Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kissie9 píše:![]()
![]()
vítej do života s borderkou. Těch věcí, co tebe nenapadne a psa ano bude ještě hafo, neboj
![]()
Jj, začínám si zvykat že bude veselo
Jen jsem se bála o bobka malýho, aby z toho nebyl nemocnej. Přeci jen se koupat v zimě asi není nejlepší nápad a měla jsem výčitky, že jsem toto nepředvídala. No co už, pozdě bycha honiti ![]()
Ahoj, no chudacek malej…me spadla amy do rybníka bylo ji dva a půl měsíce..ja už chtěla skákat pro ni ale taky plavala, ale cumela jak jelito
potom.bylo to někdy v září ale jasné ze taková zima jako teď nebyla..tak snad neonemocni..vůbec taky netuším jak to mají s imunitou..my teď zas řešíme ze amy je chvíli doma pak zas venku a tam vlastně i spí, ma zateplenou garsonku venku
tak jestli to pro ni není špatný. ale my když zatopime večer tak ma jazyk na vestě a je ji horko. už stojí u dveří a chce jít ven..když je ale pod minusem tak spí v garáži…a hlavne si nechce utirat nožky..předevčírem jsem ji jen osprchovala ty packy a uz se pak se mnou nebavila
můra jedna…
@zolik18 píše:
Ahoj, no chudacek malej…me spadla amy do rybníka bylo ji dva a půl měsíce..ja už chtěla skákat pro ni ale taky plavala, ale cumela jak jelitopotom.bylo to někdy v září ale jasné ze taková zima jako teď nebyla..tak snad neonemocni..vůbec taky netuším jak to mají s imunitou..my teď zas řešíme ze amy je chvíli doma pak zas venku a tam vlastně i spí, ma zateplenou garsonku venku
tak jestli to pro ni není špatný. ale my když zatopime večer tak ma jazyk na vestě a je ji horko. už stojí u dveří a chce jít ven..když je ale pod minusem tak spí v garáži…a hlavne si nechce utirat nožky..předevčírem jsem ji jen osprchovala ty packy a uz se pak se mnou nebavila
můra jedna…
Jj, já už přemýšlela že pro Balta do toho potoka skočím, ale vyplaval v pohodě ven ![]()
Jinak s tím střídáním doma/venku z praxe neporadím, třeba holky jo. Ale četla jsem, že právě ty teplotní šoky pro psa nejsou moc dobrý. Ale nechci kecat, nevím.
Já zas teď řeším, že syn má zítra závěr lyžáku a že bysme se tam jeli podívat. Ale to jsou cca 3 hodiny venku, což nevím jestli Balto dá, přeci jen je to dlouho a je zima a je to prdlouš malej… Mají tam sice nějakou zateplenou místnost s občerstvením, ale to nevím, jestli mě tam pustí se psem
No když tak si zatopíme v autě přinejhorším ![]()
@hrubik píše:
Ahoj holky, Balto má za sebou koupel v potoceBezva nápad, na 3,5měsíce starý štěně a na leden
Dnes jsme na procházce měli premiéru, že ho pustím z vodítka, abychom to taky vyzkoušeli někde venku a ne jen na zahradě. Nikde nikdo, jen pole, cestička a potůček. Podotýkám, že Balto byl bez vodítka asi minutu. A hned si to zamířil k potoku a já na něj zavolala, otočil se a hupsnul do vody
No plavat umí
Ale bála jsem se. By mě v životě nenapadlo, že vletí rovnou do vody. Hned jsme šli z procházky domů, kde jsem ho osušila a je už v teple. Ale snad nenachladne
Blbka jedna malá
megí taky miluju vodu.. a její ji jedno, že je leden
![]()
@megoska píše:
megí taky miluju vodu.. a její ji jedno, že je leden![]()
![]()
ale neplave takové hloubky,.. taky se bojím at nenachladne, ale vzdycky se tam chodí napít.. ![]()
@hrubik tak to taky neporadim. když byla Amy tak malá tak bylo teplo..Amy teda sníh navadi, i když je pod minusem tak lezi ve snehu a evidentně ji zima není
..do občerstvení vas asi nepustí, ja mám teda zkušenosti, ze nás pustí s Amy jen do zverimexu…jednou jsem s ni šla do obchodu u nás k vietnamcum a to byl průšvih..vietnamka řvala jak kdybych tam přivedla tygra
