Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
14.1.16 18:38
@Kissie9 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: vítej do života s borderkou. Těch věcí, co tebe nenapadne a psa ano bude ještě hafo, neboj ;) :lol:

Jj, začínám si zvykat že bude veselo :mrgreen: Jen jsem se bála o bobka malýho, aby z toho nebyl nemocnej. Přeci jen se koupat v zimě asi není nejlepší nápad a měla jsem výčitky, že jsem toto nepředvídala. No co už, pozdě bycha honiti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
14.1.16 18:42

Ahoj, no chudacek malej…me spadla amy do rybníka bylo ji dva a půl měsíce..ja už chtěla skákat pro ni ale taky plavala, ale cumela jak jelito :roll: potom.bylo to někdy v září ale jasné ze taková zima jako teď nebyla..tak snad neonemocni..vůbec taky netuším jak to mají s imunitou..my teď zas řešíme ze amy je chvíli doma pak zas venku a tam vlastně i spí, ma zateplenou garsonku venku :) tak jestli to pro ni není špatný. ale my když zatopime večer tak ma jazyk na vestě a je ji horko. už stojí u dveří a chce jít ven..když je ale pod minusem tak spí v garáži…a hlavne si nechce utirat nožky..předevčírem jsem ji jen osprchovala ty packy a uz se pak se mnou nebavila :cert: můra jedna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
14.1.16 19:19
@zolik18 píše:
Ahoj, no chudacek malej…me spadla amy do rybníka bylo ji dva a půl měsíce..ja už chtěla skákat pro ni ale taky plavala, ale cumela jak jelito :roll: potom.bylo to někdy v září ale jasné ze taková zima jako teď nebyla..tak snad neonemocni..vůbec taky netuším jak to mají s imunitou..my teď zas řešíme ze amy je chvíli doma pak zas venku a tam vlastně i spí, ma zateplenou garsonku venku :) tak jestli to pro ni není špatný. ale my když zatopime večer tak ma jazyk na vestě a je ji horko. už stojí u dveří a chce jít ven..když je ale pod minusem tak spí v garáži…a hlavne si nechce utirat nožky..předevčírem jsem ji jen osprchovala ty packy a uz se pak se mnou nebavila :cert: můra jedna…

Jj, já už přemýšlela že pro Balta do toho potoka skočím, ale vyplaval v pohodě ven :lol:

Jinak s tím střídáním doma/venku z praxe neporadím, třeba holky jo. Ale četla jsem, že právě ty teplotní šoky pro psa nejsou moc dobrý. Ale nechci kecat, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
14.1.16 19:21

Já zas teď řeším, že syn má zítra závěr lyžáku a že bysme se tam jeli podívat. Ale to jsou cca 3 hodiny venku, což nevím jestli Balto dá, přeci jen je to dlouho a je zima a je to prdlouš malej… Mají tam sice nějakou zateplenou místnost s občerstvením, ale to nevím, jestli mě tam pustí se psem :think: No když tak si zatopíme v autě přinejhorším :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
14.1.16 20:44
@hrubik píše:
Ahoj holky, Balto má za sebou koupel v potoce :( Bezva nápad, na 3,5měsíce starý štěně a na leden :nevim: Dnes jsme na procházce měli premiéru, že ho pustím z vodítka, abychom to taky vyzkoušeli někde venku a ne jen na zahradě. Nikde nikdo, jen pole, cestička a potůček. Podotýkám, že Balto byl bez vodítka asi minutu. A hned si to zamířil k potoku a já na něj zavolala, otočil se a hupsnul do vody :roll: No plavat umí :mrgreen: Ale bála jsem se. By mě v životě nenapadlo, že vletí rovnou do vody. Hned jsme šli z procházky domů, kde jsem ho osušila a je už v teple. Ale snad nenachladne :( Blbka jedna malá :cert:

megí taky miluju vodu.. a její ji jedno, že je leden :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
14.1.16 20:47
@megoska píše:
megí taky miluju vodu.. a její ji jedno, že je leden :D :D :D

ale neplave takové hloubky,.. taky se bojím at nenachladne, ale vzdycky se tam chodí napít.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
14.1.16 20:57

@hrubik tak to taky neporadim. když byla Amy tak malá tak bylo teplo..Amy teda sníh navadi, i když je pod minusem tak lezi ve snehu a evidentně ji zima není :)..do občerstvení vas asi nepustí, ja mám teda zkušenosti, ze nás pustí s Amy jen do zverimexu…jednou jsem s ni šla do obchodu u nás k vietnamcum a to byl průšvih..vietnamka řvala jak kdybych tam přivedla tygra :)..jo a ještě do jedný pizzerie nas pustí, jinak máme smulu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
14.1.16 21:47
@megoska píše:
megí taky miluju vodu.. a její ji jedno, že je leden :D :D :D

Tak to jsem ráda, že Balto není sám :lol: Ikdyž on podle mě netušil, do čeho jde. Páč byl evidentně překvapenej :mrgreen: Doufám, že ho první koupání neodradilo, protože my jsme od jara do podzimu hodně u vody a těším se, jak si tam zaplave :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
14.1.16 21:48
@zolik18 píše:
@hrubik tak to taky neporadim. když byla Amy tak malá tak bylo teplo..Amy teda sníh navadi, i když je pod minusem tak lezi ve snehu a evidentně ji zima není :)..do občerstvení vas asi nepustí, ja mám teda zkušenosti, ze nás pustí s Amy jen do zverimexu…jednou jsem s ni šla do obchodu u nás k vietnamcum a to byl průšvih..vietnamka řvala jak kdybych tam přivedla tygra :)..jo a ještě do jedný pizzerie nas pustí, jinak máme smulu :)

Hm, taky se bojím, že by nemuseli mít pro to naše krásný chlupatý nevinný stvoření pochopení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
14.1.16 21:51
@hrubik píše:
@Icestar Musím se přiznat, že se mi moc líbí, jak vychováváš psa pomocí pozitivky. Dokonce bych řekla, že jenom pozitivně a to smekám. Já se totiž snažím, ale ne vždy to jde. Hlavně ta naše mrška vyčuraná dělá věci, které nemá, zrovna když se jí fakt nemůžu věnovat, třeba přijdeme z venku a pomáhám dětem se vyslíct z oblečení a mokré oteplováky hodit na sušák a Balto toho využije a hned letí na gauč, nebo si vyleze na stůl, nebo jde škrabat gauč… Jak mám být v tomto případě pozitivní ve výchově psa? Často ho sama ještě v zimní bundě sundávám z gauče/ze stolu, prakticky se nemůžu ani vyslíct, protože lítám kolem dětí a psa v tu chvíli. Vím, že je to štěně a nemůžu čekat, že přijdeme z venku domů a on si někam zaleze a počká, až vše vyřídím a budu se mu zase moct věnovat. Jen by mě zajímalo, jak teda formou pozitivní výchovy psa naučit, aby mě nechal aspoň vyslíct když přijdeme z venku :mrgreen: Protože ho nemůžu ještě v bundě sundat z gauče a jít si s ním hned hrát. Takových situací je víc. A jak jsem psala, snažím se to vést pozitivní cestou, ale taky často použiju metody, které pozitivní nejsou. Zdá se, že tobě to v praxi funguje, tak sem s nějakými nápady :)

Nu, taky už ode mě obě holky jednu schytaly, a ne jednu. Ale ono záleží na situaci, kdy psa trestáš. Trest jako takový může fungovat pouze tehdy, když pes ví, že dělá chybu. Trestem není možné psa nic nového NAUČIT, u takto malého štěněte se tím navíc kazí vzájemný vztah.
Obě holky jsem učila odmala utírat packy ještě před příchodem do bytu. Nejsou packy čisté = nevejdeš dovnitř. Není nic snazšího než přivřít dveře, když se pes pokusí bez povolení vejít dovnitř. Obě to pochopily velice rychle, že se vyplatí stát venku a čekat na povel „volno“, protože snažit se vlézt přes práh bez něj jednoduše nefunguje - dveře se zavřou. Samotné zavření ale není trest - psovi to nepůsobí takřka žádný stres a může tuhle situaci ovládat dle svého. Stojí klidně - dveře jsou otevřené. Rve se dovnitř - dveře se zavírají. Vejde po povelu - odměna (žrádlo, hra, mazlení… co má pes rád)
Doporučuju trénovat to bez dětí nebo dětem vysvětlit, že musí být trpělivé. Jak je máš staré? S výchovou dětí zatím nemám zkušenost zase já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
14.1.16 22:03
@Icestar píše:
Nu, taky už ode mě obě holky jednu schytaly, a ne jednu. Ale ono záleží na situaci, kdy psa trestáš. Trest jako takový může fungovat pouze tehdy, když pes ví, že dělá chybu. Trestem není možné psa nic nového NAUČIT, u takto malého štěněte se tím navíc kazí vzájemný vztah.
Obě holky jsem učila odmala utírat packy ještě před příchodem do bytu. Nejsou packy čisté = nevejdeš dovnitř. Není nic snazšího než přivřít dveře, když se pes pokusí bez povolení vejít dovnitř. Obě to pochopily velice rychle, že se vyplatí stát venku a čekat na povel „volno“, protože snažit se vlézt přes práh bez něj jednoduše nefunguje - dveře se zavřou. Samotné zavření ale není trest - psovi to nepůsobí takřka žádný stres a může tuhle situaci ovládat dle svého. Stojí klidně - dveře jsou otevřené. Rve se dovnitř - dveře se zavírají. Vejde po povelu - odměna (žrádlo, hra, mazlení… co má pes rád)
Doporučuju trénovat to bez dětí nebo dětem vysvětlit, že musí být trpělivé. Jak je máš staré? S výchovou dětí zatím nemám zkušenost zase já :mrgreen:

Díky za radu. Packy utírat zvládáme a teď co už trénuju i odložení než se vysvleču je to lepší i s návratem do bytu.

Jinak děti mám 5 a 7 let. Musím říct, že vychovávat psa bez dětí by bylo o tolik jednodušší :) Pěkně mi to kazí, malí rošťáci. Ale spíš s ním divočí a on je pak kousne = štípne a tak pomalu chápou, že některé věci vážně dělat nesmějí, jindy se s nima zas pěkně rozčiluju, protože psa akorát rozdivočí a pak ječí, že je kouše. Takže je to takový věčný boj. Ale učíme se všichni a nějak to dáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
14.1.16 23:09
@hrubik píše:
Jj, začínám si zvykat že bude veselo :mrgreen: Jen jsem se bála o bobka malýho, aby z toho nebyl nemocnej. Přeci jen se koupat v zimě asi není nejlepší nápad a měla jsem výčitky, že jsem toto nepředvídala. No co už, pozdě bycha honiti :oops:

Hele, jestli jste to pak vzali domů, tys ho osušila a ohřál se, tak bude v pohodě. Jestli chceš, dej mu dva dny za sebou po tabletě celaskonu (mají to stejně jako my - co nevstřebají, vyčůrají), může mu to posílit imunitu. Já ho klukům sem tam frknu, když jim kape z nosu (něco jako naše rýma).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
14.1.16 23:14
@Icestar píše:
Doporučuju trénovat to bez dětí nebo dětem vysvětlit, že musí být trpělivé. Jak je máš staré? S výchovou dětí zatím nemám zkušenost zase já :mrgreen:

jo, takhle jsem učila kluky nevyskakovat z kufru auta, když nejsou v kennelách. Vystrčili hlavu, kufr se zavíral. Sem tam tedy nechtíc chytili i do hlavy…to jim docvaklo pak hodně rychle :lol: (na druhou stranu, lepší rána do hlavy než aby je něco přejelo ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
14.1.16 23:19
@hrubik píše:
Díky za radu. Packy utírat zvládáme a teď co už trénuju i odložení než se vysvleču je to lepší i s návratem do bytu.Jinak děti mám 5 a 7 let. Musím říct, že vychovávat psa bez dětí by bylo o tolik jednodušší :) Pěkně mi to kazí, malí rošťáci. Ale spíš s ním divočí a on je pak kousne = štípne a tak pomalu chápou, že některé věci vážně dělat nesmějí, jindy se s nima zas pěkně rozčiluju, protože psa akorát rozdivočí a pak ječí, že je kouše. Takže je to takový věčný boj. Ale učíme se všichni a nějak to dáme :)

K těm dětem - musím říct, že jsem ráda, že mám psy už starší a vychované. Jdou lehko ukočírvat, na rozdíl od dcery. A ji učí, jak se správně chovat k nim. A s tím, co už není, měla tak báječný vztah…on byl všeobecně velmi dobrý učitel a vychovatel…i pro štěňata…trpělivý, tolerantní, ale uměl vytyčit hranice. I dceři. A byl flexibilní v tom, že to uměl sám měnit…co jí dovolil coby malému batoleti, to jí nedovolil, když byla povyrostla. Stavět se na nohy se učila o něj…jak měl delší srst, tak ho čapla a přitahovala se…a on stál a držel a když měla svoje ruce na jeho zádech pomaloučku se rozešel…takhle poprvé přešla obývák…zkoušela jsem ho odvolat, aby ho netahala za ty chlupy, ale nedal se, prostě tam byl pro ni :srdce: (obrácený gard také nefungoval :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
15.1.16 09:13
@Kissie9 píše:
Hele, jestli jste to pak vzali domů, tys ho osušila a ohřál se, tak bude v pohodě. Jestli chceš, dej mu dva dny za sebou po tabletě celaskonu (mají to stejně jako my - co nevstřebají, vyčůrají), může mu to posílit imunitu. Já ho klukům sem tam frknu, když jim kape z nosu (něco jako naše rýma).

Díky za typ s tím celaskonem, určo mu to fiknu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný