Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, nevíte někdo, jak být cool? Natálka přišla s tím, že kamarádka má skvělou cool mámu. Kdybych chtěla být trochu cool, jaké rekvizity k tomu potřebuji? Mámě je 32, takže naštěstí Ewa Farna, bude jiný cool level
.
@M11 To je mě líto! Druhé miminko, už určitě bude v teple do 40+0. Držím palce!
@Evell Ahoj, jak to funguje, baťůžkový? To je proto, aby se tam, dalo strčit vodítko, když jsou volně? Já ho totiž strkám do kapucí, tak mě napadlo, že je to třebas na to. Na motorkách jsme byli venku 2× a vodítka mě nenapadly, zkusím, to taky. Dobrý nápad. Páč je to stres, Nelinka ujíždí a Adámek na ní sedí a kouká. Štve nás tím obě
.
@333Katynka Ty máš krásnej program!! Líbilo by se mi oboje, ples i karneval. Dokavaď jsou malí a šli by za to co chci já, pak už to bude zase samá princezna. Jen jednu jsem prosadila změnu, byla to: šíleně smutná Sice nevím, za co by šli, ale i vymýšlet by mě to bavilo:-)
@stray píše:
Sundali si všechny ponožky, vršky od pyžámek, vyházeli všechny hračky na spaní z postýlky, povlečení, Fíla přelezl k Verče do postýlky a dělají „hopy hopy“!A to jsme byli 2,5 hodiny venku a dneska byla skutečně zima!
Za chvíli mě švihne!![]()
Tak to je přesně jako u nás:-))), právě před chvílí jsem šla uklízet 2 vyházený šuplíky, když mi malý usínali rozjeli se a dali se do toho. Naštěstí už se mi neslíkají, páč jim musím dávat ty punčocháče, bodíčka a navrh trička:-)
@Cecilka a Katynka
Holky, jsou to speciální batůžky, na které se dají připevnit vodítka, děti je maj zapnutý i přes hrudníček, jsou malinký, jen na malou svačinku, ale jsou na to dobrý recenze, tak jsem se dala přesvědčit a koupila je, ještě jsem ale neměla příležitost zkusit, tak uvidíme. Až to zkusím, dám vědět.
už dřív jsem zkoušela ty kšíry, ale malým se to vůbec nelíbilo a vztekle se váleli po zemi, takže to u nás nevyšlo.
Dobrý je, že se to vodítko dá schovat i do toho batůžku, když je člověk může vypustit:-) a jsou takový barevný a materiál odolný proti dešti. Naši malý už si od roka vybírají co na sebe…a mají rádi ty barevný věci, tak doufám, že se jim ten batůžek bude líbbit.
Jen aby to nedopadlo, jako když jsem se nechala přesvědčit koupit helmičky na hlavy, pro první krůčky…to malý měli sundaný během 3 vteřin a bylo jasno:-)))
@stray To jsi tedy měla den na Chocholouška. Už chybělo, jen sundat plíny
.
Máš to náročný, a jestli večer straší.. brr.
Já jsem zase hotová z té zimy. Včera jsem je vypustila na hřišti, to byl nápad, blbej, louže pod houpačkou, už byla spíš díra, Adámek do ní s rozkoší skočil a upadl. Jak chtěl vstát, tak si do ní sedl a protože je brambora, tak se převážil a zabořil do ní hlavu. Ještě, že jsem měla kočár s fusakem. Takže jsem mu musela sundat: boty, oteplovačky, bundu, rukavice, punčocháče, rozepnout body, aby ho nestudilo a čepici! Takže jel domů: jen v roláčku a plíně, na hlavě měl mojí čepici. Vypadal jak Zilvar z chudobince. Nelinka, si stihla jen kleknout, takže měla holé nohy, a neměla rukavice
![]()
@Evell zní to dobře, batůžek se vždycky hodí. Kdyby se tak do něj vešlo pitíčko, klíče, peněženka, kapesník a bábovky, to by bylo super
. Jo, ještě deset rohlíků
.
Určitě napiš, až je vyzkoušíte, jestli je přijmou hned, nebo budeš muset počkat, až se dovztekají. A držím palce!
@cecillka nazdárek, to jsem se dlouho tak neposmála, jak jsem si představila Zilvara z chudobince a to skoro nahatý miminko s velkou čepicí
.Vidím, že jsi prožila opravdu zábavné odpoledne, co je proti tomu nějaký karneval
.
Už se opravdu těším, až s nimi vyrazím ven…aspoň vím, na co se připravit…náhradní prádlo vždy sebou
.
Ples jsme zvládli na jedničku, babička to tady taky přečkala, ač už je jí skoro 88 let. Dorazili jsme docela slušně, kolem půl 2 a zavezli ji domů. Děti vstávali kolem 7 a já dospávala asi do pů 10, což je v pohodě
.
Dnes jsem zvědavá, jak se jim bude líbit karneval, je to poprvé, co půjdem mezi tolik dětí. ![]()
Tak jsme to zvládli
, Daneček byl úplně nadšený, lítal tak jako blázen, byl hrozně spokojený. Sofinka se musela chvíli rozkoukat, ale pak to zvládla taky a vydala se na průzkum okolí…
. Byla sranda ty dva pozorovat, ale byl malinko problém je vyfotit pohromadě, protože byli neustále v pohybu ![]()
Ježiš, ti jsou nádherní! Jak jsi vyrobila ty masky? Vypadají dost profi! Zítra se kouknu, jestli tu někde, také není karneval a začnu vymýšlet.
@cecillka Nevyrobila…to není v mých silách, bohužel
. Ale natrefila jsem na ně v KIKU a to je tam měli ve slevě, každý obleček za 79,– Kč, Dáda k tomu měl ještě čelenku a meč, ale to časem odložil. ![]()
@cecillka
Plíny naštěstí nesundavaj, to oblečení, to se tam spíš nudili a dělali kraviny, jinak to moc nedělaj.
O víkendu začali ráno vylézat s postýlky
, tak jsem jim vysvětlovala, že se to nedělá, že je musím vyndávat já. Dneska ráno byl Fíla venku a povídal si s Verunkou, která byla v postýlce. Když jsem vešla, Verča povídá: já hodná, já čekám, Fíla zlobí
. Takže musíme s manželem předělat postýlky na postele, aby se nepřerazili
. To jsem na to zvědavá!
S tou procházkou jsem se nasmála, Tobě ale do smíchu moc nebylo co? Tohle bylo u nás loni, ještě nechápali, že nesmí do kaluží, nebo do nich schválně lezli, ale neboj, oni se to naučí a bude to pohoda. Už spolu chodíme i pro rohlíky a pár věcí, co se mi vejde do tašky přes rameno a v obchodě vůbec na nic nesahají.
![]()
@cecillka píše:
Ahoj holky, nevíte někdo, jak být cool? Natálka přišla s tím, že kamarádka má skvělou cool mámu. Kdybych chtěla být trochu cool, jaké rekvizity k tomu potřebuji? Mámě je 32, takže naštěstí Ewa Farna, bude jiný cool level.
@333Katynka
Krásný!!!
Dobře, že jste si to tak užili! Ples i maškarní.
Mě skolilo cosi: brutální migréna, bolí mě v krku, mám rýmu, zánět v očích, jsem KO
. Včera měl manžel skoro celý den děti na starosti a dneska si je vzali naši, asi bych to nedala. Když mám migrénu, vadí mi hrozně hluk a dovedete si představit, jak jsou děti hlučné. Snad to bude zítra lepší.
Zrovna mi včera říkala kamarádka, že to tady „lítá“, její malá to má taky, tak to snad děti nedostanou!
Holky, je tu brutální klid a ticho! Až divný
.
Odpoledne si mám zavolat, jak dopadly přihlášky do školky, tak mi držte pěsti.
Jdu pustit psa se vyčůrat, taky má chudák chvíli klidu.
Pěkný den!!!
![]()