Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@333Katynka píše:
To tedy netuším, ale řekla bych, že je to vše dovolit, dobíjet včas kredit, s nadšením nakupovat nemožné hadříky pro ni i pro sebe, milovat její kamarádky apod…
asi něco v tomto duchu. Případně uspořádat cool mejdan ve vlastním bytě…asi nejsem moc cool matka:mrgreen:
Ahoj mamči, jdu vás všechny pozdravit.
![]()
My jsme stále nemocní, tak není ani nějak nálada. ![]()
@stray ahojky, tak jak dopadla školka?
A co migréna? Je to lepší? Zase jsi si užila trochu ticha a klidu…ale on si to člověk asi ani nevychutná, když je mu zle, co?
S těmi technickými vymoženostmi máš naprostou pravdu…úplně jsem na to zapomněla ![]()
@Andris Ahojky přejeme at se už brzo uzdravíte. Musí to byt už dosti náročné.
Ahojky holky, dnes jsem zkoušela jít s dětmi na procházku bez kočárku a chtěla jsem se zeptat, kdy se naučily chodit tak nějak lidsky. Byla jsem u své babičky, takže jsem na ně naštěstí nebyla sama, to bych ani nedala. Sofinka šla krásně s babičkou, buď za ruku nebo vedle ní…nikde neběhala, nic nebrala prostě zlatíčko
. A já naháněla Danečka po celém širokém dalekém okolí…to bylo vážně děsné. Běhal, sbíral šišky, listy, trávu, kolíčky na prádlo, vajgly a snažil se to okusovat. Když jsem mu dala po ruce, sednul si doprostřed záhonku a byl vzteklej, nikdy nešel tam kam měl, vždy na opačnou stranu
. No, mít takové dva, tak vylezu z baráku asi až v jejich 5 letech
. Jo a určitě se nechtěl držet dobrovolně za ruku, pak jsem ho popadla a nepustila, takže jsme šli s brekem ![]()
@333Katynka My začly bez kočáru brzo, ale taky to byl boj, jen já na ně byla sama, ale zas v kořáru byl řev ještě horší. Od dvou let už jsme byly radši bez kočáru uplně a holky se naučily i poslouchat. I když kolikrát i teď ve 4 letech je musí člověk nahánět, ale na silnic vím že musí stát.
@333Katynka
Ahojky,
tak už je mi trochu líp, chytla jsem i zánět dutin, takže jsem si to vyžrala pěkně, ještě teď to cítím v hlavě, ale hlavně, že to děti nechytli. Ťukyťuk!
My skončili s kočárem taky brzy, cca v roce a půl
. Měla jsem ho pak asi jen 2×, když jsem jela za holkama do práce a neodvážila jsem se je ve městě nahánět. Jinak nejdřív lítali po dvoře (máme velikou plochu), to víš, že taky ochutnali všechno
, pak jsem s nima postupně chodila do klidnějších míst, kde nejezdila auta a opravdu způsobně za ruku tak od dvou let. Ale chce to asi opravdu pravidelně trénovat.
Jo školka, ještě jsem musela narychlo vyplnit nějaké papíry a nakonec chtěli i vyjádření lékaře
. Dneska ráno jsem to vyzvedla, odnesla do školky, 18. je zápis, to nevím, jestli tam dorazíme a v červnu mi dají vědět. Jedinou výhodou tady je to, že berou podle narození, ne podle toho, jestli jsem na mateřské, takže je asi celkem velká šance, že mi je vezmou, ale člověk nikdy neví.
My dostali od známých dárek pro děti
. Manžel ho neprozřetelně donesl do baráku! A protože jsem je včera už nedokázala zabavit, musel se otevřít. Takže teď, na posledním volném místě v obýváku, nám stojí OHROMNÝ zahradní domek pro děti
! Mají tam všechny polštáře, všechny plyšáky a já se tu nehnu. Až přejdou ty mrazy, co zase hlásí, poputuje na terasu.
Tak všichni marodi, ať už je Vám líp!!! Počasí se zas umoudří a ať je tu co nejdříve JARO!
![]()
Ahoj holky, mám na vás dotaz máme 17 měsíční dvojčátka a řeším čím je vozit. V kočárku už jsou dost těžcí, po rovině to jde ale máme tu samé kopce a to už je opravdu síla, vždy když si to představím jak je do těch kopců táhnu tak mě procházka s nimi přejde. Nemáte nějaký fígl?
@stray Od kdy nastupují do školky? Od září? A chceš je dávat každý den, když jsi ještě na mateřské? Já se půjdu taky na zápis zeptat, chtěla bych, aby je vzali až to další jaro, jak budou mít 2 a půl roku, třeba jen párkrát do měsíce.
Do práce chci naspoupit v září, to budou mít necelé 3 roky.
Tu chůzi budeme muset začít opravdu trénovat, teď ještě musí manžel vymyslet různá opatření na zahradu, aby se nám tam někde nezabily. Vrátka na terasu, aby neslítly ze schodů, plotek kolem bazénu, aby se neutopily, plotek a bránku k většímu schodu, abych je nehonila před barákem…no bude to asi zábava
.
Ale jsem ráda, že aspoň budeme moct být venku.
My ten zahradní domeček máme naštěstí schovaný v krabici ve sklepě, bude se jim dávat až na zahradu
.
Od kdy si děti začaly hrát na písku?
@Ančovička My máme velký kočár korby za sebou a ten je dost těžký..používala jsem ho do 13 měsíců a ještě teď přes zimu, když se někam jelo, protože se tam vejdou zimní fusaky. Jinak na jaro a léto používáme golfky s tenším fusakem, jsou lehké a dobře se dávají do auta. Taky jsme od švagrové koupili vozíček za kolo a na brusle, tak je zkusím vozit v tom.
@Ančovička
Kvůli kopcům jsem si pořídila ultra lehkou káru s brzdou na řidítkách, brutál drahou
, byli odděleni od sebe, protože se navzájem pošťuchovali. Ale v 17. měsících už jsem je nevozila, do kopců to byl brutus a já celá splavená.
Moc jsem neporadila co? Možná ty golfky? Jinak Tě naprosto chápu, ve městě jsem řídila káru pomalu jednou rukou, ale ty kopce tady u nás, to je smrt pro matku
.
![]()
@333Katynka
U nás berou až od třech let, takže by šli od října. Možnosti byly: každý den, dopoledne a 4× v týdnu na dopoledne. Tak jsem prozatím zaškrtla dopoledne a třeba bych je dávala 3 x týdně na dopoledne. Už teď to vidím, pořád musím vymýšlet nějakou činnost, protože jinak se nudí a společně vymýšlejí kraviny a škodí
.
Hele taky máme terasu, na dvou stranách jsou schody a nikdy jsme je nezahrazovali. Okamžitě se naučili z nich nejdříve slézat a pak scházet, ty bych nezahrazovala. Bazén, to je jasňačka, my ho nechali zastřešit a když jsme venku, nikdy není otevřený. Na plůtek bacha, děti všechno strašně rychle rozeberou.
Písek jsme pořídíli loni v létě, ale plácala jsem bábovky sama
, až teď je vidět podle sněhu, že je budou umět stavět sami
.
Jdu je vyndat z vany.
![]()
@stray tak ať se ti brzo uleví. a zahradní domek, super. ![]()
@Ančovička to stejné i u nás, samý kopec, prostě jsme odbouraly kočár a za ruky. Taky jsem si schválně kupovala lehčí kočár, ale byla to stejně fuška, pak jsem přešla na golfky, ale ty se zas tak blbě ovládaly. S dvojkama je to záběr. A po svojich to chce zas trpělivost a víc času. Tak se držte.