Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vítam ja nekojila vůbec
nešlo to, ale holky já bych do těch času jak byli takhle maličcí nešla to bylo peklo
držte se ![]()
Minko
já kojila jen Aničku a Honzik se občas přisál s kloboučkem jinak jsem pro něj odstříkavala. Bylo to na palici.Pak nechtěla ani Anička tak jsem odstříkávala a míchala s UM.no potom jsem to vzdala.Bylo to jako bych měla trojčata. Tak jedou na UM Honzik na Nutrilonu aa Anička na Sunaru.Ted v 5 měsících přestala pít mléko a jsem ráda, že ji aspon příkrmy. Mléko má jen v noci a večer kaši jinak přes den do ni nedostanu ani kapku. Kroutí se brečí a křičí.Hruza.Je to boj. Tobě papaj asi dobře. Jsou i stejně velcí. U nás už kluk má skoro o kilo víc. ![]()
Ahoj zlatko no u nás byl boj od malička obrečela jsem každé krmení hrůza a s klukem mi to pokračovalo skoro až do ted když už jsem se na něj vyprdla s mlékem už ma jen ráno a večer bylo to hysterické scény, řev, kroutění vyzkoušela jsem všechny mléka a nejlíp je na to ze sunarem, ale vím že to není mlékem prostě ho nesnáší ![]()
U nás to taky pak s mlékem bylo hrůza, nikdy nevypily víc než 120ml. A od půl roku vůbec. ![]()
@hanicehanice
Ahojky, taky gratuluji ke dvojčátkům! A ještě dvouleťáka, to si fakt nedovedu představit! Smekám
.
Já nikdy nekojila, od začátku byli na Nutrilonu. Když si nekrkli, strašně řvali. Nejdříve jsem krmila Filipa, tomu to šlo líp, mezi tím Verča řvala
. Nakrmila jsem, odkrkla, někdy to tedy trvalo a pak šla na řadu Verča. Jednu dobu jsem je taky krmila v zavinovačce, alespoň se se mnou „neprali“, po mlíku jsem je položila jakoby do polosedu-pololehu na polštář. Později jsem je odkládala do lehátek.
Krmení mlíkem nechci už nikdy zažít!
Měli ho tedy tak do roka a něco, snědli příkrmy a pak se ještě dobouchli mlíkem.
No každopádně přeji pevné nervy, tohle je opravdu strašně náročné období! ![]()
@zlatko
Naše děti mají od roka od sebe přesně dvě kila. Naštěstí ten těžší je kluk. Váhu neřeš, hlavně že přibíraj. ![]()
Děvčata, včera mi volali ze školky. Přijali mi od října děti! Jupííí!
Ještě tam musím v dubnu zaběhnout a dovyplnit nějaké papíry. Manžel prohlásil: chudinky! Tak mu říkám, OK, zkus si to jednou s nimi být celý den, uklidit, uvařit a ještě je zabavit, pak už nebudeš říkat: chudinky. ![]()
Po spaní jdem uklízet sníh, včera jsme nebyli doma, tak je tu zas 15cm. Je to nekonečné!
Všechny zdravím!
![]()
@stray tak velká gratulace.
A uplně to stejné s mojím vidím doma. ![]()
@Andris píše:
@stray tak velká gratulace.A uplně to stejné s mojím vidím doma.
Dík! ![]()
On to manžel myslel z legrace, sám ví, že by to nedal
![]()
Tak koukám, že v tom nejsem sama. U nás je taky větší kluk, tak to asi má být. No my jdeme na 14 dní na očkování, tak si Aničku převáží a uvidí se jestli ji ty příkrmy stačí. Jen mám strach, aby ji nechyběl vápník. No doktorka snad ví co děti potřebují. Řekla, že nevadí, že nebude pít mléko a že ji 250- 300ml za 24hod stačí. Hlavně, že něco bude jíst. Ted se snažim aby pila dost čaje.
@zlatko
No vidíš, tak to má být. Znám dvojčata, holčičku a kluka a holčička je „buřtík“ a chlapeček tintítko, to vypadá divně
.
Verunka je hodně drobná, stejně velká jako Fíla, ale co ta toho sní? Asi je po mě
. Dávej jim hodně sýry, žervé a tak. Já z toho byla taky na švestku, že absolutně bojkotovali mlíko, jakékoli, ale asi to není taková tragédie. Dneska se OBČAS napíjí ochuceného mléka.
Ahoj holky, prosím vás, potřebuju opravdu poradit, už jsem zoufalá. Týká se to asi spíše maminek, které už mají dvojčátka větší, rok a více. Takže, vybírám kočárek, sporťák nebo golfky, a už opravdu nevím, který je dobrý a který ne. Pokaždé, když už jsem s nějakým rozhodnutá, tak zase najdu nějakou diskusi, kde ho nedoporučují. Nejvíce mě zaujaly buď golfky Cybex twinyx a nebo sporťák Roadster duo sl. Jde mi hlavně o to, aby se tam dobře vešly i v zimě s fusakama… Prosím prosím, jaké máte vy a které doporučujete?
Moc děkuji ![]()
@stray gratulace ke školkáčkům
…to se ulevilo, co? Aspoň budeš mít trochu času i na sebe. Nebo se chystáš do práce?
Jooo
a holčičku malinko buřtíka mám já
a Dáda je jak žouželka, přitom je delší a jí mnohem víc. Ale Sofča vypije víc mlíka, tak to je asi tím.
My s mlíkem taky bojovali…ale už se to upravilo. Dostávají flašku ráno a večer a Sofinka ještě po obědě na usnutí do postýlky.
Já asi moc neporadím, měli jsme velký kočár ZOOM od ABC i se sporťákama.
A teď mám dvojgolfky, ale do toho nedostanu zimní fusaky, jen ty tenčí podzimní.
Takže možná spíš ten sporťák, možná bude širší.
@Kristela píše:
Ahoj holky, prosím vás, potřebuju opravdu poradit, už jsem zoufalá. Týká se to asi spíše maminek, které už mají dvojčátka větší, rok a více. Takže, vybírám kočárek, sporťák nebo golfky, a už opravdu nevím, který je dobrý a který ne. Pokaždé, když už jsem s nějakým rozhodnutá, tak zase najdu nějakou diskusi, kde ho nedoporučují. Nejvíce mě zaujaly buď golfky Cybex twinyx a nebo sporťák Roadster duo sl. Jde mi hlavně o to, aby se tam dobře vešly i v zimě s fusakama… Prosím prosím, jaké máte vy a které doporučujete?Moc děkuji
.
Já si asi v 9. měsících pořizovala káru TFK duo. Hlavně proto, že měla ruční brzdu a děti byly oddělené. Spali v něm i v zimě ve fusakách a zipama se z toho udělala kára. Taky jsem dlouho hledala a tenhle mi hodně vyhovoval. I tím, že byl hodně ouzký. Chudáci tam spali skoro do dvou let, to už tam byli jak sardinky ![]()
@333Katynka
To víš, obrovský balvan ze srdce mi spadl
. Ne do práce nechci, i když nikdy nevíš, teď zrovna kolegyně musela nastoupit na půlúvazek, aby nepřišla o místo, ale ta má super tchými na hlídání. Ono stejně je tam po osmé dáš a ve dvanáct vyzvedneš, do města to nebudu moc stíhat, ale po třech letech budu mít trochu oraz a když budou nemocní, nebudu muset řešit zaměstnavatele.
Ty známí ale mají holčičku o hodně větší i „širší“ než chlapečka
, to je divné. Neboj, malá to pak vyběhá. Neteř byla skutečný otesánek a teď, skoro 4 roky, je to krásná cácorka. Až tedy na tu povahu
, to já bych nedala.
@Kristela píše:
Ahoj holky, prosím vás, potřebuju opravdu poradit, už jsem zoufalá. Týká se to asi spíše maminek, které už mají dvojčátka větší, rok a více. Takže, vybírám kočárek, sporťák nebo golfky, a už opravdu nevím, který je dobrý a který ne. Pokaždé, když už jsem s nějakým rozhodnutá, tak zase najdu nějakou diskusi, kde ho nedoporučují. Nejvíce mě zaujaly buď golfky Cybex twinyx a nebo sporťák Roadster duo sl. Jde mi hlavně o to, aby se tam dobře vešly i v zimě s fusakama… Prosím prosím, jaké máte vy a které doporučujete?Moc děkuji
Jo a hlavně, na co a jak často ho budeš používat? ![]()