Kdo má hodné dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
4.2.17 17:27

Příspěvek upraven 04.02.17 v 17:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
4.2.17 17:29

2×, dela mi to tu nejakou neplechu… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
4.2.17 17:36
@Kotatko03 píše:
Nám také, ale udělat mi to v cukrárně…tam bych si jí ohlídala, aby to neudělala, styděla bych se, kdyby to udělala…neeee v pohodě, mám ráda klidné diskuse, jsem si díky ní vzpomněla na všechny ty vtipné situace, ve kterých tvrdní, že malá slovo hodná nezná :oops: :mrgreen:

Ono udelat to muze. To by mi nevadilo, ale zalezi na tom, jestli nechas to dite to dilo dokoncit nebo zasahnes a proste to se nedela… ja vidim prinos vzdycky v tom, kdyz to reknu klidne a vysvetlim. Jak zacne delat blbiny a neco co nema, tak to v klidu sklidim a nabidnu na hrani neco jinyho. To vetsinou zabere :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
4.2.17 17:38
@Pomka píše:
Ono udelat to muze. To by mi nevadilo, ale zalezi na tom, jestli nechas to dite to dilo dokoncit nebo zasahnes a proste to se nedela… ja vidim prinos vzdycky v tom, kdyz to reknu klidne a vysvetlim. Jak zacne delat blbiny a neco co nema, tak to v klidu sklidim a nabidnu na hrani neco jinyho. To vetsinou zabere :-)

přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
4.2.17 18:02

Musim rict, ze mam moc hodnou dceru. Sice je to vzteklina :mrgreen: ale, to ja taky. :mrgreen:
ne fakt je zlata, usmevava. Porad se smeje. Je takova stara-mlada. :lol: jina nez ostatni a to jak vizualne( je hodne vysoka nez normalne vrstevnici), tak i mentalne a to nemyslim inteligenci, spis jeji chovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
4.2.17 18:14

Mám takto hodnou starší dceru i když občas už ji ten rapl chytá…začalo to tak dva měsíce zpět. v březnu bude mít tři..takže ještě počkej, i ty nejvatější dětičky začnou hledat hranice. Ale jinak je fakt hooodně zlaté děcko. Zato ta druhá bude mít na jaře rok a je temperamentní už teď až až. To bude dílo :zed: takže není to výchovou, jen povahou dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.2.17 18:19

Druhá dcera (3 roky) je absolutní poklad. Veselá, empatická, citlivá, usměvavá bytost. Se starším bráchou, který nám připravil opravdu nesčetné perné „chvilky“ se naučila vycházet, pořád ho brání, myslí na něj, jestli mu také zbyde nějaký mls, dělí se s ním, nosí mu oblíbené hračky, oblečení, uklízí po něm mističky a hrnky…

Stačí říct a vše jde. Jsem z ní vždy úplně naměkko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.2.17 18:22

Já měla prvního kluka, tak do 4 věku než šel do školky, byl hodný, Pak se už trochu rozdivočil a taky se narodil druhý syn, tak tam nastoupila žárlivost a předvádení jak doma tka u babiček.. Takže ano u prvního jsem pomalu neřešila nic. Spal celou no, jedl, sám se oblékal, neztekal se, neděl mi scény v obchodě někde jinde..
Druhý už vidí staršího, který je nyní školák, tak je to jiné..
Ale.. mám známou.. Já osobně nehodnotím, jetli má hodného, nehodné, vychovaného nebo ne.. Co můžu říct, že když přijde k nám a chodí k nám ještě dva chlapci, tak prostě z nich je nejvytší zlobivec. Hodně vymýšlí, vzteká se atd. Když jsem mluvila s maminkou, tak mi říkala, jak si ho učitelka chválí, že s ním nemá problém, že je nejhodnější chlapec.. to stejné mi říkal i náš kluk, že je hodný,.. No a já jsem několikrát slyšela od mámy, a jedné sousedky, která bydlí v ulici, že se setkali s tím, jak je neuvěřitelně drzý, a takový ukňouraný až protivný,. Jednou ho hlídala i máma, protože náš kluk byl u ní na prázdniny a říkala, že to bylo hrozné. Drzý, neposlechl, tak nevím.. asi i záleží jaké dítě má náladu :nevim:
Takže ono možná i záleží, v a jaké situaci se dítě nachází..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.2.17 18:51

Já říkám, že druhé dítě mám za odměnu. A to měla koliky, je to malá horolezkyně, už si občas i lehla na ulici na zem, že jako nepůjde. A to je podle tchýně živel a mé matky malá dračice, cizí mi říkají, jaká je čiperná a živoučká (a já odpovídám, že je to to klidnější z mých dvou dětí :mrgreen: ).
Oproti prvorozenému (který neměl koliky, v životě se mi po zemi neválel, nelezl do výšek), je ale v podstatě bezúdržbová a vychovává se samospádem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
4.2.17 18:56
@Lychee13 píše:
Já mám takového tříletého syna. Zajímalo by mě, jestli mám talent na výchovu, nebo prostě jen pouštím přirozeně hrůzu, aniž bych ho bila a je to jen jeho pud sebezáchovy, nezlobit. :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: to jsem si myslela se starším, že jsem fakt dobrá, že se stačí s prckem jen domluvit a vše je ok a výchova není problém - no a pak se narodil malej had :mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
4.2.17 19:42

Tak ono hodné nehodné, to je asi špatně vůbec hodnotit. Nebo ne?
V rámci práce se občas dostanu do přítomnosti menších dětí (3-9 let) a ony jsou v podstatě všechny hodné, záleží jak se k nim chovají rodiče. A děti potom jen zrcadlí a chovají se tak k okolí.
Pokud na dítě štěkáme a přikazujeme, potom se časem stane z našich dětí - „nehodné“ dítě.
Možná, ale pokud by tohle stejné dítě vedla životem (možná vhodnější synonymum ke slovu vychovávala) jiná maminka (nebo tatínek) možná by to bylo to nejsprávnější dítě.

Pokud něco nefunguje, přestaňme s tím. Nehledejme chyby v dětech, ale v sobě a ve svém přístupu k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.2.17 19:55

@darkgreen Já myslím, že tady to není o tom, zda je dítě vychované, slušné, ale o tom, jak moc je energeticky a psychicky náročné pro rodiče toho vychovaného dítěte dosáhnout. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
4.2.17 20:02
@jdukolem píše: :mrgreen: to jsem si myslela se starším, že jsem fakt dobrá, že se stačí s prckem jen domluvit a vše je ok a výchova není problém - no a pak se narodil malej had :mrgreen: :lol:

Přesně s tím počítám, že si to ještě vyžeru. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
4.2.17 20:25
@Lychee13 píše:
Přesně s tím počítám, že si to ještě vyžeru. :mrgreen:

taky si myslím, že s druhým už to tak jednoduchý nebude :mrgreen: ó bóže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.2.17 21:26

Já takové mám. :pankac: Bohužel, jen to mladší. To starší je přesně to dítě, co sebou švihne v záchvatu vzteku na zem a kope kolem sebe. Několikrát za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí