Kdo platí hrobové místo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32325
7.4.24 11:49

@ontarova.stara No to nemá chybu… :mrgreen: doufám, že už odkládáte stranou či vám vypomohou i vaše děti? Podobnou situaci jsem zažila, ono to není zase tak ojedinělé jak by se mohlo zdát… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
7.4.24 11:54
@Monchichik píše: Více

Prodáme byt a koupíme garsonku, abychom jim splnili poslední přání. Hele, v plánech figuruje i hasičský sbor, ač tedy tchán s nimi nikdy nic neměl do činění. Tak ještě ty budu muset schrastit. Jako my už se tomu smějeme, ale kdyby si časem vymyslel, že smuteční řeč pronese Bohdalka, nejspíš by nás to ani moc nepřekvapilo.

• Citovat
  • Upravit
3931
7.4.24 12:00
@arinecka píše: Více

Tak já mluvím o tom, že se s manželem bavili o své hrobce, kterou by chtěl koupit v jejich městě, kde bydlí. Autorce přišlo divné se o tom bavit a nakupovat tak dlouho dopředu, takže ji k tomu říkám svoje.
O jejich tchánovcích už jsem napsala dost jasně, že jsou to sobci, co by si měli svoje požadavky řešit po vlastní ose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
7.4.24 12:08

@ontarova.stara Tak jestli vám zbyde na garsonku, tak jejich plány nejsou zase tak smělé :mrgreen: A necháváte ho v tom, že to tak bude, když to bude za jeho nebo je seznámen s tím, že má smůlu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
7.4.24 12:12
@Anonymní píše: Více

Tak jestli se tam narodila, má tam rodinu a zřejmě i rodinný hrob.

• Citovat
  • Upravit
11699
7.4.24 12:17
@ontarova.stara píše: Více

To by si pak měl ale asi pospíšit, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
7.4.24 12:24
@Monchichik píše: Více

Ona ho dost krotí tchyně. Nicméně já si ani nechtěla stěžovat, spíš jen povzbudit zakladatelku, že takových je víc. A jakkoliv to zní absurdně, přichází s takovými velkolepými (a často i hůře realizovatelnými) plány i jinak relativně rozumní lidé. Pro mě je to spíš málo pochopitelné, protože jak moji prarodiče měli na pohřeb odloženo, tak tátův platila máma. Mně osobně nijak nevadí uhradit v rodině pohřeb, ale ne si to plánovat ve stylu Gottáka a princezny Diany ;) a čekat, že to někdo poplatí, když sám na to nemám.

• Citovat
  • Upravit
6699
7.4.24 20:29
@ontarova.stara píše: Více

Tak hlavně o co jde? Po smrti by to člověku už mělo být jedno. Má málo pozornosti a tak se snaží ještě něco získat posledním rozloučením, ve smyslu halooo byl jsem tu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
8.4.24 16:59

Teď jsem zrovna zařizovala pohřeb rodinnému příslušníkovi, který zemřel na druhé straně republiky, než kde se konalo rozloučení a uložení do hrobu. Převoz mrtvého stojí 30 Kč/km, platí se obě dvě cesty.
Takže to je na celé té akci ta největší pálka. Někdy to holt tak vyjde, že člověk zemře jinde, než doma… ale navymýšlet si to tak dobrovolně a ještě se čuřit, že z té představy budoucí pozůstalí nejsou u vytržení, to je dost na ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
8.4.24 17:05

Až tu nebudou, tak si to uděláte podle svých možností. Nafouklí můžou být jak chtějí, tohle je záležitost za tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
8.4.24 17:11
@Samodomo píše: Více

A pak jsou ještě ty zdi s okýnky. Kolumbaria?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
8.4.24 17:13

VŽDYCKY (teda dřív- za normálních dob) si „staří“ lidé šetřili, aby bylo na pohřeb a nikoho tím nezatěžovali. A tady jsou manželé, kteří chtějí být každý jinde a ani ne moc levně. Kdyby zaznělo- v příborníku je obálka na pohřeb, tak OK. A ani mi nepřijde OK použít taktiku politiků a všem slíbit všechno.
K titulku- hrobové místo platí „rodina“, ovšem hrobku bych do toho nepočítal. A rodina zahrnuje teda i ty tchánovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
8.4.24 17:15

„Jó, četla jsem, že hrobky jsou teď levnější- nějaká akce- tak ŠUP ŠUP“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
8.4.24 17:16

Tak to jste dopadli jako my, akorát lépe. Manžela bratr dům a peníze, my hrob, v malém městě, kde bydlíme, ale je v něm pohřbený jen jeho strýc, který ani nebyl pokrevní, ale adoptovný. Zemřel v roce 1983,kdy nám bylo 14 let a já ho vůbec neznala. Manžel ho tedy měl rád, tak mu taky nosím svíčku, celá léta. Hrob je uprostřed hřbitova, nikdo se nepohrne si ho odkoupit, budeme ho muset zrušit časem. Já mám u nás v dalším malém městečku co jsem vyrostla ještě dva.Bylo sranda, že mi ho kdysi tchýnička věnovala k 35 narozeninám. S tím, že ho bude platit než zemře ona.Sami mají hrob, nový, hezký úplně někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
8.4.24 17:18

Hrob se nekupuje, ten se pronajímá- takže to těžko půjde někomu přeprodat, ne? Hrobka je už něco jiného, to je real estate..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová