Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
23.12.15 16:45

Holky SOS!!! Balto dneska rozkousal gumovou pískací myšku a ukousl jí kus ucha a ten kus gumy sežral. Bylo vidět, že mu to někde vadí (v krku, břichu, nevím) a furt jakoby to chtěl dostat ven. Když jsem mu otevřela tlamu tak jsem nic neviděla. Napil se a šli jsme ven, kde žral jako šílenej trávu. Doma se hned vrhl na ruličku od toaletního papíru a tu taky žral a pak se teda konečně vyblil a gumu jsem v tom našla, uf. Jenže on si pak doma ještě dvakrát trošku ublinkl, spíš voda a chvilku spal. Pak jsme šli zas ven a zase hodně žral trávu a 2× ji vyblil. Jinak je ok, živej, veselej, řádí, teď teda zase spí. Ale mě to dělá starosti, jestli je to hodně blití ok. Asi má podrážděný žaludek, ale i tak trošku váhám, jestli je vše ok. Nemůže být třeba dehydratovaný? Je to na veta nebo šílím zbytečně? Jak s krmením? Teď by měl mít svou dávku, tak asi vynechat a dát až večerní, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
23.12.15 17:23
@hrubik píše:
Holky SOS!!! Balto dneska rozkousal gumovou pískací myšku a ukousl jí kus ucha a ten kus gumy sežral. Bylo vidět, že mu to někde vadí (v krku, břichu, nevím) a furt jakoby to chtěl dostat ven. Když jsem mu otevřela tlamu tak jsem nic neviděla. Napil se a šli jsme ven, kde žral jako šílenej trávu. Doma se hned vrhl na ruličku od toaletního papíru a tu taky žral a pak se teda konečně vyblil a gumu jsem v tom našla, uf. Jenže on si pak doma ještě dvakrát trošku ublinkl, spíš voda a chvilku spal. Pak jsme šli zas ven a zase hodně žral trávu a 2× ji vyblil. Jinak je ok, živej, veselej, řádí, teď teda zase spí. Ale mě to dělá starosti, jestli je to hodně blití ok. Asi má podrážděný žaludek, ale i tak trošku váhám, jestli je vše ok. Nemůže být třeba dehydratovaný? Je to na veta nebo šílím zbytečně? Jak s krmením? Teď by měl mít svou dávku, tak asi vynechat a dát až večerní, že?

Má nejspíš podrážděný žaludek, proto žere trávu, aby si pomohl ke zvracení. Jestli gumu vyblil, je to OK.
Večerní dávku mu dej normálně. Kdyby zvracel ještě zítra, běž k vetovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
23.12.15 18:11
@Kissie9 píše:
Má nejspíš podrážděný žaludek, proto žere trávu, aby si pomohl ke zvracení. Jestli gumu vyblil, je to OK.
Večerní dávku mu dej normálně. Kdyby zvracel ještě zítra, běž k vetovi.

Děkuji moc. Už jsem to i s vetem konzultovala, taky říkala že asi podrážděný žaludek. Doma pak po spaní blil už jen „sliny“ a venčení ok, trávu už nežral tak snad ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
23.12.15 18:48

Jinak my se tyhle vánoce opravdu nudit nebudeme vypadá. Dcera má angínu a antibiotika, mě taky strašně škrabe v krku, tak doufám, že to nějak ustojím. Syn teď taky zvracel (a to žádný kus gumy nesežral :mrgreen: ) tak jen doufám, že nemá nějakou střevní virózu, jinak po rodině bude jezdit manžel sám :roll:

Holky, přeji vám krásné Vánoce, hlavně to zdravíčko a užijte si je v klidu rodinném i psím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
23.12.15 18:55

Holky, také přejeme šťastné a veselé všem vašim smečkám a ať se daří a máte s hafany radosti na rozdávání a zvládnete výchovu i výcvik k vaší spokojenosti a vůůůůbec, ať se máte fajn úplně všichni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
23.12.15 21:17

Taky přeji krásné vánoce. naše budou první s amy tak se těším az bude trhat darky :potlesk: někdy mi říkají děti, mami ty máš radši toho psa než nás a ja jelikož jsem pravdomluvna tak odpovidam ze ano :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
26.12.15 10:15

@hrubik megí to měla z masa.. a po tabletě ji to tež někdy chytne, ale jednou a pak nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
26.12.15 10:21

@hrubik megí taky ras okousala kus kramlíku vyblila ho :D, tež jsem měla starosti, ale veterinář mi řekl že je to štěně a může mít takové problémy, že všechno zkouší aji venku..a průjem může s každé maličkosti, horší by bylo kdyby byl smutnej a nehravej atd. protože jsmeměli asi týden průjem jak bylá malá já už si nevěděla rady a pak najednou bylo po.. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
26.12.15 13:56
@zolik18 píše:
Taky přeji krásné vánoce. naše budou první s amy tak se těším az bude trhat darky :potlesk: někdy mi říkají děti, mami ty máš radši toho psa než nás a ja jelikož jsem pravdomluvna tak odpovidam ze ano :srdce:

Zoliku a jak máš staré děti? Já mám 7 a 5 a někdy si říkám, že vychovávat psa bez dětí by bylo tak jednoduché, protože oni to, co se psem pracně buduju, pěkně kazí :roll: Ale zase na druhou stranu si s nima pes užije mnohem víc legrace než s náma dospělákama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
26.12.15 13:58
@megoska píše:
@hrubik megí to měla z masa.. a po tabletě ji to tež někdy chytne, ale jednou a pak nic :D

No vidíš, tak je fakt možný, že to u nás bylo po té tabletě. Zeptám se na to příště veta, protože nic extra Balťas nežral. A taky to byla jen jednorázovka, naštěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
26.12.15 14:00
@megoska píše:
@hrubik megí taky ras okousala kus kramlíku vyblila ho :D, tež jsem měla starosti, ale veterinář mi řekl že je to štěně a může mít takové problémy, že všechno zkouší aji venku..a průjem může s každé maličkosti, horší by bylo kdyby byl smutnej a nehravej atd. protože jsmeměli asi týden průjem jak bylá malá já už si nevěděla rady a pak najednou bylo po.. :D :D

Tak to ráda slyším, že nejsem sama, komu pes něco takovýho sežral. Já už měla výčitky, jak jsem hrozná, že jsem ho neuhlídala :( Ale musím říct, že strach jsem o něj měla teda velkej, naštěstí vše dobře dopadlo. Ale co chvíla mu rvu z huby něco, co tam být nemá a kdyby to sežral, tak by byl průšvih :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
26.12.15 14:03

Jinak tyhle vánoce jsou opravdu výjimečné :mrgreen: Balto miluje náš stromeček a neustále mu chodí ožírat spodní patro větví. A manžel neustále přidělává vyšší a vyšší zábrany, aby se ke stromku Balťas nedostal :mrgreen: Jako takhle zabezpečenej stromek jsme neměli ani s malýma dětma :pankac:

Musím se vám taky pochlubit, že jsem dostala od ježíška knížku Border kolie od A do Z a kdo ji nezná, tak určitě doporučuju. Já v ní teda nacházím úžasné rady jak na tu naši chlupatou příšerku a musím říct, že to fakt zabírá :dance: Ikdyž to bude chtít ještě hodně trpělivosti a práce, než ho odnaučíme to, co se za ten měsíc u nás stihl naučit špatného. No jo, chybama se člověk učí a příště už budeme moudřejší. Ale já ho rošťáka naučím, aby mi nechal ten gauč napokoji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
27.12.15 20:19
@hrubik píše:
Jinak tyhle vánoce jsou opravdu výjimečné :mrgreen: Balto miluje náš stromeček a neustále mu chodí ožírat spodní patro větví. A manžel neustále přidělává vyšší a vyšší zábrany, aby se ke stromku Balťas nedostal :mrgreen: Jako takhle zabezpečenej stromek jsme neměli ani s malýma dětma :pankac:Musím se vám taky pochlubit, že jsem dostala od ježíška knížku Border kolie od A do Z a kdo ji nezná, tak určitě doporučuju. Já v ní teda nacházím úžasné rady jak na tu naši chlupatou příšerku a musím říct, že to fakt zabírá :dance: Ikdyž to bude chtít ještě hodně trpělivosti a práce, než ho odnaučíme to, co se za ten měsíc u nás stihl naučit špatného. No jo, chybama se člověk učí a příště už budeme moudřejší. Ale já ho rošťáka naučím, aby mi nechal ten gauč napokoji :lol:

knihu mám taky :D první věc, kterou jsem si před megí koupila :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.12.15 08:49
@megoska píše:
knihu mám taky :D první věc, kterou jsem si před megí koupila :D :D

Já jsem z ní nadšená! Opravdu v ní denně čtu a nacházím cenné rady, které praktikuju a jsem fakt nadšená, když to funguje :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.12.15 08:52

Holky a jak snášej vaši pejskové ty petardy? Balto byl pejsek, který se žádných zvuků nebál. Ale na vánoce jak začaly venku práskat dělobuchy, tak se začal strašně bát a vůbec nechce chodit ven. Pomalu ten jeho strach odbouráváme, ale fakt se bojí a hlavně večerní venčení je pro něj za trest. Dokonce mu přibyly nehody doma, protože on je venku v takovým stresu, že stejně nic neudělá :( Doufám, že to po silvestru přejde, až zas bude klid, ale nejhorší je, že se bojí jakýchkoli podobných zvuků, práskání dveří od auta a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný