Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stray co jsi dávala dětem, když přestali pít UM? Já si s malým nevím rady, přestal mi pít mlíko i kaše, jenže je mi jasné, že to ještě potřebuje. Tak co s ním? A taky večer nechce nic jíst, co jim dáváš? Zkoušela jsem chleba s Lučinou, nebo kaši v misce lžičkou, ale sní jen hrozně malinko a jde spát s čajem. Sofinka toho taky moc nesní, ale ta si pak aspoň dá svoji 250 mlíka a chrní. Ta by mohla mlíko i místo oběda, dnes opět snědla asi 4 lžičky ![]()
@333Katynka naše holky přestaly pít mlíko snad v půl roce. odmítaly.
Všem marůdkům brzké uzdravení. ![]()
@333Katynka ze by byli moc podobne, to nereknu
mala v teto nasi skupince je jako vedouci: neco se nauci (jako vylezt na prebalovak
), nebo vymisli (jako treba hystericky zlobit a valet se na podlaze pokud neco chce a nejde to) a Ivik to od ni brzo se nauci ![]()
@333Katynka
Pokojíček máme od truhláře, vymyslela jsem ho sama. Nejdříve jsem myslela, že koupíme v obchodě, ale poličky a vše bylo pidi midi – naprosto nefunkční
. Pak jsem chtěla Ikeu, že to přeci jen můžou děti trochu zničit. Nakonec mi tam nic nešlo rozměrově, tak proto truhlář.
Jo mlíko, naše děti cca po roce řekli: nééé a bylo vymalováno. Ani kravské, ani kakao, ani s příchutí. Takže jsem jim začala dávat víc lučiny, sýrů a myslím, že to na nich následky nenechalo
. Teď se OBČAS napijí ochuceného, ale fakt výjimečně.
Večer jim chvíli chutnal pudink, dělala jsem bramborovou kaši a dala do toho hodně mlíka, to už taky nezabere. Oni maj odpoledne na sváču chleba, rohlík s něčím, tak pak večer třeba polívku, kupovaný pudink
, ovoce, zeleninu, na co mají chuť. Už to nějak neřeším, oni jí stejně skoro celý den, takže hlad nemají.
@aanicka.1977
U nás je to přesně naopak, strůjcem a tím kdo vymýšlí kraviny je chlapeček, ale Verunka se okamžitě statečně přidá
.
![]()
@333Katynka moje deti UM jeste porad piji. jednou denne - rano, ihned po probuzeni v teploucke posteli. kdyby nebyli jeste ospale, treba by to mliko taky odmitali
a vecer papaji ryzovou kasi (kupuju tu bio od hipp, bez prichuti) smichanou s naslehanym bananem. k tomu jeste pak kousecek chleba, par rozinek, nekdy trosku ovoce nebo bily jogurt. jsou velke jedliky
a s tim vystaci do 7-8 do rana.
@333Katynka no, já právě taky moc nevím, žádný dítě to nikdy nemělo, až loni chlapeček. A to měl štěkavý kašel při kerém mu modrala pusa a neměl pár dní hlas, ale to už bylo vážnější než teď. Teď mě přišlo, že začíná štěkat, měl teplotu. Tak jsme spolu spali v ložnici u otevřeného okna. A dobrý, vypadá to, že to žádné drama nebude, kašle už normálně. Tak si nejhorší bylo, že mě spadl z postele. Musím sehnat zábranu.
Holky, kupujete některá Baby Love mlíko? Mají ho u Vás? Už nějak nevěřím tomu, že jim vypadla syrovátka a nechodím tam.
@stray to je nejlepší, si navrhnout pokojíček sama podle svých představ. my minulý rok teprv zařizovali té nejstarší a pro holky budem muset taky pak něco vymyslet, zatím tam mají jen postýlky, 2 velké postele a starší nábytek a komodu, tak právě se ráda dívám na různé inspirace.
@cecillka píše:
Holky, kupujete některá Baby Love mlíko? Mají ho u Vás? Už nějak nevěřím tomu, že jim vypadla syrovátka a nechodím tam.
Už ho nemají pěkně dlouho, tak nevím, co je za problém. Já ho používala dětem na vaření, když byli menší. Jinak kupuju Hami.
Jak to, že spadnul? Nespí v dětské postýlce? Nebo ji šikula přelezl?
Příspěvek upraven 14.02.13 v 18:06
@stray už mě to jejich jídlo nebaví, závidím vám, co máte jedlíky. Ti moji raraši mají rádi tak suchý rohlík, chleba, piškoty, brumíka a mléčný řez. Což není zrovna pestrý jídelníček
. Snad se ty jejich chutě časem zlepší
![]()
@Andris
To musíte mít veliký pokoj, když se tam toho tolik vejde
. Jo my tam taky máme jen postýlky, dvě komody ještě z bytu a válendu, jak jsme se střídali s manželem, když byli děti menší. Ještě jsem na internetu objednala nějaké samolepky na zeď a mohlo by to být všechno. Né že by to bylo zařízeno, aby se tam nějak vyblbli, to oni jsou raději v obýváku, protože na ně vidím z kuchyně, ale už potřebuju další skříň a komodu na jejich oblečení, jsou toho mraky
. Až to bude nějak zařízené, můžu poslat fotky ![]()
@333Katynka
A kdyby jsi jim ten chleba namazala lučinou, nakrájela na kostičky a nechala je jíst samotné rukama? V tomhle věku to u nás tak fungovalo
. A nebo kdyby to mohli napichovat vidličkou
. Kamarádka má stejně starého chlapečka jako Ty a s jídlem jsou na tom podobně, oni z toho vyrostou. Já jsem strašně ráda, že tak baští, když to s mlíkem bylo na odstřel, na druhou stranu moje mamka tvrdí: lepší šatit, než živit a to je 100% pravda, v kuchyni jsem neustále
.
@stray to jsem zkoušela, akorát to rozpatlají a nahážou po zemi…speciálně Daneček. A to asi můžu být vlastně ráda, protože kuchyně není moje nejoblíbenější místnost
. Vaření beru spíš jako nutnost, moc mě to nebaví.
A foto pokojíčku pošli, těším se na inspiraci.
Co děláš s věcma po dětech? Dáváš je někam do bazaru? Nebo je prodáváš na netu? V Prostějově jeden bazar zrušili, tak musím vymyslet, co s věcma dál. Brácha bude mít holčičku, tak mu nějaké věci nechám, ale po Dandovi to potřebuju někam udat.
@333Katynka
Ani tou vidličkou by je to nebavilo? Jinak mě už asi nic nenapadá
.
Já vařím a peču celkem ráda, jen při jejich konzumaci mě ten čas už taky trochu dere!
Pokojíček začnou montovat asi v pondělí, dneska se neozvali a za 14 dnů nás manžel hodí se ségrou do Ikei v Rakousku, tak tam dokoupíme doplňky a pak vyfotím.
Hele věci po dětech. Hodně jsme toho dostali od známých, co maj taky dvojčata: kluka, holku. Takže ze začátku jsem tolik nenakupovala. Jenže naše děti nějak vyrostli a maj stejné velikosti, jako jejich o 1,5 roku starší! Takže víc kupuju. Po Fildovi dávám kamarádce, mojí kadeřnici, má o půl roku mladšího
. Holčičky dávám manželovo bratránkovi, na holčičku. Co se mi vrátí, dávám dalším známým. Co je obnošené a nějak zničené, na červený kříž. Co je dražší, fusaky, kočárek, váhu, atd. na Bazoš. Zrovna teď budu prodávat káru, už jsme jí cca půl roku vůbec nevyužili.
Tady nejsou bazary, výkupny a navíc na to nemám čas. Spousta příbuzných nám dávají a my zas na oplátku našim známým. My už děti mít nebudem, jestli moje segra netuším, pokud ano, koupím jí něco pěkného nového
. Navíc v tomhle věku naše děti všechno opravdu odtahají a není to na další použití
.
![]()
@stray vidličkou to baví Sofinku, Dáda si tím tak maximálně češe vlasy
. Budu prostě zkoušet, hlady určitě neumřou, jen mě tak pěkně trénují, abych se náhodou na mateřské nenudila
.
Na fotečku se těším…pro inspiraci
.
S těmi věcmi to máš super, že dostáváš od rodiny a tak. Já měla spíš to malé, teď taky víc kupujeme. Je pravda, že se to i víc unosí, než když byli mimina. I když kolikrát nakoupím zbytečnosti a pak zjistím, že to ani na sobě neměli.