopná spát, vypnout, vzhůru do dvou tří ráno i bez zívání. Myslela jsem si, že to tak mám od mala, vždycky byl problém se spánkem. Vysadila jsem vše co v sobě obsahuje tein nebo kofein, zásadně bez kofeinu a hodně se to srovnalo. Pila jsem přitom jen třeba jeden sáček na litr vody, a za den si dala třeba dva ty sáčky tzn. naprosté minimum. Kafe jsem si dávala ob den. Občas sklenka kofoly. Nějak se to nasčítalo a to tělo odmítalo jít spát.
Teď si tedy dávám čaj bez teinu (černý miluji, nějak se mi nechce chodit k jiným), kafe bez kofeinu.
Stále je to tak, že se zapnu k večeru (pracuji zásadně večer, přes den lítám a vyřizuji), ale už mohu jít spát.
Třeba někomu pomůže, že i taková troška má na tělo velký vliv.
@mrav
Mam to stejne. Prestoze muzu spat dyl, tak se probudim 6:15 +- par minut, tak vstavame bezne.
Budik mam vypnuty, ale telo je naprogramovane.
Kdyz mam vstavat do prace, tak mrcim, ze ten otrava budi, kdyz muzu spat, tak se probudim automaticky.
@Kelsey ja bych mohla spát pořád, ale někdy to holt nejde tak jsem pak protivná přes den