Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jita22 píše: Více
No to jo, ale rozdíl koupit treba myčku na 20tis a hrobku za 200tis.
@Anonymní píše: Více
No to se ti nedivím, tohle bych taky nedala. Vlastnímu dítěti pobyt nezaplatí? To si děláš srandu…
@Temnástranasíly píše: Více
Proč jim dáváte určitou částku? Já jen, že ty důchody fakt nejsou minimální. Naši důchodci mají každý něco lehce přes 30tis.
@Monchichik píše: Více
Chtěla jsem teď jet na týden do Egypta. Zbyla mi loňska dovolená a musím ji do června vybrat. Tak jsem chtěla vzít dítě poprvé k moři, letecky. Tak říkám manželovi ať mi dá půlku na dítě. On si uplatňuje slevu a má jednou takovou mzdu jako já. No nic mi prý nedá, že on tam jet nechce. Jo abych mu nekrivdila, loni nás vzal k moři do Německa.
No tak o slevu bychom se hezky střídali. A myslím, že rozvod by byl na stole už dávno. Tohle je ubožák. A nevím, jestli kdy slyšel o SJM…
vzhledem k tomu, jaký je průměrný důchod, to běžné rozhodně není. Můj manžel poctivě pracoval, manuálně, a má mnohem méně.
edit ale pokud jsou dva, tak i ty menší důchody jim musí stačit.
Příspěvek upraven 07.04.24 v 09:57
Asi tak, u nás všichni důchodci větší příjmy, než spousta ostatních členů(ne všichni, máme i sestry v nemocnici a ty jsou na obrovských příjmech) a rozhodně jim vzrostl za posledních x let důchod o více než čtvrtinu a to ti lidé níkdy nepatřili mezi naprůměrně vydělávající.
Oproti rodinám s dětmi v naší rodině žijí opravdu nadstandardně a třeba i důchodci, co už jsou sami, jsou na tom slušně, ti už musí přemýšlet o výdajích, ale ti jsou na tom podobně, jak ta rodina s dětmi.
Máme je rádi, hodně vydělaváme, oni průběžně rekonstruují kde co v domě, předtím se zvyšovaly náklady, jsou to manželovi rodiče. Prostě se to zahrnulo mezi naše náklady, že se jim to měsíčně pošle. Jo a dobrý důvod bude - oni si o to neřekli ![]()
Na jejich důchod jsme se nikdy neptali.
Ne, není to vaše zodpovědnost a tchyně je teda dost sobecká. Taky by si mohla vymyslet rozptyl třeba v Karibiku že jo. Řekla bych jí, že jestli to takhle chce, tak v pořádku, její prání, ale atˇsi hrobku zařídí. Já nechápu tohle vymýšlení, vždytˇpotom už jí to bude stejně jedno kde bude.
Tohle ty řešit fakt nemusíš, to je ti myslím jasné. Mají syna, tak ať ten se stará. A hlavně, jestli mají takové přání, tak ať se do toho pustí už nyní.
Moji prarodiče si taky koupili místo, udělali si tam přesně takovou desku, kterou chtěli a měli klid - jediné co si přáli bylo to, aby byli do toho hrobu pohřbeni. Udělali to přesně z toho důvodu, aby se o to nikdo nemusel starat co bude až oni nebudou.
Tvůj manžel se z toho teď určitě nesesype, takže jim s tím klidně může pomoct. Jinak mi přijde praštěné převážet tchýni x kilometrů daleko jen proto aby ve svém rodném místě mohla být pohřbena (a ještě ji tam hledat místo). Anebo chtít místo za 200tis.??? A kde máš pak samotný pohřeb apod.? To se topíte v penězích, že mají takové nároky?
@smile_xxx No já bych jí rovnou řekla, že to kde bude pohřbená je její starost. Že nehodlám kupovat ani místo ani hrobku. Ať ví předem, co a jak.