Kdo platí hrobové místo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
7.4.24 09:48
@jita22 píše: Více

No to jo, ale rozdíl koupit treba myčku na 20tis a hrobku za 200tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
7.4.24 09:49
@Anonymní píše: Více

No to se ti nedivím, tohle bych taky nedala. Vlastnímu dítěti pobyt nezaplatí? To si děláš srandu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.24 09:51
@Temnástranasíly píše: Více

Proč jim dáváte určitou částku? Já jen, že ty důchody fakt nejsou minimální. Naši důchodci mají každý něco lehce přes 30tis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.24 09:53
@Monchichik píše: Více

Chtěla jsem teď jet na týden do Egypta. Zbyla mi loňska dovolená a musím ji do června vybrat. Tak jsem chtěla vzít dítě poprvé k moři, letecky. Tak říkám manželovi ať mi dá půlku na dítě. On si uplatňuje slevu a má jednou takovou mzdu jako já. No nic mi prý nedá, že on tam jet nechce. Jo abych mu nekrivdila, loni nás vzal k moři do Německa.

• Citovat
  • Upravit
11698
7.4.24 09:55

Vy máte oddělené SJM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
7.4.24 09:55

No tak o slevu bychom se hezky střídali. A myslím, že rozvod by byl na stole už dávno. Tohle je ubožák. A nevím, jestli kdy slyšel o SJM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
7.4.24 09:57

vzhledem k tomu, jaký je průměrný důchod, to běžné rozhodně není. Můj manžel poctivě pracoval, manuálně, a má mnohem méně.
edit ale pokud jsou dva, tak i ty menší důchody jim musí stačit.

Příspěvek upraven 07.04.24 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
7.4.24 09:57

Asi tak, u nás všichni důchodci větší příjmy, než spousta ostatních členů(ne všichni, máme i sestry v nemocnici a ty jsou na obrovských příjmech) a rozhodně jim vzrostl za posledních x let důchod o více než čtvrtinu a to ti lidé níkdy nepatřili mezi naprůměrně vydělávající.
Oproti rodinám s dětmi v naší rodině žijí opravdu nadstandardně a třeba i důchodci, co už jsou sami, jsou na tom slušně, ti už musí přemýšlet o výdajích, ale ti jsou na tom podobně, jak ta rodina s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
7.4.24 10:13

Máme je rádi, hodně vydělaváme, oni průběžně rekonstruují kde co v domě, předtím se zvyšovaly náklady, jsou to manželovi rodiče. Prostě se to zahrnulo mezi naše náklady, že se jim to měsíčně pošle. Jo a dobrý důvod bude - oni si o to neřekli :mrgreen:

Na jejich důchod jsme se nikdy neptali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
7.4.24 10:16

Ne, není to vaše zodpovědnost a tchyně je teda dost sobecká. Taky by si mohla vymyslet rozptyl třeba v Karibiku že jo. Řekla bych jí, že jestli to takhle chce, tak v pořádku, její prání, ale atˇsi hrobku zařídí. Já nechápu tohle vymýšlení, vždytˇpotom už jí to bude stejně jedno kde bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
7.4.24 10:19

Nechápu proč to řešíš. At si to poresi jejich děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
7.4.24 10:49

Tohle ty řešit fakt nemusíš, to je ti myslím jasné. Mají syna, tak ať ten se stará. A hlavně, jestli mají takové přání, tak ať se do toho pustí už nyní.
Moji prarodiče si taky koupili místo, udělali si tam přesně takovou desku, kterou chtěli a měli klid - jediné co si přáli bylo to, aby byli do toho hrobu pohřbeni. Udělali to přesně z toho důvodu, aby se o to nikdo nemusel starat co bude až oni nebudou.
Tvůj manžel se z toho teď určitě nesesype, takže jim s tím klidně může pomoct. Jinak mi přijde praštěné převážet tchýni x kilometrů daleko jen proto aby ve svém rodném místě mohla být pohřbena (a ještě ji tam hledat místo). Anebo chtít místo za 200tis.??? A kde máš pak samotný pohřeb apod.? To se topíte v penězích, že mají takové nároky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
7.4.24 10:53

@smile_xxx No já bych jí rovnou řekla, že to kde bude pohřbená je její starost. Že nehodlám kupovat ani místo ani hrobku. Ať ví předem, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová