Kdo rozhodne o škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1132
31.1.21 23:41
@Anonymní píše:
Zdravím s exmanželem jsme dva roky rozvedení, žijeme ve stejném městě a máme syna ve střídavé péči. Syn má trvalé bydliště u mě. Syn má nastupovat od září do první třídy. Každý chceme aby nastoupil do jiné školy. Jak situaci vyřešit? Ani jeden neustoupime, každý máme svoje argumenty.

Domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
1.2.21 08:34

Pokud bydlíte ve větším městě, tak bývá důležitá spádovost. Ta se určuje podle místa bydliště. Jak otec ví, že by pro syna v jiné škole třeba na druhém konci města, bylo místo? Nicméně kluk už bude prvňák, brala bych to podle toho, kde má kamarády a kam chce on. Potlačte oba svá ega a jednejte v zájmu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
1.2.21 10:34

@Dinomama spádovost je dneska pouze jedno z kritérií. Často rodiče vybírají školu podle jiných požadavků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
1.2.21 10:54

Napis podrobnosti, my to tady rozsoudime :)

Ale jo, zajimaly by me argumenty obou stran. Soud tak rychle nerozhodne, mozna na Ospod a zkusit mediatora.
Prakticky netusim, jak to chcete 1.9. udelat, pokud se nedohodnete. Zapis asi bude jednoduchy, ten bude online, ale nastup? Rano bude otec cekat pred barakem a budete se pretahovat o dite, aby slo s vami do te vasi skoly? To nemyslim ve zlem, jen si to nedovedu predstavit, co by nastalo, kdyby jste se nedomluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.21 11:03

@zrnko já chci spadovou školu podle mého bydliště, protože otec bydlí chvilku tam a chvilku tam. Na syna neplatí alimenty, které mi má dává 1500,–, školku platím sama a vše co syn potřebuju hradim pouze já. Chci ho dát do menší školy, která je zaměřena na jazyky. Tatínek ho chce dát do obrovského kolosu, neosobniho, protože jsou zamereni na sport (4hodiny tělocviku týdne). Syn chodí do fotbalu, ale jen proto, že si to přeje tatínek. Samotného ho to nebaví. Malý bydlí v tomto městě rok a je to flegmatik, je mu úplně jedno kam ho dáme, líbí se mu všude a všude si najde hned kamarády.

• Citovat
  • Upravit
2069
1.2.21 11:49
@Anonymní píše:
@zrnko já chci spadovou školu podle mého bydliště, protože otec bydlí chvilku tam a chvilku tam. Na syna neplatí alimenty, které mi má dává 1500,–, školku platím sama a vše co syn potřebuju hradim pouze já. Chci ho dát do menší školy, která je zaměřena na jazyky. Tatínek ho chce dát do obrovského kolosu, neosobniho, protože jsou zamereni na sport (4hodiny tělocviku týdne). Syn chodí do fotbalu, ale jen proto, že si to přeje tatínek. Samotného ho to nebaví. Malý bydlí v tomto městě rok a je to flegmatik, je mu úplně jedno kam ho dáme, líbí se mu všude a všude si najde hned kamarády.

Tak z tohoto popisu stridavka nefunguje. Bere si ho aspon, jak ma?
Zda se, ze lokalni skola by byla lepsi. Na druhou stranu, asi dokazu pochopit otce, ze chce pro kluka sportovni skolu, jestli v nem vidi talent (a neni to jen zaryty slavista, co z nej chce mit profi fotbalistu).
Jak daleko je ta druha skola? Od tebe a od otce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
1.2.21 14:09

@andelka83
Rodiče si můžou vybrat školu, jakou chtějí, ale musí v ní být pro daného žáka místo :nevim: U nás máme 3 ZŠ a všechny údajně praskají ve švech. Když se nám přistěhovali sousedi s dětmi, tak jim nabídli jen jednu ZŠ, jinde místo prostě nebylo a na hlavu se mohli stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
1.2.21 14:24

@Dinomama tak to by měla zakladatelka o starost míň. U nás je přetlak jen na něčím výjimečných školách, jazykové například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
1.2.21 14:52

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.21 14:53

@zrnko Bere si ho tak jak má, tatínkovi jde jen o to jít proti mě. Nemůže překousnout rozvod a to že čekám dítě s přítelem. To je tak jediný důvod.

• Citovat
  • Upravit
102087
1.2.21 14:56
@Anonymní píše:
@zrnko Bere si ho tak jak má, tatínkovi jde jen o to jít proti mě. Nemůže překousnout rozvod a to že čekám dítě s přítelem. To je tak jediný důvod.

A vis, ze on z tebe ma mozna ten samy pocit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.2.21 15:04
@Anonymní píše:
@zrnko Bere si ho tak jak má, tatínkovi jde jen o to jít proti mě. Nemůže překousnout rozvod a to že čekám dítě s přítelem. To je tak jediný důvod.

u vás by byl možná na místě mediátor, vyslechne vás odděleně a pak si o tom promluvíte dohromady…

Aby soud nerozhodl, že bude týden tam a druhý tam… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.21 15:09

@welovefashion ale on je týden u mě a týden u tatínka

• Citovat
  • Upravit
102087
1.2.21 15:22
@Anonymní píše:
@welovefashion ale on je týden u mě a týden u tatínka

Ona taky myslela skoly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.21 15:28

@j.a.n.i1 tak to by snad nikdo neschválil, to bych raději blbovi ustoupila než takhle ničit syna

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML