Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8138
21.12.15 14:09
@megoska píše:
Holky megí dostává granule třikrát denně.. přemýšlím, že po vánocích bych ji naučila na dvakrát denně..máte nějáke zkušenosti? mám ji prostě ty tři dávky rozdělit do dvou a dávat ji dvakrát? nebo ji mám nato nějak připravit??

Zachovej denní dávkování a klidně ji to dej jen do dvou dávek. Možná bude trochu zmatená v době její obvyklé třetí dávky, ale ona se to naučí a zvládne, neboj. Žádná příprava není nutná ;)
Já dávám dospělým psům také 2 dávky - jednu ráno, než odcházím do práce, druhou po večerním venčením, když už jsou v klidu. Večer mě náš ričoun upozorňuje, že je čas na venčení…protože ví, že pak bude bašta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
21.12.15 14:14

@hrubik: pokud ten průjem je jen nárazový, zkusila bych normálně dát další dávku žrádla. Když by průjem trval, nasadit dietu - klidně i celý den nic. Což je pro naše psy utrpení a ričoun je schopný pak zvracet pro změnu z hladu. Takže já vynechám jen jednu dávku a místo další dostanou rýži. Suchou. Když se průjem zlepšuje, dostanou další den rýži s kuřecím masem. Kup si od veterináře pastu Probican, dávám ji, když mají průjem. Upravuje střevní mikrofloru (mimo jiné). Dávkování je tam napsané (já si udělám permanent fixem čárku, abych věděla, jak točím…pochopíš, až to uvidíš). Pokud by průjem stále přetrvával, objevila se krev, byly bolesti, přidalo se zvracení nebo tak něco, je to na veterináře.
Jestli to má spojitost s tabletou na odčervení se neodvažuji soudit, zeptala bych se veta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.12.15 14:20

Ahoj,
mám pětiměsíční holčičku border colii, jak jsem tady četla tak mam taky stejnýho blázna jako všichi..za klacek nebo házení míčku by šla na kraj světa..máme jí venku, ale když chce dovniř tak tam s námi je. chodíme na cvičák, moc jí to jěště nejde, s vodítkem není kamarádka má radši volnost, po lese by mohla lítat x hodin. nevyměnila bych jí za nic na světě, ale je opravdu časově náročná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
21.12.15 14:54
@zolik18 píše:
Ahoj,
mám pětiměsíční holčičku border colii, jak jsem tady četla tak mam taky stejnýho blázna jako všichi..za klacek nebo házení míčku by šla na kraj světa..máme jí venku, ale když chce dovniř tak tam s námi je. chodíme na cvičák, moc jí to jěště nejde, s vodítkem není kamarádka má radši volnost, po lese by mohla lítat x hodin. nevyměnila bych jí za nic na světě, ale je opravdu časově náročná…

Vítej mezi borderkáři :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.12.15 16:28

@Kissie9 Zatím to byla nárazovka ten průjem, tak uvidíme, každopádně rady v případě krize vyzkouším. Jako vždy díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.12.15 16:33
@zolik18 píše:
Ahoj,

Ahoj, také tě tu vítám :) Super, že přibyl další člověk na pokec a výměnu zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.12.15 17:01

Jj aspoň si můžu přijít sem pro radu. v mém okolí ji nikdo nemá. tak jedno foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.12.15 17:33

@zolik18 Ta je krásná! :) Jaké má jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.12.15 17:49

Jmenuje se Amy, vyslovujeme ejmy.je to ale hrozná koza.po baráku máme vše zničeny, prekousany, záhony vyhrabany..no snad to přejde. :D. jó a když prijdem zvenku tak vypadá takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.12.15 18:25

A když uz jsem tedy ten člen, : :) chtěla jsem se zeptat jak často vám pejsek žere? dřív mi jedla i pětkrát za den ale teď stěží dvakrát. dávám ji jen granule. hubena není, ale myslím si ze je to málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
21.12.15 20:33

Mě přestal borderák žrát zhruba v roce..do té doby vypadal že by mi sežral na posezení celý pytel…a teď jsem ráda, když se uvolí sežrat aspon jednu porci denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.12.15 22:40
@zolik18 píše:
Jmenuje se Amy, vyslovujeme ejmy.je to ale hrozná koza.po baráku máme vše zničeny, prekousany, záhony vyhrabany..no snad to přejde. :D. jó a když prijdem zvenku tak vypadá takhle

Krásný jméno ;) A pěkná špindíra, když přijdete z venku :mrgreen: U nás je to totéž v bledě modrým, ale zatím jsme pořádné výlety do přírody nepodnikli, až po 3.očkování se chystáme pořádně venku zašpinit :mrgreen:

Jinak k tomu jídlu, náš Balto je zatím při chuti a baští 4× denně a klidně by si dal i nášup 8) A hlásím že je po průjmu, byla to evidentně jen jednorázovka. Ale docela jsem se bála, jestli není nemocnej, protože byl dneska nějakej moc hodnej :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
22.12.15 06:14
@zolik18 píše:
A když uz jsem tedy ten člen, : :) chtěla jsem se zeptat jak často vám pejsek žere? dřív mi jedla i pětkrát za den ale teď stěží dvakrát. dávám ji jen granule. hubena není, ale myslím si ze je to málo..
Čím krmíš? Denní doporučenou dávku dodržuješ? Neprokrmuješ moc pamlsky?
Pokud krmíš správně, měl by ti pes sežrat to, co má v misce do 5-10 minut. Můžeš zkusit vynechat jednu dávku a když se ti bude rýpat i v druhé, jinak je pes OK a veselý, pouvažovala bych o změně granulí…a aktivitě psa.
Jinak je pes při chuti, když má hodně pohybu a je vylítaný, jinak, když den třeba trávil v klidu.
Ale ani mým psům nechutnaly všechny granule, co jsem jim nabídla. A to třeba ani ze superprémiových řad :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.12.15 06:56

@Kissie9 krmim nativia granule, ale uz taky uvažuji o změně..je pravda ze pamlsky dávám denně..protože ji pořád něco ucim..vylitana je za celý den dost. máme ji na zahradě a dvakrát denně s ni chodím ještě do lesa nebo na šachtu..je pravda ze včera jsem ji polila granule vyvarem a to uz se neupejpala :).a čím krmis ty? co chutná pejskovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
22.12.15 10:46

@zolik18 My krmíme Brit care, měl to tak od chovatelky a chutná mu, takže asi zatím měnit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný