Kdo máte dvojčata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1967
8.4.13 14:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
8.4.13 15:45

Ja doufám že ty kšíry nebudu používat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jinak mě trefííííí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.4.13 18:10

@stray Máme 14měs. s tím trénováním máš asi pravdu. Když jde snámi starší ségra tak to jde, ale jinak je to děs. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.4.13 18:29

@betky Naprosto tě chápu, taky jsem nad kšírami uvažovala… Nakonec jsme to zvládli bez nich, ale byl to mazec: trénovala jsem podle rad jiných maminek tak, že jsem za ručičku chodila s holkama pouze kolem domu, jakmile se některé dítě „vytrho“, šup domů a bylo po procházce. Každý den jsme jšli delší kus cesty :-) Celkem rychle pochopily, že se prostě musí držet maminky. Jinak jsem sama všechny cesty absolvovala v kočáru (Easy walker), vypouštěla jsem holky jen na oploceném pískovišti. dokud jsem si nebyla jistá, že zvládneme pohyb i bez kočáru… Tak hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.4.13 20:32

@stray Nazdárek, to máte teda nadělení…jak se prosím tě staráš o dvojčata s bloklými zády? Já to měla jednou a než zabral prášek, tak sem mohla jen ležet. Ani zvednout hlavu z postele jsem nemohla :?.
Co malej? Už je lepší? To má tedy vysoké horečky…tak hlavně ať je z toho brzo venku a ať to nechytne Verunka.
Tady se dnes konečně ukázalo sluníčko…mohlo by už vydržet, ale má zítra pršet :roll:.
Tak se držte a brzo se uzdravte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.4.13 20:36

Taky nemám odvahu s mrňatama někam do provozu…a kšíry už taky mám…sice ne origoš…koupila jsem normální kšíry do židliček a kamarádka mi k tomu ušila ty vodítka. Tak budeme trénovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
8.4.13 20:46

@333Katynka
Zdravím, no je to skutečně náročné, jsem úplně KO. Kamarád mi včera přinesl nějaké silné prášky ze Švýcarska, malinko zabraly, ale stejně je to náročné, nejraději bych chodila jen v předlonu a zvedat děti, to je teprve síla :nevim:. Už to trvá 5 dnů, tak to snad brzy přejde. Ještě ke všemu nám zítra nepůjde elektrika od 8 - 16:00 :?, tak musíme jet k našim.
Fíla je šmaťák, hned po první dávce antibiotik mu spadla teplota a chtěl jít ven. Dva dny jsme to vydrželi, teď už chodí alespoň kolem baráku. Dneska bylo krásně, svítilo sluníčko, děti plácaly bábovky ze sněhu 8).
Hele, jeden den jsem byla nakoupit sama s Verunkou, úplná paráda!
Jeden den jsme byli sami s Fílou. Z toho byl úplně jiný chlapeček. Celý den povídal, hrál si se mnou. To jedno dítě je prostě asi o něčem jiném a rychleji všechno vztřebává. Oni tedy brebentí celé dny, ale spíš mezi sebou, mě odpovídá převážně Verunka. Myslím si, že kdyby byli za sebou, dokázali by všechno dřív: mluvení, nočník… Tohle je asi nevýhoda dvojčat.
Tak zdraví a jaru ZDAR!
:mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
8.4.13 21:24

@stray Taky se mi zdá, že Dáda nechá vše na Sofince…ta pořád něco povídá, zkouší nová slova…a on se s ní je tak veze. Poslouchá, ale nemluví, ségra to totiž řekne za něj.
A když jsem měla první Nelinku, tak jsem se jí i víc věnovala…měla jsem na ni spoustu času a ona to i vyžadovala. Je necháváme hodně spolu, že si vyhrají sami, tak se jim určo tolik nevěnujeme. Je to výhoda i nevýhoda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.13 09:03

Já nad kšírama taky uvažuji, taky mívám bolavá záda, takže i když děti jdou náhodou oba za ruku, tak já to v tom předklonu stejně dlouho nevydržím. Nejlepší by byl ještě kočár, ale ten s nimi někam dotahnout už je dost záběr, hlavně tady na těch našich kopcích. No nevím jak to teď budu řešit, na chození z bodu A do bodu B jsou ještě malý a na kočárek už těžcí.:(
Jinak na tu bolavou páteř pomáhá konopná mast, opravdu mi zabírá, nemusím brát ani prášky, pokud to teda nedoženu do stádia, kdy už se ani nehnu a jen ležím nehnutě protože každý pohyb bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
9.4.13 15:13

@stray jé, ty jsi chudák! To si neumím vůbec představit, že bych zvládla ty dva, se skříplýma zádama. Snad se ti to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.4.13 21:52

Může se hodit

Ahoj holky, všimla jsem si na Globusu soutěže s Hami, všechno maji ve slevě a navic se hraje o 10.000 na Ikea pokojíček a další věci - super je sleva cca 40% na fotoknihy piklio pro každého, kdo pošle přes web kódy… kdo Hami kupujete, může se to hodit: http://www.klub-maminek.cz/soutez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
10.4.13 13:04

@333Katynka u nás je to úplně stejný. Nelinka nemluví, příjde s knížkou, říká něco, o čem jen já vím, že znamená číst, ale když s ní čtu, musím si to odštěkat a odmňoukat sama. Pokud mě tedy nechá Adámek prostor, protože ten by zase mluvil furt. A jí to naprosto vyhovuje. A též jsem si všimla, když jsme šli jednou nakoupit jen spolu, že víc rozvázala. Taky jsem přemýšlela, jestli nejsou chudáci, ale na druhou stranu, holky v jejich věku furt čekaly, až něco dodělám a budu je bavit, oni si spolu té zábavy navymýšlí, že mě z toho jde hlava kolem. Jak to máte s pochováním? Ti moji se nechají, jen když mají bebíčko. A nesnáší, když bych je chtěla pochovat oba najednou. Takže to vypadá tak, že jeden příjde, chvilinku si to užívám, druhý to zmerčí a chce také. Když ho přiberu, zhnuseně okamžitě odchází oba :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
10.4.13 13:31

@Ančovička
Díky za tip, asi si jí pro příště obstarám. No já skoro nechodila, ale manžel v práci, hlídání žádný, takže jsem prostě fungovat musela.
Koukám, že většina maminek, co má dvojčata, bydlí v kopcích :mrgreen:. Kvůli nim jsem taky kočárek odbourala hodně brzy.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
10.4.13 13:33

@333Katynka
Určitě se ty dva víc zabaví, na druhou stranu vymyslí víc kravin! Opravdu jak jsem byla jen s jedním, nebo s druhým, byly to úplně jiné děti :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
10.4.13 13:39

@cecillka
Naši by se chovali furt, proto ty záda :jazyk:. Jenže u nás naopak by chtěli oba najednou, ono to sice jde, i když už jsou větší, jenže jsou naštvaní, když se o sebe opírají, nebo jeden chce být na té straně, ten druhý taky… pořád by se po mě plazili a váleli :roll:.
Takže u Vás mluví víc chlapeček, tyjo. Většinou to bývá naopak.
S těma knížkama to u nás bylo stejně, ještě dneska to většinou okomentuju sama, ale už se přidávají a už je to i hodně baví.
Začli se i dívat na večerníčka a pak na kousek Máji, tak je večer čtvrthodinka klidu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová