Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
3.1.16 14:25

Jako škrabání gauče je lepší, už to dělá výjimečně. Na gauč vyskočí, tak řekneme ne a sundáme. Mám pocit, že více mě bere jako autoritu a moje slovo nejvíc platí. Ale stejně to kousání zkouší i na mě :cert: A děti bych řekla také více dodržují pravidla hry. Jo, asi je tam vidět nějaký pokrok, ale pořád to jeho kousání úplně nezmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
3.1.16 14:27
@megoska píše:
Holky myslím, že je to i v té knížce pes do člověka nesmí kousat, může si tak vytvořit aji agresivitu..doufám, že to nebyla jiná knížka.. jinak chlap taky říkal, je to štěně, je to štěně do tedka mu vyjíždí po nohavicích minule mu vyzlekla aji rukavici s ruky, ke mě si to nedovolí vždycky jsem se zastavila a čekala až se uklidní.. no už totolik nebolí ale zuby ji furt rostou má udělaný jeden špalík ten může kousat, a pelíšek si rozkousla tak má deku ve velké postýlce pro panenky a tu si taky kouše, no je její tak at si kouše, ale jinak doma žádný nábytek ani gauč nekouše..taky když je sama není po celém bytě.. ale ztráty jsou a to dva deštníky, stovka a nabíječka, to je taky naše neopatrnost,..ale všímam si, že nabíječka a dráty už jhinezajímaj… :) jinak stím co umí, někdy ji to taky musím opakovat třikrát a jindy hned všechno na poprvé,.. :) asi je náladová.. :)

Jj, taky jsem to tam četla, že pes do člověka kousat nesmí. Proto jsem to zarazila, protože argumenty je to štěně už mi fakt nestačily a věděla jsem, že to musíme podchytit včas. Ale už si to asi stihl zafixovat a tak to trvá dýl ho to odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
3.1.16 15:00

@hrubik: víš jak - jednou jste do dovolili, pak zakázali…takže bude testovat, jestli znovu dovolíte. Stačí zase jednou (klidně u dětí) a jedete od začátku :nevim:
Borderky jsou chytré, rychle se učí nové věci…a nejlépe ty, co by zrovna nemuseli :mrgreen:
Důslednost, důslednost, důslednost…a tuny trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
3.1.16 16:19
@Kissie9 píše:
@hrubik: víš jak - jednou jste do dovolili, pak zakázali…takže bude testovat, jestli znovu dovolíte. Stačí zase jednou (klidně u dětí) a jedete od začátku :nevim:
Borderky jsou chytré, rychle se učí nové věci…a nejlépe ty, co by zrovna nemuseli :mrgreen:
Důslednost, důslednost, důslednost…a tuny trpělivosti.

Jj, s tím souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
3.1.16 19:40

Holky jak často se věnujete denně pejskovi? víkend je super ale přes ten týden je to horší..práce, děti vozit na kroužky…no ja se snažím. prekopala jsem režim, tím pádem u klizim min nez jsem kdy uklizela :dance:.trávím s ni čistý čas denne tak tři čtyři hodky..nepočítám doma ze ji hodím plysaka když vařím..prostě čistý čas kdy jsme spolu venku…někdy samozřejmě je to míň..třeba na nový rok když člověk přijde ráno ze silvestra tak jsem byla rada ze jsem se dokopala jít aspoň odpoledne. :pankac: jinak chodíme i dopoledne tu hodku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
3.1.16 20:25

Já tak tři hodiny denně..a doma někdy cvičíme, jinak ale taky si někdy potřebuji skočit do města nakoupit atd, tak to je sní zase přítel doma, a když jinak nejde tak ji po procházce nechám samotnou :? a běhám jako blázen, na silvestra jsme byly doma, takové to popíjení s přáteli mi skončilo.. někdy si zajdem na pivo, ale to jen když je megí unavená.. :) jinak je ted na prd, že je brzy tma moc se toho nedá stihnout..takže hned po práci procházka aportování apak už jen doma výcvik a večer procházka a spát, nebo sem tam místo cvičení hra.. at už je jaro :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
3.1.16 20:35

Tak já mám pocit, že kolem Balta skáču celý den :mrgreen: Čistý čas nevím, ale přijde mi, že je toho fakt hodně. Jednak jsme každou hodinu až dvě venku, aby se vyčural, ale to jen na chvilinku před barák. 1× denně má delší procházku do školy pro syna a odpo pak ještě aspoň půl hodiny na zahradě, kdy běhá na volno, honí se s dětma a hážeme mu pískací kostičku nebo klacík. Zatím je to štěně, takže žádné dlouhé túry nehrozí, ale už se těším, že ty prochajdy trošku protáhneme :) Jinak doma trénujeme tak 3-4× denně cca 10minut max a samo si hrajeme, přetahujeme, hážeme kostičku atd.

Na jaro se už taky moc těším :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
3.1.16 20:40

No přesně. my trávili silvestra u sousedů kvůli ni, ze tam mohla být s náma. a veškerý čas teď plánuju abych se ji přizpůsobila. nakoupit jedu az když jsme po procházce a spi..no je to boj.muj manzel podnika takze je total zaneprazdnenej a deti maji svoje takže je vše na me…máme barak takže jak je teplo tak trávíme veškerý čas venku..taky uz chci jaro..teď je hned tma a je to naprd.je to jak s detma..můj život se teď pretocil o sto procent, ale jsem za něj šťastná. nemenila bych, je to moje koza :).předtím jsem měla psa osmnáct let a když mi umřel, myslela jsem ze se zblaznim a nezblaznila, pac mám další chlupatý stesti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
3.1.16 21:00

Holky já jsem tak nějak zvyklá, že nikam moc nechodím a jsem hodně doma s dětma. Manžel taky podniká a je furt v práci, takže jsem na děti sama, babičky žádné. S mužem jsme byli na večeři nebo v kině naposledy snad když jsem byla těhotná. Když už někam chodíme, tak každý zvlášť, bo hlídání není. Zkoušela jsem i placený, ale to zas leze děsně do peněz. Takže jsme takoví ti peciválové doma, žádný večírky nebo akce moc nehrozí. Takže se psem se toho pro mě moc nezměnilo, teda v tomto ne. Jinak nákupy taky pytlíkujeme jak to jde, buď nakupuje chlap jak jede z práce, nebo nechám děti se psem doma, když spí a jdu nakoupit. Ale už teď je to závislák na mě a jakmile odejdu, kňučí za dveřma, tak budem muset začít ty odchody trénovat. Jak totiž chodí se mnou do práce, tak není zvyklej být beze mě. Sice nějak neplánuju, že bych trávila nějak moc času bez psa, ale přeci jen jsou místa, kam pes nesmí (lékař s dětma, vystoupení dětí z kroužku atd.) a řešit furt někoho kdo psa pohlídá se mi nechce. Takže jak tak čtu, točí se ten náš život opravdu kolem těch chlupatých potvůrek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
4.1.16 09:14

Jo jo ted jde jen o ně.. už jsme měli doma aji pár hádek :(,ale vždy jsme to zvladli :D když máme oba raní megí si lehne do pelíšku a spí.. no pak určitě dělá čurbes, podle toho jak to vypada když přijdu,..ale jakmile jeden odejde třeba aji před obchodem jeden venčí, jeden nakupuje megí se může zbláznit a pokaždé nás vítá, jak kdyby s náma nebyla 3 dny, ale pozoruji, že seto začíná lepšit.. :D a když odejdu do obchodu slyším knučení ještě ve výtahu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.1.16 17:12

Holky krmite jen suchými granulemi?.Amy mi nechtěla jíst tak jsem ji to polevala vyvarem. když jsem pytel dopotrebovala, koupila jsem jiný. řekla bych ze lepší, je v tom losos a různý pochoutky..ta můra se toho ani nedotkla, radši nebude jist.tak nevím jestli ji to mám polevat nadále nebo prostě čekat ze at bude pořádně vyhladovela ze si to vezme :nevim: a taky máme problém, ze samozřejmě se ji mění chování a s mým manželem často není, pac je pracovně v ytizenej a před týdnem mu utekla on ji vynadal a od ty doby ho vůbec neposlechne. když ji přivolá tak sklopi uši a jde ke me..úplně ho ignoruje..ja ji občas taky servu jenze me se pak vtira ale jemu ne..samozřejmě pak vypukne doma hádka ze vůbec neposlouchá, ale me jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
8.1.16 00:27

@zolik18 Taky seřvávat borderku, to je nápad. Učte psa, co dělat MÁ, chvalte za správné kroky, umožněte psovi, aby je udělal - to znamená mít u sebe voňavé pamlsky, ty nejlepší hračky (u chronických útekářů psa na dlouhém stopovacím vodítku, aby se dal beztrestně zastavit, kdyby fakt bylo nejhůř) a jančit, výskat, volat, zkrátka budovat přivolání. Pro psa musí být přivolávací povel to NEJLEPŠÍ, co může slyšet. Aby přišel i příště. Když borderku po příchodu seřvete, příště se bude bát přijít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
8.1.16 00:29

@zolik18 A ano, krmím pouze suché granule, vystřídala jsem několik značek (Acana, Brit Care, Nutram), nejlépe ze všech nakonec sedly Essentials, které krmíme už půl roku. Mladá si zkusila zahrát na vybíravou jednou. Večeře jí byla sebrána, další dostala až následující den a od té doby si svou porci sežere, více či méně s chutí, ale sežere :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
8.1.16 06:31

No ale servat znamená jen změnit tón hlasu. nervu na ni jak hysterka..ale jak jsem psala…ke me přijde okamžitě, ale k němu uz přes týden vůbec nejde. s tím jídlem nevím nevím zkoušela jsem ji to taky vzít a dát až druhý den jenže madam radši nejedla, a tím ze byla malá jsem se bála aby nějak nestradala tak jsem ji to trochu polila a teď uz jinak nechce :)..a manžel bude asi muset odprosit na kolenach aby se s ním bavila. :dance:..teď jsme v ty fázi ze k němu přijde jen když ma kus zvance :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
8.1.16 11:26

@zolik18: osobně se čím dál tím víc přesvědčuji, že (především u BOC) přivolání není až tak povel jako výchova a vztah ;) Jak psala @Icestar teď může manžel jen BUDOVAT přivolání (tedy budovat vztah). Jaký si to udělá, takové to má :jazyk:

Také krmím suchými granulemi, ale u mě to bylo z „nutnosti“. Hodně jsem se psy cestovala a fakt se nebudu tahat s mražákem za autem (a to včetně zahraničí) nebo konzervami v baťohu/v lodi (sjížděla jsem s nimi i pár řek…no, tedy s jedním). Neměla jsem ale problém zkusit pohledat značku, co jim bude chutnat a z mého pohledu i „sedět“ (kvalita srsti, množství extrementů, energie apod.). Jako víš jak, tobě také nutně nemuselo doma chutnat vše, co jsi dostala na talíř :-) Ne, mě to prostě neobtěžovalo. S tím zaléváním granulí nevím…pokud jí před tím ty granule chutnaly, tak to prostě jen zkouší. Takže buď můžeš zkusit vydržet nebo jí je holt zalévat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný