Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zolik18 píše:
Ty jo ja dávám v půl pátý když přijdeme z venku…zkoušela jsem taky ještě kolem osmy ale zůstalo to tam do rána. Amy ji jen dvakrát denně. asi ji to stačí…samozřejmě mezitím přes den nějaký pamlsek..holky kolik je Baltovi a Megi?
Pokud ti žrádlo nesežere do 10 minut, vem jí misku, nenechávej jí jídlo k dipozici. Někteří psi jedí pomaleji, takže když má po 10 minutách stále hlavu v misce a žere, tak jí o pochopitelně neber z pod čumáku, počkej, až dojí. Ale jakmile nemá o jídlo zájem, sebrat.
Jj to ja ji seberu. právě ji dávám jen dvakrát denně, pac jsem vypozorovala že už pak nic nechce..
Už dávám, megí taky dvakrát, ale dávala jsem večerní dávku moc brzo… ráno někdy zvracela, jinak se někdo ptal MEGÍ bude mít 7 měsícu
jo jakmile vidím, že zkouší se vtom tzv. nimrat, že odejde od misky a jde si hrát tak ji misku beru.. tož asi nemá hlad když si jde hrát..
@megoska co všechno umi uz megi? koupila jsem si taky tu encyklopedii a když to tak čtu jak její pejsci uz uměli ve čtyřech měsících skoro vše..tak to jsme asi trochu pozadu
.jinak my ted trenujem povel zustan a to mi dává zabrat..
My jsme taky pozadu, taky záleží na tom kolik má člověk času
umí sedni, lehni, dej pac druhou pac, ke mě a toč na pravou stranu, zůstan trénuju jako čekej, zastavujeme se u každé cesty a musí čekat..když je na volno na polní cestě musí čekat u zatáčky, ale když treénuji venku na poli tak se vzdálím zatím asi pět metrů více ne..
,ted mám jiný problém doma ji naučím cokoliv, ale venku dovádí nevím jak ji mám naučit se soustředit(venku)..
někdo radu?
No a jsem zapoměla ted je její první sníh… furt se vněm dlube, olizuje.. více čichá bo nic nemůže najít, ted to chce více trpělivosti
někdy jejak trdlo v tom sněhu moc se ji líbí no a poprvé to bylo lítala tam a zpět a to po aportování a dlouhé procházce, prostě úplně nabrala sil a užívala si sníh.. ![]()
@zolik18 píše:
Ty jo ja dávám v půl pátý když přijdeme z venku…zkoušela jsem taky ještě kolem osmy ale zůstalo to tam do rána. Amy ji jen dvakrát denně. asi ji to stačí…samozřejmě mezitím přes den nějaký pamlsek..holky kolik je Baltovi a Megi?
Balto má 3 měsíce a jeden den přesně ![]()
Jinak Balto je taky paf z nového sněhu a hrozně si ho užívá
Venku je na volno jen na zahradě a to trénujeme hlavně ke mně a pokud nečuchá něco extra zajímavého, tak přijde. Jinak umí sedni (už i na povel řekla bych), lehni (to spíš nabízí sám při klikrtréninku, 100% na povel to ještě není), dává pac (naučil ho syn - ale nerozlišuje zatím pravou a levou) a trénujeme doma zůstaň. Takže pomalu polehoučku se něco učíme, jak je čas a chuť. Hlavně toho vopičáka chlupatýho musím naučit nekousat, protože to je náš věčný boj ![]()
@hrubik megí kouše do tedka, ale hlavně chlapa já se nenechala, když mě kousla přestala jsem si sní hrát..,ale tež to někdy zkusí..
Tak to toho umí docela dost megi.bych řekla..i malej balto
s tim venkem to mame stejny..doma kdyz ji trenuju na zahradě tak musím schovat všechny hračky ale venku klacky neschovam..amy je ujeta na klacky a my chodíme většinu do lesa..takže taky problém trénink venku mimo domov..s kousanim problém nemáme..odnaucila se to rychle..kouše si jen svoje hračky. ![]()
@megoska píše:
@hrubik megí kouše do tedka, ale hlavně chlapa já se nenechala, když mě kousla přestala jsem si sní hrát..,ale tež to někdy zkusí..
My musíme fakt přitvrdit a HNED ukončit hru, protože on pořád kouše a vadí mi to víc a víc. Taky ho musím naučit aby neskákal na lidi, protože on je hrozně společenskej a s každým na ulici se vítá a skáče a hlavně děti miluje, ale bohužel jim občas dá „kousavou pusu“ a to je blbý, protože to těma jehličkama bolí, ikdyž nestiskne, ale já mám samo strach ho pak k cizím dětem pustit ![]()
A Megi kouše jako v rámci hry? Ale když už je přezubená tak to aspoň bolí míň? Ty jehličky jsou totiž děs ![]()
@zolik18 píše:
Tak to toho umí docela dost megi.bych řekla..i malej baltos tim venkem to mame stejny..doma kdyz ji trenuju na zahradě tak musím schovat všechny hračky ale venku klacky neschovam..amy je ujeta na klacky a my chodíme většinu do lesa..takže taky problém trénink venku mimo domov..s kousanim problém nemáme..odnaucila se to rychle..kouše si jen svoje hračky.
Tak to závidím s tím kousáním. My jsme to na začátku podcenili a furt jsme si říkali, že je to přece štěně. Takže to má dost zažitý, že kousat do ruk se může ![]()
@hrubik píše:
Tak to závidím s tím kousáním. My jsme to na začátku podcenili a furt jsme si říkali, že je to přece štěně. Takže to má dost zažitý, že kousat do ruk se může
Ještě pořád s tím bojujete?
Ho nesmí nechat ani děti. Žádné kousací hry s rukama, žádné provokování rukama. Musíte být důslední všichni. Měl by sice z toho postupně vyrůst, ale pracujte na tom, buď rázná, stručná.
Holky myslím, že je to i v té knížce pes do člověka nesmí kousat, může si tak vytvořit aji agresivitu..doufám, že to nebyla jiná knížka.. jinak chlap taky říkal, je to štěně, je to štěně do tedka mu vyjíždí po nohavicích minule mu vyzlekla aji rukavici s ruky, ke mě si to nedovolí vždycky jsem se zastavila a čekala až se uklidní.. no už totolik nebolí ale zuby ji furt rostou má udělaný jeden špalík ten může kousat, a pelíšek si rozkousla tak má deku ve velké postýlce pro panenky a tu si taky kouše, no je její tak at si kouše, ale jinak doma žádný nábytek ani gauč nekouše..taky když je sama není po celém bytě.. ale ztráty jsou a to dva deštníky, stovka a nabíječka, to je taky naše neopatrnost,..ale všímam si, že nabíječka a dráty už jhinezajímaj…
jinak stím co umí, někdy ji to taky musím opakovat třikrát a jindy hned všechno na poprvé,..
asi je náladová.. ![]()
@Kissie9 píše:
Ještě pořád s tím bojujete?Ho nesmí nechat ani děti. Žádné kousací hry s rukama, žádné provokování rukama. Musíte být důslední všichni. Měl by sice z toho postupně vyrůst, ale pracujte na tom, buď rázná, stručná.
Jj, pořád
On to dělá hlavně u té hry. Jak je rozdováděnej, tak ikdyž řekneme ne a otočíme se k němu zády, tak klidně chňapne po noze. Beru to, že je to jeho „pojď si hrát“ ale nelíbí se nám to, dost to bolí a máme všechno rozkousaný - díry v nohavicích, tričkách atd. On to dělá i u toho hraní s uzlem nebo aportování. Jakmile nehodím hned, jde po rukách. Děláme vše, aby přestal, ukončujeme hru a čekáme než se zklidní, sedne si a čeká, než se mu aport hodí. Ale příště to udělá klidně zas. Asi to chce hodně trpělivosti a čas, doufám.