Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Ibi jasně, až budeš doplňovat… jestli se dá vložit tabulka netuším, zkusím to a když tak dám vědět
Ahoj, dnes utz vše ok, jen malý hematom vedle mimíska…snad to bude ok, další kontrola ažžžž 26.11. nevydržim..mám klidový režim…
@Ibi . A kdy bude svatba? Budete čekat až se mimi narodí? Já jsem o víkendu musela lhát tchýni a manželově
babičce, protože jsme byli u nich, a obě se mě ptaly, jestli nejsem těhotná. Nechci to ještě říkat, ráda bych to vydržela na Vánoce, ale to bude těžký.
Jo a zdravím všechny nové štˇastné učastnice diskuze a blahopřeji ![]()
Já to snad do tý kontroly nevydržím. Ještě víc jak týden. Nejsoíš si koupím metr
a budu si ho odstříhávat jako na vojně. Nebo si koupím čokoládový kalendář. ![]()
@dulcibela81 Jééé,tak to jsi našla ve stejnej den jak já
, my se teda museli snažit 3 roky
,ale teď se snad zadařilo, i na kontrolu (jestli ano, nebo ne) jdeme ve stejný den, tak moc držím palečky a přeju štěstí ![]()
@elisbetka no to se chodí…já byla ve 13tt, ale vůbec nic jsem neplatila..ani na tom druhém screeningu
. Ale asi půjdeš někam k soukromníkovi, že? Na tom prvním zjišťují, zda nemá nějaké genetické vady…jak pišeš hlavně Dawnuv synrom a na tom druhém kolem 22tt kontrolují převážně miminko, zda má všechno
. A jelikož já nám nějakou srdeční vadu…tak jsem byla s mimi také v 22tt na vyšetření jeho srdíčka. Je neuvěřitelné co ta medicína dnes může a nemůže ![]()
@dulcibela81 mě se tento týden taky všichni ptají, jestli neplánujeme a tak, tak se musím smát a všem tvrdím, že pomalu plánujeme, ptaly se mě kamarádky i v práci
vůbec nevím, kdy jim to v práci mám řict, je to sice moje nadřízená, ale jsme jak kamarádky a má strach, až jednou otěhotním
no tak už se stalo
dnes mi volala i mamka a ptala se co je nového, ale nechci jí to říkat po telefonu ![]()
@dulcibela81 no to věřím, že je to těžké vydržet to teď před rodinou…když se te teď patají
. Jsem zvědavá, zda to vydržíš ![]()
Ahoj holky, tak já našla // ve čtvrtek 8.11, a jsem z toho doposud celkem v šoku. Už mám dvouletou slečnu a o sourozenci jsme sice začali pomalu uvažovat (aby si byli blízko), ale než jsme se rozhodli do toho jít, přišlo to samo. Zatím mi vůbec nic není a připadám si zcela netěhotně. K doktorce jsem se také ještě neobjednávala, srdíčko jde stejně vidět až v tom 6- 7tt, takže asi není kam spěchat.
Jen k tomu NT screeningu: vřele doporučuji, je to nejspolehlivější způsob vyhledávání vývojových vad. Dělá se někdy kolem toho 13tt a je to kombinace rozboru krve a UTZ, kde měří nosní kůstku a šíjové projasnění. Pak vám z toho vypočítají pravděpodobný výskyt těch a těch vad. Povinné to není, něco to stojí, ale opravdu to k něčemu je ![]()
@Mijujka vůbec nevím, už se mě přítel ptal, komu to může říct, taky se chce pochlubit a v sobotu mi hlásil, že to teda ještě vydržel, no chci počkat aspoň do tý kontroly, ale všichni jsou, jak kdyby to věděli ![]()
@Solvejg Tak to Ti moc gratuluji za //
. My máme doma 7měsíční holčičku a ze dnou // jsem byla totálně v šoku! Protože jsem to ještě ani od porodu nedostala
. Ale co…asi to tak mělo být ![]()
@kacka-22 no to věřím
u nám je to teď to stejné. Přišla jsem k babičce a hned se mě ptala jestli náhodou nejsem těhotná
…tak jsem ji řekla, že o ničem nevím
…
Ony jsou Vánoce ještě dost daleko
na to velké překvapení. Ale třeba to vydržíš ![]()
@Yamaha Tak to je fajn, víš v kolikátým tt jsi? Tak snad nám ten týden uteče rychle
@Mijujka Nejhorší je v tom můj manžel. Ten poví i to co neví. Doufám, že to vydrží on.
Strašně by to rád všem vykecal hned ale já se bojím, kdyby se do 12tt něco s bublinkou
stalo, tak bych to všem musela vysvětlovat a bolelo by mě to o to víc.
@Mijujka Děkuji, i já Ti gratuluji. No upřímně mám trochu strach, jak mi to se dvěmi dětmi půjde. Už jsem si tak trochu zvykla na to, že je malá celkem samostatná a mám víc času na sebe, práci a své aktivity, a teď to bude zase pěkný záhul. Ty jsi z toho miminkovského kolotoče ještě ani nevypadla, co??:-) Ale jak jsi psala, asi to tak mělo být…a já jsem za to moc ráda:-)
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak tady jsem zatím jen černá kulička