Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@hrubik Holky jsou moji první psi
Ale ke zvířatům mám odmala vztah, to jo. Být po mém, tak vyrůstám v cirkusovém zvěřinci
Držím palce, ať se daří nervy odbourávat. Nejvíc ti beztak pomůže sám Balto, až ti ukáže, že opravdu na přivolání funguje. Akorát k tomu musí dostat příležitost, naučit se to ![]()
@hrubik píše:
Holky od kdy jste pouštěly štěnda na volno venku? Já mám pořád hrozný strach ho pustitZvlášť po tom, co minule se vykoupal v tom potoku
Dneska jsme byli ráno s dětma a psem venku, na poli, že ho pustím na volno a nechám pořádně proběhnout a budeme trénovat přivolání. Ale ve chvíli, kdy ho pustím a on nadšeně odběhne směrem ode mě, chytnu sama v sobě takovýho nerva, sevře mě úzkost, že co budu dělat, když nepřijde na zavolání a zdrhne mi. Přeci jen je to štěně a ne vycvičenej pes. Vím, že bych měla být v klidu, protože to ze mě pes cítí, ale nemůžu si pomoct
Měli jste třeba štěně na stopovacím vodítku? Dost nad tím uvažuju. A to podotýkám, že doma nebo na zahradě přivolání funguje, pamlsky mám vždy připraveny a můžu skákat a výskat a upoutat jeho pozornost jak chci, ale stejně mám strach, že nepřijde a někde se zaběhne. Snad pomůže, že už konečně začneme chodit do nějaké té školičky a budu si víc v tom výcviku věřit.
já taky měla strach, ale ted už je to vklidu už megí pouštím aji na sídlišti když je menší provoz, ale vždy mám u sebe nějákou hračku za kterou mi přijde aji když vidí psa.. má hodně ráda jiné pejsky
, takže někdy je to těžké.. začínala jsem na stopovacím vodítku, jak ode mě byla daleko, ale vodítko bylo prověšené zkoušela jsem zavolat KE MNĚ když přišla dostala velkou pochvalu a kokino, furt se takhle chovám, ale už bez vodítka, jo a když neposlechla na poli bez vodítka taky jsem začla utíkat na druhou stranu.. přiběhla, myslím že někdy musíš risknout pár věcí..samozřejmě at je to mimo dopravní provoz to bych si předtím ani já netroufla.. jinák večer si chodíme házet se svíticím balonkem, je na něho tak nadržená že si ani pejsku nevšímá a když se chystáme přejít přes cestu tak ho mám v ruce a ona je u mě, nebo mám v ruce kokina a říkám ji tady tady..a za každý ušlí metr ji dám pak musí počkat, přejít cestu a pak má zase volno(to stím tady jsem se dočetla v knížce učím ji toaji když jde jiný pejsek kolem nás)zatím vždy neposlechne(u pejsků) ale chce to čas a jde vidět že to zabírá
![]()
Jo jinak ted se učíme styd se, viděla jsem to s gumičkou na uchu, ale megina si ani nevsimla, že ji tam má, tak ji tam dávám větší betku a ted jsem si všimla jak je ten pes strašně šikovnoej a chytrej
cvičili jsme asi 3 minuty a pak jsem betku sundala a šlo to aji bez ní je to krásné, ted cvíčíme každý den, ale ještě to není ono ![]()
Holky ja mám Amy skoro pořád bez voditka, ale přesně jak píše megoska, mám v ruce klacek nebo hračku a v tu chvíli ji nic nezajímá jinýho, ale v provozu ji mám taky na vodítku. Jinak by mi zdrhla. Chodíme dvakrát denně do lesa, mám zas strach ze chytí stopu a uz ji neodvolam..zatím jsme žádný zvíře ještě nepotkaly..na cvičák chodím každou neděli a pořád je to katastrofa
.Zajímají ji ty pejsci okolo a vůbec nedělá co ma. pamlsky ji vůbec nezajímají..no děs bes ![]()
@Icestar píše:
@hrubik Holky jsou moji první psiAle ke zvířatům mám odmala vztah, to jo. Být po mém, tak vyrůstám v cirkusovém zvěřinci
Držím palce, ať se daří nervy odbourávat. Nejvíc ti beztak pomůže sám Balto, až ti ukáže, že opravdu na přivolání funguje. Akorát k tomu musí dostat příležitost, naučit se to
Tak to jsi fakt dobrá zvládnout takhle svoje první psy. Asi to fakt člověk musí mít v sobě. Já si to budu muset zřejmě vydřít ![]()
@megoska píše:
já taky měla strach, ale ted už je to vklidu už megí pouštím aji na sídlišti když je menší provoz, ale vždy mám u sebe nějákou hračku za kterou mi přijde aji když vidí psa.. má hodně ráda jiné pejsky, takže někdy je to těžké.. začínala jsem na stopovacím vodítku, jak ode mě byla daleko, ale vodítko bylo prověšené zkoušela jsem zavolat KE MNĚ když přišla dostala velkou pochvalu a kokino, furt se takhle chovám, ale už bez vodítka, jo a když neposlechla na poli bez vodítka taky jsem začla utíkat na druhou stranu.. přiběhla, myslím že někdy musíš risknout pár věcí..samozřejmě at je to mimo dopravní provoz to bych si předtím ani já netroufla.. jinák večer si chodíme házet se svíticím balonkem, je na něho tak nadržená že si ani pejsku nevšímá a když se chystáme přejít přes cestu tak ho mám v ruce a ona je u mě, nebo mám v ruce kokina a říkám ji tady tady..a za každý ušlí metr ji dám pak musí počkat, přejít cestu a pak má zase volno(to stím tady jsem se dočetla v knížce učím ji toaji když jde jiný pejsek kolem nás)zatím vždy neposlechne(u pejsků) ale chce to čas a jde vidět že to zabírá
![]()
Tak to je super, že jste to s Meggi zvládly
A svítící balonek zní dobře. Hoď odkaz jakej máte. S těma pamlskama to taky zkusím. U nás teda jídlo funguje 100%, hračky pro Balťase zase takový terno nejsou. Jako rád se přetahuje o uzel, házíme mu pískací kostičku, ale že by byl ulítlej na balonek nebo nějakou konkrétní hračku, pro kterou udělá cokoli, to teda ne. Ale kdybych mu nabídla misku granulí, tak by mi i ruce sežral ![]()
@megoska píše:
Jo jinak ted se učíme styd se, viděla jsem to s gumičkou na uchu, ale megina si ani nevsimla, že ji tam má, tak ji tam dávám větší betku a ted jsem si všimla jak je ten pes strašně šikovnoej a chytrej![]()
![]()
cvičili jsme asi 3 minuty a pak jsem betku sundala a šlo to aji bez ní je to krásné, ted cvíčíme každý den, ale ještě to není ono
Jste šikulky
Taky chci zařadit Baltovi něco nového, protože jsme hodně procvičovali to staré, aby to bylo 100%. Ale jsou to vážně chytří pejsci, Balto takhle děsně rychle dal „zajíce“ - že poskočil ze sedu, jakoby panáčkoval. V podstatě to dal z nose touche děsně rychle i na povel.
@zolik18 píše:
Holky ja mám Amy skoro pořád bez voditka, ale přesně jak píše megoska, mám v ruce klacek nebo hračku a v tu chvíli ji nic nezajímá jinýho, ale v provozu ji mám taky na vodítku. Jinak by mi zdrhla. Chodíme dvakrát denně do lesa, mám zas strach ze chytí stopu a uz ji neodvolam..zatím jsme žádný zvíře ještě nepotkaly..na cvičák chodím každou neděli a pořád je to katastrofa.Zajímají ji ty pejsci okolo a vůbec nedělá co ma. pamlsky ji vůbec nezajímají..no děs bes
Balto taky miluje ostatní psy, tak jsem zvědavá jak se bude soustředit ve školičce.
Zdravím a ráda bych se zeptala. Měli jsme psa 10 let, byl to nalezenec, přišel k nám po silnici a už u nás zůstal. Byl hodný, inteligentní, neagresivní a velice učenlivý. Trochu jsem pátrala potom po psích plemenech a zjistila jsem, že čistokrevný sice nebyl, ale hodně měl společného s Borderkou. Proto, když nás loni opustil, řekli jsme si s manželem, že když další pes, tak Borderka. Máme sice dům se zahradou a v létě jak bývá třeba na verandu otevřené, tak občas pes prošel i dovnitř. Ale jak se začlo topit, tak by ho doma nikdo neudržel. Věčně jazyk na veste a dobýval se ven. Navíc máme podlahové topení. Tak býval venku. Ale i když jsme za ní ven šli, tak mi tam přišel takovej sám… sice si šmejdil, nebo ležel a spal stulený do klubíčka. Ale stejně. Kotec měl se zateplenou boudou a stejně i když chumelilo, tak do té boudy nešel ležet a kolikrát na něm byl nános sněhu. Ale evidentně mu zima nebyla. V té boudě spal jenom v noci. Tak si říkám, že jestli je to u Borderek normální, že radši jsou venku sami, než doma v teple a s lidmi?
@zolik18 píše:
Holky ja mám Amy skoro pořád bez voditka, ale přesně jak píše megoska, mám v ruce klacek nebo hračku a v tu chvíli ji nic nezajímá jinýho, ale v provozu ji mám taky na vodítku. Jinak by mi zdrhla. Chodíme dvakrát denně do lesa, mám zas strach ze chytí stopu a uz ji neodvolam..zatím jsme žádný zvíře ještě nepotkaly..na cvičák chodím každou neděli a pořád je to katastrofa.Zajímají ji ty pejsci okolo a vůbec nedělá co ma. pamlsky ji vůbec nezajímají..no děs bes
Je to borderka, ne lovecký pes. Borderky mají v krvi hluboce zakořeněnou spolupráci s člověkem na prvním místě. Když toto podpoříte správnou výchovou, na nějaké stopy se vám vykašlou, i kdybyste je prosily, aby začuchaly ![]()
@Anel22 píše:
Zdravím a ráda bych se zeptala. Měli jsme psa 10 let, byl to nalezenec, přišel k nám po silnici a už u nás zůstal. Byl hodný, inteligentní, neagresivní a velice učenlivý. Trochu jsem pátrala potom po psích plemenech a zjistila jsem, že čistokrevný sice nebyl, ale hodně měl společného s Borderkou. Proto, když nás loni opustil, řekli jsme si s manželem, že když další pes, tak Borderka. Máme sice dům se zahradou a v létě jak bývá třeba na verandu otevřené, tak občas pes prošel i dovnitř. Ale jak se začlo topit, tak by ho doma nikdo neudržel. Věčně jazyk na veste a dobýval se ven. Navíc máme podlahové topení. Tak býval venku. Ale i když jsme za ní ven šli, tak mi tam přišel takovej sám… sice si šmejdil, nebo ležel a spal stulený do klubíčka. Ale stejně. Kotec měl se zateplenou boudou a stejně i když chumelilo, tak do té boudy nešel ležet a kolikrát na něm byl nános sněhu. Ale evidentně mu zima nebyla. V té boudě spal jenom v noci. Tak si říkám, že jestli je to u Borderek normální, že radši jsou venku sami, než doma v teple a s lidmi?
Tak to je i nás případ..máme pejska od srpna venku..pak když přišla brzy tma a zima, začali jsme ji brát dovnitř, jenže přesně začlo se topit a uz stojí u dveří s jazykem na vestě, takže to řeším ze ji pustim do garaze tam je chladno a hazim ji tam ještě micek nebo si hrajem a pak ji pustim ven..taky mi ji je líto ze je tam sama…kolikrát ji smiruju oknem a ona leží ve sněhu a něco si třeba okusuje..takže zima ji opravdu není. myslím si ze když pejsek od malička je doma tak se přizpůsobí, pokud je venku tak taky…
@Icestar píše:
Je to borderka, ne lovecký pes. Borderky mají v krvi hluboce zakořeněnou spolupráci s člověkem na prvním místě. Když toto podpoříte správnou výchovou, na nějaké stopy se vám vykašlou, i kdybyste je prosily, aby začuchaly
Tak to je dobre..měla jsem hrůzu ze mi třeba vezme čáru za srnkou. můj bývalý pejsek jak chytil stopu, tak se pak uz nevratil..vlastně vrátil ale az tak za tři hodiny ![]()
@megoska píše:
Jo jinak ted se učíme styd se, viděla jsem to s gumičkou na uchu, ale megina si ani nevsimla, že ji tam má, tak ji tam dávám větší betku a ted jsem si všimla jak je ten pes strašně šikovnoej a chytrej![]()
![]()
cvičili jsme asi 3 minuty a pak jsem betku sundala a šlo to aji bez ní je to krásné, ted cvíčíme každý den, ale ještě to není ono
No to je pěkný, a jak jsi ji to učila? nevím co je betka ![]()
@zolik18 píše:
No to je pěkný, a jak jsi ji to učila? nevím co je betka
taková sponka do vlasu, co ti dává kadeřnice když ti sepíná vlasy, mám takovou co mi vlasy moc nedrží, takže jí to nebolí když jí má na uchu
tu gumičku by tam nosila aji celý den
![]()
@hrubik píše:
Tak to je super, že jste to s Meggi zvládlyA svítící balonek zní dobře. Hoď odkaz jakej máte. S těma pamlskama to taky zkusím. U nás teda jídlo funguje 100%, hračky pro Balťase zase takový terno nejsou. Jako rád se přetahuje o uzel, házíme mu pískací kostičku, ale že by byl ulítlej na balonek nebo nějakou konkrétní hračku, pro kterou udělá cokoli, to teda ne. Ale kdybych mu nabídla misku granulí, tak by mi i ruce sežral
mám balonek od vetnamců za 30 kč.. takovej ten s těmi bodlinkami, ale je jen navenek.. už jsem slyšela pár případů kdy pejsi takový balonek snědli, takže jen pod dozorem..!!!