Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1038
10.3.13 11:27

Já se půjdu do té školky poptat, ale taky nevěřím, že by mi je tam vzali ve 2 a půl letech aspoň na pár dní. Hlavně s nima musím domluvit, aby je vzali v to září, protože jsem si mateřskou napočítala jen do konce srpna, tak uvidíme.

Na tu terasu dát dvířka musíme, protože ty schody jsou hodně vysoko a ne moc bezpečné pro Tak malé děti. A taky si tam chci v klidu dát kafíčko a ne, abych dělala stráž na schodech :roll:. Vaši byli asi poslušnější, nebo máte ty schody bezpečnější :lol:.
Kolem bazénu manžel ten plot vymyslel z kovových prutů, které svaří do plotku, takže to určitě nerozeberou :mrgreen:.
Kdybych měla jen Sofinku, tak by žádná opatření asi nebyla třeba, ale Dáda je neřízená střela :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
10.3.13 13:17

@333Katynka
Jo hodný, to víš, že bylo pádů a byla jsem jim neustále za pr…í, ale o to rychleji se to naučili.
Plot k kovových prutů mi připomněl náš kotec. Je jakoby z prutů do čtverců. Vylezou až nahoru, přestože několikrát spadli :roll:.
Přidávám domeček, dneska už jsem ho rozebrala, nebylo tady k hnutí, tam bylo pokladů :mrgreen:.
:mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
10.3.13 15:25

Parádní bejvák :palec:, malá jaký má háro, to ta naše tam má pár vlásků. Měli by to mít naopak, Sofinka měla mít Dándovi blonďaté lokýnky. ;)
Myslím, že ten domek máme skoro stejný…jen jiné barvy, už se těším, až ho dáme na zahrádku.
Ten plotek pravda musíme ještě doladit, díky za tip, že čtverečky nebrat :pankac:.
I když Dáda asi vyšplhá na cokoli :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
11.3.13 11:15

Ahoj holky další diskuze kde se řeší kočár ja mam za sebou a když je nabalím tak ja chcípam jsem jak z horské tůry mám 50kg a jsem maličká takže :mrgreen: a kočár s dětma pomalu taky tolik :mrgreen: týden šmejdím na netu a koukam čtu co koupit rozhodla jsem se pro golfky stejně ja jsem typ že jdu do města nebo někde do nakupaku takže nějakéj super druhej kočar nepotřebuji měla jsem asi 6 favoritu-peg perego twin, cybex twinx, hauck turbo 2013,inglesina twin swift 2013,silver cross pop duo a cosatto you2 které nakonec vyhrálo tím že je uzké prý 74cm poměrné lehké a hlavně to provedení designové :palec:a taky výbava, myslím si že to žadny zázrak nebude ale co stejně bych něco musela koupit :palec:

http://www.babydracek.com/…pro-dvojcata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
11.3.13 13:14

@MINKA22
Jo na ty jsem taky koukala, líbil se mi design a že jsou oddělení :palec:, ale nakonec jsem golfky nekupovala vůbec :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.13 21:30

Holky díky moc, zkusím ještě chvíli zabrat a vyrvat kočár do kopců, ale pomale začnu učit za ruce, resp. ještě přemýšlím nad tím vodítkem, bojím se, že se mi jeden vysmekne a než ho chytím druhý mi skočí pod auto :nevim:
Zatím to naše chození vypadá tak, že Emilka jde chvíli za ruku a pak chce nosit Honzík ten zas chce jít sám a ve chvíli kdy ho vezmu za ruku tak se začne vztekat a nejde taky, tak snad se to začne zlepšovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
11.3.13 21:50

@Ančovička ty kšíry jsem chtěla taky pořídit, ale nakonec jsem to nějak nestihla. :oops: A dnes jsme byly u doktorky, pochodily jsme dlouho a to jsou nám 4 a nakonec si Ema řekla, kousek vzít, tak jsem ju vzala, ale snad jen 20m a říkám, já vás tahat nemůžu a oi, my maminko víme, jsme dvě a moc těžké. :D
Tak moc držím pěstičky, uplně si na to vzpomínám, jak to bylo vše složité a teď právě když potkám maminku s dvojčecím kočárkem, tak má můj velký obdiv. I když mě přijde, že ty maminky od dvojčátek jsou takové vysmáté, možná až doma to na ně doléhá, já totiž venku taky byla vysmátá, protože jsem viděla ty lidi, kteří se taky usmívají a obdivují. A doma jsem pak byla ko. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
11.3.13 21:57

@Ančovička vidím, že máme to chození ven s dětmi jak přes kopírák :lol:, to je přesně jako u nás. Budeme to muset prostě přečkat a doufat, že se to nějak naučí. Zatím chodím ven se starší dcerkou nebo manželem a každý hlídáme jedno dítko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
11.3.13 22:02

@333Katynka :mrgreen: :palec: Aspoň, že máš pomocníky, já s manželem byla na procházce za 4 roky jen 2×. :cert: Ale starší dcerka je k nezaplacení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
11.3.13 22:12

@Andris tak to máš pravdu, bez ní by to bylo na palici. Pohlídá, pohraje si, podá věci, uloží ke spaní…prostě pomocnice na 100 procent ;).
Asi proto patřím mezi ty vysmáté maminky :D, manžel taky bývá hodně doma…na tohle má dobrou práci ;). Takže se hodně zapojuje a hlídá. Já se dotanu do města na kafčo nebo na cvičení apod. To hodně k té osobní pohodě pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
11.3.13 22:20