..jo a ještě do jedný pizzerie nas pustí, jinak máme smulu ![]()
@megoska píše:
megí taky miluju vodu.. a její ji jedno, že je leden![]()
![]()
Tak to jsem ráda, že Balto není sám
Ikdyž on podle mě netušil, do čeho jde. Páč byl evidentně překvapenej
Doufám, že ho první koupání neodradilo, protože my jsme od jara do podzimu hodně u vody a těším se, jak si tam zaplave ![]()
@zolik18 píše:
@hrubik tak to taky neporadim. když byla Amy tak malá tak bylo teplo..Amy teda sníh navadi, i když je pod minusem tak lezi ve snehu a evidentně ji zima není..do občerstvení vas asi nepustí, ja mám teda zkušenosti, ze nás pustí s Amy jen do zverimexu…jednou jsem s ni šla do obchodu u nás k vietnamcum a to byl průšvih..vietnamka řvala jak kdybych tam přivedla tygra
..jo a ještě do jedný pizzerie nas pustí, jinak máme smulu
Hm, taky se bojím, že by nemuseli mít pro to naše krásný chlupatý nevinný stvoření pochopení ![]()
@hrubik píše:
@Icestar Musím se přiznat, že se mi moc líbí, jak vychováváš psa pomocí pozitivky. Dokonce bych řekla, že jenom pozitivně a to smekám. Já se totiž snažím, ale ne vždy to jde. Hlavně ta naše mrška vyčuraná dělá věci, které nemá, zrovna když se jí fakt nemůžu věnovat, třeba přijdeme z venku a pomáhám dětem se vyslíct z oblečení a mokré oteplováky hodit na sušák a Balto toho využije a hned letí na gauč, nebo si vyleze na stůl, nebo jde škrabat gauč… Jak mám být v tomto případě pozitivní ve výchově psa? Často ho sama ještě v zimní bundě sundávám z gauče/ze stolu, prakticky se nemůžu ani vyslíct, protože lítám kolem dětí a psa v tu chvíli. Vím, že je to štěně a nemůžu čekat, že přijdeme z venku domů a on si někam zaleze a počká, až vše vyřídím a budu se mu zase moct věnovat. Jen by mě zajímalo, jak teda formou pozitivní výchovy psa naučit, aby mě nechal aspoň vyslíct když přijdeme z venkuProtože ho nemůžu ještě v bundě sundat z gauče a jít si s ním hned hrát. Takových situací je víc. A jak jsem psala, snažím se to vést pozitivní cestou, ale taky často použiju metody, které pozitivní nejsou. Zdá se, že tobě to v praxi funguje, tak sem s nějakými nápady
Nu, taky už ode mě obě holky jednu schytaly, a ne jednu. Ale ono záleží na situaci, kdy psa trestáš. Trest jako takový může fungovat pouze tehdy, když pes ví, že dělá chybu. Trestem není možné psa nic nového NAUČIT, u takto malého štěněte se tím navíc kazí vzájemný vztah.
Obě holky jsem učila odmala utírat packy ještě před příchodem do bytu. Nejsou packy čisté = nevejdeš dovnitř. Není nic snazšího než přivřít dveře, když se pes pokusí bez povolení vejít dovnitř. Obě to pochopily velice rychle, že se vyplatí stát venku a čekat na povel „volno“, protože snažit se vlézt přes práh bez něj jednoduše nefunguje - dveře se zavřou. Samotné zavření ale není trest - psovi to nepůsobí takřka žádný stres a může tuhle situaci ovládat dle svého. Stojí klidně - dveře jsou otevřené. Rve se dovnitř - dveře se zavírají. Vejde po povelu - odměna (žrádlo, hra, mazlení… co má pes rád)
Doporučuju trénovat to bez dětí nebo dětem vysvětlit, že musí být trpělivé. Jak je máš staré? S výchovou dětí zatím nemám zkušenost zase já ![]()
@Icestar píše:
Nu, taky už ode mě obě holky jednu schytaly, a ne jednu. Ale ono záleží na situaci, kdy psa trestáš. Trest jako takový může fungovat pouze tehdy, když pes ví, že dělá chybu. Trestem není možné psa nic nového NAUČIT, u takto malého štěněte se tím navíc kazí vzájemný vztah.
Obě holky jsem učila odmala utírat packy ještě před příchodem do bytu. Nejsou packy čisté = nevejdeš dovnitř. Není nic snazšího než přivřít dveře, když se pes pokusí bez povolení vejít dovnitř. Obě to pochopily velice rychle, že se vyplatí stát venku a čekat na povel „volno“, protože snažit se vlézt přes práh bez něj jednoduše nefunguje - dveře se zavřou. Samotné zavření ale není trest - psovi to nepůsobí takřka žádný stres a může tuhle situaci ovládat dle svého. Stojí klidně - dveře jsou otevřené. Rve se dovnitř - dveře se zavírají. Vejde po povelu - odměna (žrádlo, hra, mazlení… co má pes rád)
Doporučuju trénovat to bez dětí nebo dětem vysvětlit, že musí být trpělivé. Jak je máš staré? S výchovou dětí zatím nemám zkušenost zase já
Díky za radu. Packy utírat zvládáme a teď co už trénuju i odložení než se vysvleču je to lepší i s návratem do bytu.
Jinak děti mám 5 a 7 let. Musím říct, že vychovávat psa bez dětí by bylo o tolik jednodušší
Pěkně mi to kazí, malí rošťáci. Ale spíš s ním divočí a on je pak kousne = štípne a tak pomalu chápou, že některé věci vážně dělat nesmějí, jindy se s nima zas pěkně rozčiluju, protože psa akorát rozdivočí a pak ječí, že je kouše. Takže je to takový věčný boj. Ale učíme se všichni a nějak to dáme ![]()
@hrubik píše:
Jj, začínám si zvykat že bude veseloJen jsem se bála o bobka malýho, aby z toho nebyl nemocnej. Přeci jen se koupat v zimě asi není nejlepší nápad a měla jsem výčitky, že jsem toto nepředvídala. No co už, pozdě bycha honiti
Hele, jestli jste to pak vzali domů, tys ho osušila a ohřál se, tak bude v pohodě. Jestli chceš, dej mu dva dny za sebou po tabletě celaskonu (mají to stejně jako my - co nevstřebají, vyčůrají), může mu to posílit imunitu. Já ho klukům sem tam frknu, když jim kape z nosu (něco jako naše rýma).
@Icestar píše:
Doporučuju trénovat to bez dětí nebo dětem vysvětlit, že musí být trpělivé. Jak je máš staré? S výchovou dětí zatím nemám zkušenost zase já
jo, takhle jsem učila kluky nevyskakovat z kufru auta, když nejsou v kennelách. Vystrčili hlavu, kufr se zavíral. Sem tam tedy nechtíc chytili i do hlavy…to jim docvaklo pak hodně rychle
(na druhou stranu, lepší rána do hlavy než aby je něco přejelo
)
@hrubik píše:
Díky za radu. Packy utírat zvládáme a teď co už trénuju i odložení než se vysvleču je to lepší i s návratem do bytu.Jinak děti mám 5 a 7 let. Musím říct, že vychovávat psa bez dětí by bylo o tolik jednoduššíPěkně mi to kazí, malí rošťáci. Ale spíš s ním divočí a on je pak kousne = štípne a tak pomalu chápou, že některé věci vážně dělat nesmějí, jindy se s nima zas pěkně rozčiluju, protože psa akorát rozdivočí a pak ječí, že je kouše. Takže je to takový věčný boj. Ale učíme se všichni a nějak to dáme
K těm dětem - musím říct, že jsem ráda, že mám psy už starší a vychované. Jdou lehko ukočírvat, na rozdíl od dcery. A ji učí, jak se správně chovat k nim. A s tím, co už není, měla tak báječný vztah…on byl všeobecně velmi dobrý učitel a vychovatel…i pro štěňata…trpělivý, tolerantní, ale uměl vytyčit hranice. I dceři. A byl flexibilní v tom, že to uměl sám měnit…co jí dovolil coby malému batoleti, to jí nedovolil, když byla povyrostla. Stavět se na nohy se učila o něj…jak měl delší srst, tak ho čapla a přitahovala se…a on stál a držel a když měla svoje ruce na jeho zádech pomaloučku se rozešel…takhle poprvé přešla obývák…zkoušela jsem ho odvolat, aby ho netahala za ty chlupy, ale nedal se, prostě tam byl pro ni
(obrácený gard také nefungoval
)
@Kissie9 píše:
Hele, jestli jste to pak vzali domů, tys ho osušila a ohřál se, tak bude v pohodě. Jestli chceš, dej mu dva dny za sebou po tabletě celaskonu (mají to stejně jako my - co nevstřebají, vyčůrají), může mu to posílit imunitu. Já ho klukům sem tam frknu, když jim kape z nosu (něco jako naše rýma).
Díky za typ s tím celaskonem, určo mu to fiknu ![]()