Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
28.12.15 08:53

Ahojte všichni. hrubik mám dvě děti jedenáct a čtrnáct. ty na me prdi. cokoliv jim řeknu tak je problém..no pubertacky :D :).ale je pravda ze Amy se s nima vydovadi..jinak nás stromeček Amy nezajímá..spíš ji zajímaly venku záhony, ale teď uz je taková klidnější..nejvíc ji zajímá míček a klacek..chodím na cvičák ale moc nám to nejde..vždycky mám pocit ze umí poslouchat a funguje a přijdeme na cvičák a veškeré me snažení je pryc :nevim: jo knížku taky chci taky jsem slyšela ze je skvělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.12.15 09:01
@zolik18 píše:
Ahojte všichni. hrubik mám dvě děti jedenáct a čtrnáct. ty na me prdi. cokoliv jim řeknu tak je problém..no pubertacky :D :).ale je pravda ze Amy se s nima vydovadi..jinak nás stromeček Amy nezajímá..spíš ji zajímaly venku záhony, ale teď uz je taková klidnější..nejvíc ji zajímá míček a klacek..chodím na cvičák ale moc nám to nejde..vždycky mám pocit ze umí poslouchat a funguje a přijdeme na cvičák a veškeré me snažení je pryc :nevim: jo knížku taky chci taky jsem slyšela ze je skvělá..

Tak to už máš děti větší, to je zas fajn, že už se jim dá leccos vysvětlit, ikdyž pubertu nezávidím. Můj sedmiletý pomalu začíná a je to mazec :jazyk: A s tím cvičákem je to myslím normální, tak je to pro ni nové a hodně věcí ji rozptyluje. My se někam konečně chystáme po Novém roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
28.12.15 10:36

@hrubik: to začal Baltík brzy s tím strachem z petard :think: Většinou to chytá borderky tak kolem 2-3 let, případně pak kolem 5 let věku :nevim:
Jak na něj, ti moc neporadím, protože ho osobně neznám a na každého pejska zabírá něco jiného.
Jediné, co ti mohu doporučit je, aby večerní venčení probíhalo na dlouhém vodítku. Všeobecně se doporučuje psa neuklidňovat a nechlácholit, že se mu tím sděluje, že je jeho strach oprávněný. Strach z petard jsem řešila u více psů…a konkrétně v jednom případě tohle byl zrovna způsob, jak se ten pes uklidnil.
S borderáky jsem to zvládla na tu úroveň, že když se vystřelí při zkouškách, ustojí to. Sice ztratí trochu na elánu, ale pracují (no, pracuje…stále zapomínám, že ten druhý už není :,( ).
Osvědčilo se mi se psem blbnout, hrát si, rozdovádět ho…ještě před petardama…pak je schopný to ustát, i když bouchne a on je na volno kus dál…přiběhne ke mně nebo se vrátí přede mně a čeká, až dojdu.
A občas se stane, že zdrhne…naštěstí má dobrý orientační smysl a k večeru chodím tam, kde není velká frekvence aut na cestě k domovu…Ajky to nabere totiž nejkratší cestou domů a počká u vchodu. Když dojdu, netrestám ho. Řeknu mu, že je ňouma, otevřu dveře a nechám ho vejít. Kdybych ho trestala, nemusel by chodit domů, když se bojí. ALe chválit ho za to také nebudu.
Chce to přivykat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.12.15 14:56
@Kissie9 píše:
@hrubik: to začal Baltík brzy s tím strachem z petard :think: Většinou to chytá borderky tak kolem 2-3 let, případně pak kolem 5 let věku :nevim:
Jak na něj, ti moc neporadím, protože ho osobně neznám a na každého pejska zabírá něco jiného.
Jediné, co ti mohu doporučit je, aby večerní venčení probíhalo na dlouhém vodítku. Všeobecně se doporučuje psa neuklidňovat a nechlácholit, že se mu tím sděluje, že je jeho strach oprávněný. Strach z petard jsem řešila u více psů…a konkrétně v jednom případě tohle byl zrovna způsob, jak se ten pes uklidnil.
S borderáky jsem to zvládla na tu úroveň, že když se vystřelí při zkouškách, ustojí to. Sice ztratí trochu na elánu, ale pracují (no, pracuje…stále zapomínám, že ten druhý už není :,( ).
Osvědčilo se mi se psem blbnout, hrát si, rozdovádět ho…ještě před petardama…pak je schopný to ustát, i když bouchne a on je na volno kus dál…přiběhne ke mně nebo se vrátí přede mně a čeká, až dojdu.
A občas se stane, že zdrhne…naštěstí má dobrý orientační smysl a k večeru chodím tam, kde není velká frekvence aut na cestě k domovu…Ajky to nabere totiž nejkratší cestou domů a počká u vchodu. Když dojdu, netrestám ho. Řeknu mu, že je ňouma, otevřu dveře a nechám ho vejít. Kdybych ho trestala, nemusel by chodit domů, když se bojí. ALe chválit ho za to také nebudu.
Chce to přivykat

Jak jsem psala, on se do té doby ničeho nebál a mohly být v okolí zvuky jakékoli. Až pak ty blbý petardy a bylo. Na poprvé jsem to asi nevyřešila úplně jak bych měla tu situaci, ale pak už jsem věděla jak na to a jedeme podle toho a je to mnohem lepší. Já prostě úplně ignoruju jeho jančení, stojím jako socha a ani se na něj nedívám, prostě dělám, že se nic neděje a v klidu čekám, až přestane a uklidní se. Nejdřív si sedne a kouká na mě a když už začne čmuchat kolem, vím že máme vyhráno. Dneska už byl venku více v klidu, tak uvidíme za tmy. Jinak my bez vodítka teda zatím nechodíme, to bych si ještě nelajzla.

Je super že se ti Ajky vrátí domů, když něco. Lepší vědět že ho tam najdeš než šílet strachy kde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.12.15 19:53

My teda s petardama zatím problém nemáme..Amy bude teď šest měsíců a spí venku. přes den je s námi a večer fici do boudy.je tak zvyklá od malička..máme zas problém ze tím jak je venku tak neví ze se vevnitř necura..na zahradě se vlastně vycura kdy chce..přes den jsme taky vlastně venku..zalezame tak kolem půl paty dovnitř to jde s námi. teď iz to dlouho neudělala, ale byli jsme o svatkach po návštěvách a tam se vycurala hned po prichodu :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.12.15 22:31
@zolik18 píše:
My teda s petardama zatím problém nemáme..Amy bude teď šest měsíců a spí venku. přes den je s námi a večer fici do boudy.je tak zvyklá od malička..máme zas problém ze tím jak je venku tak neví ze se vevnitř necura..na zahradě se vlastně vycura kdy chce..přes den jsme taky vlastně venku..zalezame tak kolem půl paty dovnitř to jde s námi. teď iz to dlouho neudělala, ale byli jsme o svatkach po návštěvách a tam se vycurala hned po prichodu :D :)

Tak to věřím že má Amy problém rozlišit, kde čurat může a kde ne. A my máme taky za sebou zkušenost s rodinnou oslavou, kdy jsme byli na návštěvě i s Baltem a on hned pokřtil u tetičky chodbu v předsíni. Naštěstí mají lino, tak se to jen setřelo :lol: A pak ještě stihl vylít misku s vodou, tak jsme jim to tam i rovnou vytřeli :mrgreen: No byla jsem zpocená až na zadku a řekla si, že na další návštěvu jdu až bude pes velkej a rozumnej :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.12.15 19:05

No holky megí se petard nebála, dělala jsem, že je to normální a bylo v pohodě..ale to mluvím o petardách..ted jsme vyšli ven a děcka tam pouštěli rachejtle a totální dělobuchy a mezi barákama se to strašně ozívá, no tan byla hotová kdyby nebyla na vodítku tak je včudu..málem si počůrala ocas.. a domů pak upalovala, večer sní půjdu dál od baráku at má klid, tež nevím co stím, ale je to jednou za rok a hodně psů stím má problémy, ale nedivím se jím sama se někdy leknu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
31.12.15 23:12

@megoska: Nech si ji hlavně na vodítku. Pro jistotu ještě tak 2-3 dny, než si všechno lidí vypálí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.12.15 23:40
@Kissie9 píše:
@megoska: Nech si ji hlavně na vodítku. Pro jistotu ještě tak 2-3 dny, než si všechno lidí vypálí :roll:

jj, to je mi jasné zítra jdem na procházku mimo město, vezmu stopovací vodítko a pro jistotu ji nebudu pouštet.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.12.15 23:43

Jo jinak megí se pořád ve tmě bojí.. oVánocích jsme šli do druhého města, cestou zpět byla puštěná drží se blízko, mě se chtělo čůrat tak jsem si zalezla do lesíka a megule byla tak hodná že si sedla metr ode mě a čekala nebo hlídala? a přitom mohla být s chlapem a čekat na cestě, ale ona byla u mě..bylo to krásné :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
1.1.16 13:49
@megoska píše:
No holky megí se petard nebála, dělala jsem, že je to normální a bylo v pohodě..ale to mluvím o petardách..ted jsme vyšli ven a děcka tam pouštěli rachejtle a totální dělobuchy a mezi barákama se to strašně ozívá, no tan byla hotová kdyby nebyla na vodítku tak je včudu..málem si počůrala ocas.. a domů pak upalovala, večer sní půjdu dál od baráku at má klid, tež nevím co stím, ale je to jednou za rok a hodně psů stím má problémy, ale nedivím se jím sama se někdy leknu 8o

To je mi líto, že se Megí bojí :( Já bych to fakt zakázala. U nás se Balto vylekal někdy jak jsem psala po Štědrým dnu a to teda fest, nechtěl ani ven. Ale tím, že jsme ho ignorovali a ven normálně chodili, tak se bát přestal. A když něco bouchlo, tak se teda lekl, to jo, ale už tak nešílel. A Silvestra jsme zvládli dobře, bála jsem se, že to bude hrozný, ale venčení jsme nějak zvládli vždy před barákem chvilku mezi těma ránama a šlo to. Tak snad se i Megí zase uklidní, když už teď bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
2.1.16 11:32

Holky v kolik dávate poslední jídlo večer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
2.1.16 13:02
@megoska píše:

Já dávám v 10. Pak jdu většinou sama spát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
2.1.16 13:10

Ty jo ja dávám v půl pátý když přijdeme z venku…zkoušela jsem taky ještě kolem osmy ale zůstalo to tam do rána. Amy ji jen dvakrát denně. asi ji to stačí…samozřejmě mezitím přes den nějaký pamlsek..holky kolik je Baltovi a Megi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
2.1.16 13:24
@megoska píše:

Já mám už dospěláky.
Denní dávku mají rozdělenou na 2 části. První dostávají po ranním venčení, než jdu do práce, cca 7:00 - 7:30. Druhou po večerním venčení, kdy už budou v klidu (rozmezí 22:00 - 23:00).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný