Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych se jich zeptala, kde leží rodiče a prarodiče tchyně a tchána, jak často tam jezdí, kolik stojí údržba atd.
Přijde mi zvláštní, že v rodině žádná hrobka není. Tchyně se někde narodila, ale nemá na tom hřbitově žádné příbuzné, nechodila tam třeba každé léto zalévat květiny na hrob prababičce, a přesto chce sentimentálně být tam? Proč?
Pokud žádná hrobka dosud v rodině není, ptala bych se proč, kde všichni příbuzní tedy jsou, a jestli si umí představit údržbu hrobu 500km daleko. Taky nechápu, že nechtějí být tchán a tchyně spolu, to si tak lezou na nervy? Žádné trauma, normálně to spolu proberte, patří to k životu.
@Anonymní píše: Více
Lze to zakoupit již nyní.
Ale nerozumím tomu, ty jim chceš vyhovět? Pokud po jejich smrti je obrovské dědictví, pak bych to chápala. Obecně mi to ale přijde jako vyhození peněz. Nedovedu si představit, že mě rodiče nutí uvalit 200tis, nebo já své děti
Máma by mi řekla, jestli jsem se zbláznila, ať si za to koupím dovolenou.
Tvl já chci já chci a ještě si dupla nozkou ne? Bych ji to odkyvala a po smrti bych udělala dle svého. Jo taky máme rodinnou hrobku 600km daleko, také tam chtěli být někteří příbuzní pohřební a jejich přání jsme splnili. Ale bylo to takové to přání, kdyby se vám chtělo…
Manžela si nějak zpracuj. Mě by se fakt nelíbilo, kdyby se že SJM měla financovat hrobka pro tchána.
Jinak tchánů si vážím, například je pro ně velmi cenný jejich dům, takže po jejich smrti ho budeme i nadále udržovat a nepůjde to primárně na nějaký prodej. Bude nás to stát prachy, ale co už, tohle podle mě smysl má.
Hele a nechcete hrobku od nás? V Praze na Vinohradech? Manžel ji dostane jako dědictví. Dcera dostane 4+1 na Vinohradech, syn hrobku.
Starat se o to syn nebude, takže bude jedna hrobka k mání. ![]()
Tvoji debatu si pamatuji ![]()
To je taky hrozná situace. Rozdýchali jste to nějak?
Ty jo to je hustý! Chtít po dětech, aby sháněly hrobku
jake máte jinak vztahy?
@Temnástranasíly píše: Více
Zatím nikdo neumrel. A je to téma, o kterém se nebavime. Já jsem jejich část rodiny odrizla a samozřejmě to nedělá dobrotu ani mezi mnou a manželem. Ten jim porad sype. Teď třeba 3 týdenní pobyt u moře. Přitom dva důchodci s mírně nadprůměrným důchodem, bydlící ve vlastnim bytě… vlastnímu děcku pobyt u moře nezaplatí. No nebudu lhát, je to u nás na rozvod.
Já jen že vzhledem k tomu, že existuje v zákoně, že nějaký určitý podíl musí dostat, se ta závěť dá napadnout… Nepředpokládám, že ten podíl splňuje hrobka, byť na Vinohradech oproti bytu.
Já bych tohle odmítla s kýmkoliv řešit. Já to nechávám na dětech, ať si s nama pak naloží jak budou chtít. Pokud někdo něco chce, ať si to zařídí před smrti, má to zaplacené a zanechá teda pokyny, ale ne si něco diktovat po rodině
známá má takhle predplaceny hrob od 35 let, to mi přijde dost ujete ![]()
On nezaplatí společnému dítěti dovolenou - vy na ni nejezdíte, ale platí dovolenou rodičům?
Tak to rozumím, řádila bych jak černá ruka. (Tchánům měsíčně posíláme určitou částku, rozhodně to není tak, že bychom nic nedávali)
@janickaIII píše: Více
Zase hele, člověk pořád řeší, co babickam a dědečkum furt dávat k Vánocům, všechno mají, nic nechtějí, že to neuzijou, tak taková hrobka je super tip, ne? ![]()