@333Katynka no tak to určitě, co já bych za to dala, kdyby manžel byl víc doma. On vůbec neví, co je to mět dvojčata, nezná neprobděné noci, on byl vždy v pohodě a ví to. a teď po 4 letech si je vzal ven a za 10 minut byly zpátky, že jim bylo zima a že se Emě chtělo na záchod, tak já je vypravuju 10 minut a za tu dobu sů aj zpět a to mě ještě prosil, ať jdu s něma ven a já si chtěla něco uklidit. :lol: A když jsem si dvojky přivezla z porodky po měsíci, tak sletěl z lešení a měl po operaci nohy, takže já jsem místo 3 dětí, měla na krku ještě to nejhorší dospělé. Takže pak jsem vše brala v pohodě, protože ty začátky byly opravdu kruté. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
11.3.13 22:24

@333Katynka teď čučím na metřík a Nelince je už 12, tak to už je fakt pomocnice, naší Agi je 9 let, ale taky už pomůže, i když se sama doma bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
11.3.13 22:30

Tak to jsi měla doma tedy veselo…to musel být šílený záhul, to smekám :palec:.
Já měla pořád někoho k ruce, buď mámu, nebo manžu s Nelinkou. Být na to sama, tak nevím, jak bych to zvládla. Doteď manžel spává se synem a tím pádem k němu vstává, přebaluje, převlíká, ukládá…prostě všechno.
Nelča už je velká…to je výhoda, můžu ji nechat s nima i samu a zajet na cvičení, nebo nakoupit, když je manža v práci.
Agfátka už je taky velká slečna, ale když byly tvoje holky mimina, tak měla 5,že? To byl ještě maličká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
11.3.13 22:43

@333Katynka jo měla necelých pět. Ona je takový bojko. Ještě teď. Takže pomůže, ale doma ju s nima moc nechat nemůžu. A manžel furt v práci, tak válčíme samotné. A ty začátky byly hrůza, pomoc žádná a tak jsem se v tom bráborala sama, ale nějak už je to za mnou a vzpomínám s úsměvem. I když asi to záhul byl, ale ono jak je na to člověk sám, tak to tak rychle uteklo. A teď na pohodu. I když i teď kolikrát mám plnou hlavu.
A proto když vidím ty maminky dvojek, tak prostě obdiv veliký, i když nevím, jestli muž pomáhá nebo ne. Já to nepoznala. A oni naštěstí byly hodňoučké. Manžel byl vždy vyspaný do růžova, protože my spaly v jejich pokojíčku a on nezažil vstávání a brečení, on je ani neslyšel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
12.3.13 20:38

@Andris
OOOOOOOOO jak já Ti rozumím :palec:! Taky jsem neměla nikdy pomoc a hodní tedy nebyli. I když co je hodní? Oni za to nemohli, měli prdíky, přes 3 měsíce :pocitac:. Do dnes si vzpomínám, jak jsem spala 3 hodiny za den, samozřejmě ne v kuse. Nějak nechápu, že jsem to dala. Jednou jsem četla knížku o dvojčatech, když jsem je čekala, a tam se psalo, že je to pro matku veliký zápřah na hranici přežití. Tenkrát jsem se tomu usmívala. Pak jsem si to taky „vyžrala“ a jen souhlasím. Jednou za měsíc za mnou jezdila mamka (ne že by bydlela daleko, ale neměla v důchodu čas!) a já na ní čekala jako na smilování, abych si mohla alespoň s někým popovídat. Byla jsem totiž dlouho zavřená v nemocnici a pak jsem s nima cca 3 měsíce nemohla ven, protože byly veliké mrazy. No fuj, už na to nemyslet.
Manžel taky nikdy nevozil, no abych mu nekřivdila, byl cca 2 x. On není zlý, naopak, ale prostě se bál. Teď jsem začala praktikovat nedělní dopoledne: obleču je, vyšoupnu ven na zahradu a prostě hodinu tam s nima budeš. Manžel dělá třísky, 100× zaklepe na balkonovky, že něco potřebují :zed:, ale prostě, ať si je užije :jazyk:. Na druhou stranu si je užívám i já, protože vždycky dělá třísky, nebo něco podobného a děti si jdou po svém. Tuhle neděli si jich nevšímal a šli na dolejší zahradu (ještě není dodělaná, máme velké plochy a už jsme navezli asi 5 tater země). Vylezli komplet obalené bahnem :roll:, ale spokojené. Tak jsem je vysvlekla ještě před barákem a šli celý, i s botama, do pračky. No stojí mi to za to? Jo stojí, jednou se mi to vrátí.
A ty vysmáté maminky?! Asi jsme taky byly takové, protože i když jsme byly totál vyfluslé, prostě jsme měly dvojčátka! Taky teď jednu potkávám a zdá se mi totál free. Bůh ví, jak je na tom doma. Ale zas na druhou stranu je hezké, že když jdem na procházku, naprosto cizí lidi mě zdraví, povídají si s dětma, včera dala jedna paní dětem od chlapečka bombónek. Je to asi trochu jiné než s jedním.
No, teď už to prostě přežijem :palec:, bude líp a děti nám budou dělat jenom zadost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
:mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová